Kezdőlap
Tóth Mihály kapta a Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Tóth Mihály professzor kapta idén a Szent István Emlékérem és Díjat. A 2004-ben alapított kitűntetést elsőként Sobor Antal író, tanár vehette át, majd a gorsiumi ásatások vezetője, Dr. Fitz Jenő régészprofesszor. Őt követte Dosztál Béla, aki az '56-os székesfehérvári Nemzeti Bizottság Ideiglenes Intéző Bizottságának volt a titkára, tavaly pedig ketten is megkapták: Dr. Martyn Gizella orvos, valamint a posztumuszt Sulyok János Ignác, a püspöki könyvtár levéltár volt igazgatója.

Tovább...
 
Támogatás tankönyv-vásárláshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

ImageSzeptemberben 941 gyermek kezdi meg tanulmányait első osztályosként a megyeszékhelyen. A most induló tanévben a rászoruló családok tankönyv-vásárlását Székesfehérvár önkormányzata harmincmillió forinttal támogatja. Ezt az összeget a tanulók létszámát figyelembe véve utalják ki az iskoláknak, az oktatási intézmények pedig saját szempontjaik alapján osztják le a diákoknak az előzetesen felmért igények elbírálása után.

 
Szent István-díj - az "Igaz Ember" értékeit megmutatva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image„A nyilvánvaló és egyértelmű hazugságok világát éljük.” – mondta Spányi Antal a Szent István Emlékérem és Díj kapcsán tartott sajtótájékoztatón, majd Balczó Andrást idézte, aki szerint: „Ha elhiszed, amit hazudok neked, én is elhiszem, amit nekem hazudsz.” És e korban különösen fontos, hogy a pusztuló, Szent István-i értékrendet felélesszük, s követendő példaként állítsuk az emberek elé.

Tovább...
 
Vízóra-leolvasások városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 20.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. augusztus 27-től szeptember 3-ig, a „H” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: A Pozsonyi út - Béla út - Fiskális út által körülhatárolt terület, valamint a Távírda utca.

Tovább...
 
Halászléfőző verseny Gyomaendrődön Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás: Fidelitas   
2008. augusztus 20.

Image2008. augusztus 16- án került megrendezésre a X. Nemzetközi Halfőzőverseny Gyomaendrődön, amelyen a Fidelitas székesfehérvári csoportja is képviseltette magát.

Tovább...
 
Szent István-napi ünnepségek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

ImageSpányi Antal megyés püspök ünnepi szentmiséjével kezdődik ma a Szent István-napi ünnepség-sorozat Székesfehérváron. A megyés főpásztor 10:30-kor celebrálja a misét a Székesegyházban, majd a Mária Terézia által Raguzából visszaszerzett fejereklyét körmenettel kísérik Szent István sírjához - ahol a koszorúzást követően méltatják államalapítónkat -, végezetül pedig a Városház téren Spányi Antal megáldja az új kenyeret.

Tovább...
 
Köztársasági elnöki kitűntetéseket adtak át Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Az Önkormányzati Minisztériumban tartott, augusztus 20-ához kapcsolódó ünnepségen három olyan személy is köztársasági elnöki kitűntetést kapott, aki Székesfehérvárhoz kötődik. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Mihály János tűzoltó ezredes a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatát vette át, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Hatósági Főosztály vállalkozási ügyintézője, Daróczi Sándor a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozát kapta.

Tovább...
 
Közösen szurkolhatunk a fehérvári öttusázóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Polgármesteri Hivatal   
2008. augusztus 20.

ImageA Pekingi Nyári Olimpián három székesfehérvári öttusázó is tagja a magyar csapatnak. Horváth Viktor augusztus 21-én (csütörtökön) küzd, Vörös Zsuzsa és Gyenesei Leila pedig augusztus 22-én versenyeznek. Tudjuk, hogy a székesfehérváriak szeretik a sportot, büszkék az öttusára és az olimpiára kijutott versenyzőkre. Éppen ezért a Városháza nagytermében csütörtökön és pénteken reggel 8.30 órától közös szurkolásra hívunk minden érdeklődőt, ahol folyamatosan nyomon követhetik a versenyszámok menetét is.

 
Királynő-jelöltek vetélkednek az Öreghegyi Mulatságokon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA báli ruha vasalgatása helyett a tudásukat csiszolgatják e percekben (is) a ma esti Borkirálynő-választás döntősei. Az Öreghegyi Mulatságokon megrendezésre kerülő versenyen ugyanis nem a külső számít, hanem az, hogy ki mennyire jártas a szőlészet-borászat témakörében – elméletben és gyakorlatban egyaránt. Szívják majd bőszen a lopót, ízlelgetik a finom nedűket (borfelismerés!), s bizonyságot tesznek a borral kapcsolatos ismereteikről.

Tovább...
 
Szúnyogirtást tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

Az Országos Epidemiológiai Központ által engedélyezett Mosquitox 1 ULV szúnyogirtóval permetezték tegnap este a pimasz kis élősködőket Székesfehérvár közigazgatási területén. Az Öreghegy felett 19 óra körül szállt el a légi kémiai szúnyoggyérítést végző repülőgép. Remélhetőleg a méhészek időben bezárták a kaptárakba „mézgyűjtő barátaikat”, az alkalmazott szer ugyanis veszélyes a méhekre.

 
A Városházán jártak a néptáncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA Városházán vendégeskedtek a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői tegnap délelőtt. Ennek során a népviseletbe öltözött fiatalok ízelítőt adtak nemzetük hagyományaiból a „látvány” és a „hang” segítségével. Elsőként a székesfehérvári Alba Regia Néptáncegyüttes lépett fel, majd a külföldi művészek, akik még ajándékokat is hoztak a házigazdáknak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2261 2262 2263 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24883 - 24893 / 25716