Kezdőlap
Vár a Turul Tábor Szabadegyetem! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. június 12.

ImageNyári program az ifjúságnak! Idén augusztus 14-21-e között Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Rákóczi Szövetség által 2007-ben életre hívott Turul Tábor Szabadegyetem. A tábor célja, hogy több napos rendezvényként előadásokkal és különböző más programokkal elősegítse a magyar kultúra ápolását, s megtartsa, illetve felkeltse a fiatalok identitástudatát.

Tovább...
 
Aranyak hulltak az Országos Vidékbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

Bíró Márk aranyérmet nyert egyéniben és Pusztai Lászlóval párosban a serdülő evezősök között az Országos Vidékbajnokságon, összetettben pedig bronzérmet vihetett haza. Az egyetemi egyéni kategóriában Karácsony Dominika jutott először célba, s Csankó Péter is aranyérmet szerzett - valamint jogot kapott arra, hogy az ausztriai ifi Világbajnokságon részt vegyen. A versenyen több, mint 1000 versenyző indult el mintegy 800 hajóval.

 
Múzeumok éjszakája és reneszánsz hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Szent István Király Múzeum többféle programmal várja az érdeklődőket június 21-22 között Székesfehérváron. Első nap, június 21-én, a „Múzeumok Éjszakáján” 20 órától reneszánsz ételkóstolót és táncbemutatót tartanak, 21 órától pedig az Évezredek kincsei című kiállítást lehet megtekinteni tárlatvezetéssel. Ezen kívül lesznek még játszóházi foglalkozások, bábszínházi előadások, koncertek…

Tovább...
 
8 millió forint támogatást és 1,6 hektáros területet kap a HEROSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageAnyagi támogatásra és feladat-ellátásra vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá a HEROSZ Fejér megyei tagozata és a Székesfehérvári Önkormányzat a Takarodó úti Állatotthonban. Ennek értelmében a HEROSZ 8 millió Forintot kap a közgyűlési határozat alapján, hogy kibővítse tevékenységét, amely többek között egy „parasztudvar” létrehozását is jelenti.

Tovább...
 
Remekeltek az ARAK-os lányok az U20-as viadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

A Zalaegerszegen megrendezett U20-as válogatott atlétikai viadalon hárman is képviselték az ARAK-ot: Zsigovics Natália megnyerte a juniorok versenyét 400 méteren 54,78-as idővel, Nyusa Viktória 200 méteren 25,10-zel negyedik lett, Frey Virág pedig 200 méteren 25,25-tel az ötödik. Zsigovics Natinak az elmúlt időszak igencsak kedvezett, hiszen nemrég a cseheknél tartott Olimpiai Reménységek Versenyén egyéni csúccsal, 24,69-cel győzedelmeskedett a 200 méteres versenyszámban.

 
Mesék várnak a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageAz előző évek hagyományaihoz híven a Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány idén is megrendezi a Mesés Várlátogatást a Bory-várban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Klesitz Angella, a program egyik fő szervezője.

Tovább...
 
Karitász csoportok pályázhatnak táboroztatásra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 11.

ImageA Katolikus Karitász pályázatot hirdet plébániai karitász csoportok által rászoruló gyermekek részére szervezett táborozás támogatására. A támogatás összege: 100.000.- Ft értékű élelmiszer támogatott táboronként. A rendelkezésre álló keret 5 program támogatását teszi lehetővé.

Tovább...
 
Bányászok, kohászok és erdészek találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageBányász-Kohász-Erdész Találkozót tartanak Székesfehérváron június 13-15 között. A programban tudományos konferencia, kulturális programok (az ARÉV Sportcsarnokban), díszfelvonulás (a Belvárosban) és egy együttműködési megállapodás aláírása is szerepel. Ez utóbbira szombaton kerül sor a Városházán: Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata azért fog össze, hogy a Selmecbányai Akadémia szellemi hagyatéka ne tűnjön el, hanem megfelelően ápolva legyen.

 
"Cserebogár-pörzsölés" és a versek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageZámolyra látogatott Bokros Judit és Balajthy Ferenc, akik az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola után ma délelőtt itt mutatták be az Ünnepi Könyvhétre megjelent „Mesék mezején” és a „Papírcsákó” című könyveket. A rendezvényre elkísérte őket Cserta Gábor és fia, Cserta Balázs is, akik igencsak vidám hangulatot varázsoltak megzenésített verseikkel.

Tovább...
 
Felújítják és átalakítják a Régió Házát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA Régió Házának (volt Technika Háza) átalakításáról és felújításáról tartott sajtótájékoztatót a Széphő Zrt., hiszen teljes egészében az ő tulajdonukba került az ingatlan. A 16-18 millió forintos felújítás elé néző épület főbérlője a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht., amely szinte teljesen „betölti” az irodahelységeket. – Így e cég vezetője is jelen volt a tájékoztatón.

Tovább...
 
Európa Túra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

A Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola ad otthont a Középiskolai Európa Túrának, amely holnap érkezik városunkba. A program célja, hogy megismertesse a 14-18 éves korosztállyal az Európai Uniót, méghozzá érdekes, interaktív eszközök segítségével. A rendezvénysorozat – a tervek szerint – összesen 22 középiskolába látogat el, s ennek 14. állomása Székesfehérvár. Akit érdekel az EU, pontosabban: egy újfajta megközelítése, az látogasson el csütörtökön 9-12 óra között az Ady Endre utcába!

 
<< Első < Előző 2441 2442 2443 2444 2445 2446 2447 2448 2449 2450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 26918 - 26928 / 27211