Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Biblia és a költők lelke... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageZenei betétekkel gazdagított, verses előadással kedveskedett közönségének Kálmán István szavalóművész a Régió Házában megrendezett Székesfehérvári Református Napokon. Műsorát kedvenc Istenes verseiből válogatta össze, ahogy tette nyáron is egy pápai országos konferencián, ahová P. Tóthné Szakács Zita lelkipásztor, a Zsinat Missziói Irodájának vezetője hívta meg. Akkor – s most is – azt próbálta meg érzékeltetni, hogy miképpen eleveníti meg a Biblia a költők lelkét…

Tovább...
 
Az MSZP-s Török Zsolt és a hazugság spirál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Image"Török Zsolt mára úgy belekeveredett a saját maga által gerjesztett hazugság spirálba, hogy láthatólag nem zavarják a tények." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében - " Répássy Róbert hétfői nap büntetőfeljelentést tett Szilvásy György ellen, hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének, valamint a 225. §-ba ütköző, hivatali visszaélés bűntettének gyanúja, azaz a lehallgatások miatt."

Tovább...
 
Határon Túli Magyar Irodalom Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Határon túli irodalmárok érkeztek ma a Szent Gellért Tanulmányi Házba, hogy részt vegyenek a a Szent István Művelődési Ház, a Vörösmarty Társaság és a Magyar Írószövetség Közép-Dunántúli Csoportja által szervezett rendezvénysorozaton hétfőn és kedden. A program holnap 10 órakor kezdődik a Művelődési Házban egy tanácskozással, amelyen Spányi Antal megyés püspök és Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke mondja a köszöntőt.

Tovább...
 
Nehezen kezdődött, mégis sima lett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Image- Legalábbis eredményben. A Nyíregyházi Főiskola kemény küzdelemre késztette a MÁV Előre-Kodolányi-CityLine női röplabda csapatát az NB I Liga Liga-csoportjának szombati, nyitófordulójában. – tájékoztatta szerkesztőségünket Pecsuvácz Péter, akitől megtudtuk: az előző szezonban a bajnokság kilencedik helyén záró hazaiak hiába akarták már a mérkőzés elején eldönteni a találkozó sorsát, a vendég nyírségiek folyamatosan tartották a lépést a mávos hölgyekkel.

Tovább...
 
Októberfeszt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageHúszgólos győzelemmel kezdte a 2008/2009-es európai kupaszezont a Fehérép Alcoa FKC. - kaptuk a hírt Pálfai Károlytól, a Fehérép Alcoa FKC sajtóreferensétől, aki elmondta: A nehézkes kezdés után – közel negyedóra elteltével 5-5 volt az állás – egyre jobban kidomborodott a fehérváriak és a fehérorosz Arkatron Minsk közötti tudáskülönbség, és végül 35-15-re nyerték az első mérkőzést Sótonyi László tanítványai. A visszavágóra vasárnap 17h-kor kerül sor.

Tovább...
 
Kamionok ütköztek az elkerülőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 05.

ImageKőszállító kamionok karamboloztak pénteken hajnalban Székesfehérvár határában, a 7-es és 8-as főút közös szakaszán. A Palotai út felől a 63-as főút csomópontja felé haladó nyerges vontató a jobb elejével nekiütközött az előtte lévő kamion bal hátuljának. A hátsó kamion fülkéje kigyulladt és teljesen kiégett. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. A sofőrnek sikerült időben, sérülés nélkül kiszállnia a fülkéből.

Tovább...
 
Fáklyás felvonulást szervez ma a Fidelitas Székesfehérvári Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageFidelitas Székesfehérvári Szervezete idén, 2008. október 5-én, vasárnap ismét megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől – A gyülekező 18: 30 órakor lesz a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol idén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
Szenzációs talpraállás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 05.

ImageAz Alba Volán már három gólos hátrányban volt a harmadik harmad végén, de fantasztikus teljesítménnyel döntetlenre mentette a meccset. Következett a hosszabbítás, majd a büntetők, ennek végén a Voláné 1 pont lett, a Jesenicéé pedig kettő. - Meglehetősen határozottan kezdett a Jesenice, gyakorlatilag a kapuja elé szögezte az Alba Volánt. Négy perc telt el, míg végre kiszabadultunk.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Paks: 4-1 Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 05.

Image4-1-re győzött az FC Fehérvár a magyar labdarúgó bajnokság 10. fordulójában. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a Videoton azonban összeszedte magát és jó játékkal, szép gólokkal magabiztosan tartotta otthon a 3 pontot. - A 7. percben a vendég csapat szerzte meg a vezetést. Kiss Tamás lőtte ki Sebők kapujának jobb felső sarkát, miután Koller labdaveszéséből Sipeki indította a paksiak tizesét. Nem úgy kezdődött tehát a találkozó, ahogy azt az 1500 fehérvári szurkoló szerette volna.

Tovább...
 
Kelet-európai szeminárium az autizmus jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye mindig is híres volt kiemelkedő karitatív tevékenységéről, az elesettek támogatásáról. Jótékonykodásának egyik területe az autizmussal élők felé irányul - Spányi Antal megyés püspök júliusban már több olyan speciális eszközt (ELA- Everyday Life Activities ) is átnyújtott a Más Fogyatékos Alapítványnak, amelyet bécsi kapcsolataik lévén tudtak megvásárolni.

Tovább...
 
"Bújtál már szobrok testébe?" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageA Terembura Kulturális Egyesület „drámajátékos együttalkotásra” vár mindenkit holnap, 15 órakor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítótermébe, ahol - a meghívó szerint - "újraálmodják" az Első látásra című tárlat alkotásait. A szervezők ígérik: a programon a gyermekek és a felnőtteknek is egyaránt élvezetes pillanatokat élnek majd át!

Tovább...
 
<< Első < Előző 2961 2962 2963 2964 2965 2966 2967 2968 2969 2970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32605 - 32615 / 33892