Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvár szemete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

ImageMég néhány óra, s már nem pakolhatjuk ki büntetés nélkül a szemétnek minősülő kacatokat az utcára. A szerdán indult lomtalanítási akció során hét területre bontva gyűjtötték össze a szakemberek a használaton kívüli tárgyakat. Utolsó állomásként, vagyis ma Öregyhegy és Kisfalud következik.

Tovább...
 
Újabb kiadás sújtja a vállalkozókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

A TEÁOR-számok megváltoztatása miatt a legtöbb vállalkozásnak június végéig át kell soroltatnia tevékenységét / tevékenységeit az új lista alapján. A januárban hatályba lépett új TEÁOR összevonta vagy megbontotta a tevékenységi kódokat, így a vállalkozóknak módosíttatniuk kell a társasági szerződésüket. Azon kevesek, akiknek a TEÁOR-száma automatikusan átforgatható, megússzák az ügyvédi költséget. Az átíratás elmulasztása akár 500.000 forintos bírsággal is járhat.

 
Bulldogok, ha összegyűlnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageHarmadik alkalommal rendeztek Bulldog Pikniket tegnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A néhány hónapos, bolondos-játékos kiskutyáktól kezdve a jelszavakra testhelyzetet váltó, komolyan kiképzett kutyákon át annyi féle színű és nagyságú bulldog özönlötte el a színpad környéki zöld teret, mintha nem is egy fajtához tartoznának.

Tovább...
 
Valljuk be! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

Nem árt sietni az adóbevallásokkal! Holnap éjfélig lehet ugyanis beadni az SZJA-bevallásokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz, s ugyanez a határidő vonatkozik az adó 1+1 százaléka feletti rendelkezési jogra is. A késedelmes bevallások után bírság jár(hat). A magánszemélyeknek pedig egy kis segítség: bevallásuk elkészítését az Interneten bő információkkal és példák bemutatásával könnyíti az APEH. (Nehogy kimaradjon bármiféle "elfeledett" bevételünk...)

 
Szirénák hangjára ébredtek a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageTűzoltó- és mentőautók ünnepi felvonulásával kezdődött el hétvégén az a rendezvénysorozat, amellyel a Székesfehérvári Tűzoltóság 135. születésnapját és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. A programok fő helyszínéül a Zichy liget szolgált, ahol élvezetes bemutatók, játékok, fotókiállítás és koncert várta a látogatókat.

Tovább...
 
Kihívlak! Avagy: Melyik település a legsportosabb? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageMár csak néhány nap van hátra, s újra megrendezik a Kihívás Napját Székesfehérváron. A május 21-22-én tartandó program éjfélkor a Polgármesteri Hivatal előtt kezdődik, s a Városi Uszodában, valamint a Bregyó-közi Sportcentrumban folytatódik.

Tovább...
 
Elsőáldoztak az öreghegyi fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageElőször vette magához az oltáriszentséget tegnap kilenc leány az Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébánia templomában. A fiatalokat Képli Mária és Molnár Miklósné Mariann hitoktatók készítették fel az ünnepi alkalomra. A szentmisét Tornyai Gábor, a helyi plébános celebrálta, aki ezt követően szeretetvendégségre invitálta a gyermekeket.

Tovább...
 
Egyházmegyei zarándoklat a Máriaremetei kegytemplomhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

Szentháromság Vasárnapján tartották meg a Székesfehérvári Egyházmegye zarándoknapját, amelyet még a legendás püspök, Prohászka Ottokár kezdeményezett, s püspökutóda hirdetett meg. Az egyházmegyei határok átrendezésével e szokás megmaradt, s idén 81. alkalommal zarándokoltak el a hívek a Máriaremetei kegytemplomhoz, ahol Spányi Antal megyés püspök délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be.

 
Fa Nándor egykori iskolájába látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageA Széna Téri Általános Iskola idén ünnepli 70 éves fennállását. Ebből az alkalomból hívták vendégül nemrég Fa Nándort, aki egykoron ebben az intézményben végezte tanulmányait. A híres vitorlás – mára már kiváló üzletember – érdekes élménybeszámolóiról azok sem maradtak le teljesen, akik nem tudták élőben meghallgatni, hiszen útinaplónak is beillő fénykép-tablói, s a kalandjairól szóló rengeteg cikk gyűjteménye még mindig látható az iskola aulájában.

 
Akciós-e az akciós virág? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageVéget ért a székesfehérvári lakosoknak meghirdetett kedvezményes virágvásár. Az akcióban résztvevő vállalkozások (egy kertészet és egy virágbolt) végig hősiesen állták a rohamot, s folyamatosan megújították készleteiket. Egy személyes jellegű megjegyzés viszont: az egyik helyen az akciós muskátlik feleakkorák se voltak és feleannyiba kerültek, mint az akció nélküli, tehát e cikk írója rövid gondolkozás után kipakolta őket nemlétező rekeszeiből - mivel neki még olyat se adtak, kérésre se, hogy az autóig kivihesse megvásárolni szánt növénykéit-…

 
Az Én Történetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

A Hiemer-házban rendezték meg a díjkiosztó ünnepségét a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület által kiírt „Én Történetem II” című pályázatnak. Az országos kiírásra az állami gondoskodásban, illetve gyermek- és lakásotthonokban élő fiatalok küldhették be megírt élet-történetüket. A felhívásra végül 24 pályamű érkezett (ebből 8 a felnőtt kategóriában). A 20 év alatti nyertesek díja pénzjutalom volt, a felnőttek pedig értékes tárgyjutalmakat kaptak. Ráadásul a legjobb munkákat nemsokára könyv formájában is olvasni lehet.

 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33837 - 33847 / 33957