Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A rend őre - az iskola rendőre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szeptember 1-jétől meghirdette „Az iskola rendőre” – elnevezésű programot, amely alapvető célja, hogy elősegítse a kisiskolások balesetmentes közlekedését, s megszüntesse az azt veszélyeztető tényezőket. A programhoz Székesfehérvár is csatlakozott: hétfőtől városunk 17 iskolája előtt rendőrök és polgárőrök segítik majd a diákok iskolába indulását szeptember végéig – minden reggel. Sőt: „Az Iskola Őrei” részt vesznek az általános iskolásokat érintő kampányokban, valamint a KRESZ- és DADA-oktatás koordinálásában.

 
"Tehetséges fiatalokat támogatni megtisztelő feladat" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageFejér Megye Közgyűlése az 1993. március 25-i ülésén fogadta el a 45/1993. számú határozatát, amely szerint megállapodást kötött a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemmel arról, hogy húsz férőhelyet megvásárol a Szántó-Kovács János Kollégiumban. Ugyanebben az évben döntöttek arról is, hogy e helyeket pályázati úton minden évben kiosztják a legrászorultabbak között.

Tovább...
 
"Egy könnycsepp az arcodon": könnycsepp Sajó Sándor portréjára Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2008. augusztus 29.

Image2008. augusztusának egyik estéjén, Révfülöpön, a Tóparti Galériában az irodalom, a festészet és a zene ünneplésére gyűltek össze a városka nyári látogatói. P. Tófeji Valéria költő, a Pápai Kristály főszerkesztője, Stancsics Erzsébet Bodnár-díjas költő, Szántai Sándor, a Magyar Kultúra lovagja író és Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész volt az est vendége, Enyedi Béla Krúdy-díjas daltulajdonos gitárkísérettel előadott dalai adták meg az este végső hangulatát.

Tovább...
 
Kié legyen az Érdy János Emlékérem? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 5-ig várja a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ki kapja meg idén az Érdy János Emlékérmet. A díjat 1998-ban alapították a Szent István Bazilika, Romkert érdekében tevékenykedők tudományos, szakmai munkájának elismeréséül. A kitüntetésre városuk bármely lakója felterjesztheti a szerinte legméltóbb személyt. – Ezt írásban lehet megtenni, a levelet pedig a Polgármesteri Hivatal Közművelődési Iroda címére várják. (Városház tér 1.)

 
Alkossunk 21 századi csoportképet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageDigitális fotópályázatot hirdet a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény képzett és képzetlen művészek számára. „Munkácsy művészetének kiemelkedő teljesítményei azok a nagyméretű élet- és csoportképek (Siralomház, Tépéscsinálók, Éjjeli csavargók, Gyermeklátogatók), melyek alapján sűrített módon fogalmazódik meg egy korszak arca.” – áll a felhívásban – „Játsszunk el a gondolattal, ha ma élne Munkácsy, milyen jelenetet, élethelyzetet találna méltónak, hogy hosszú munkával, mesterien megfesse azt.”

Tovább...
 
Nánai táborban alkottak a fehérvári művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageA szlovákiai Nána városában töltöttek el néhány napot a SMV 2000 Festőtanoda ifjú művészei. Az alkotótáboron tizennégy székesfehérvári festő-tanonc vett részt más magyar városokból és szlovák területekről érkezett társaikkal együtt. A találkozó végeztével egy színelőadással tarkított, közös kiállítás is nyílt a helyi művelődési házban.

Tovább...
 
Korlátozott ügyfélfogadás a Fejérvíznél Nyomtatás E-mail
Írta: Közleény   
2008. augusztus 29.

A Fejérvíz tájékoztatja ügyfeleit, hogy számítógépes rendszerük átállítása miatt minden ügyfélszolgálatukon augusztus 29-én, pénteken ügyfélszolgálati tevékenységüket csak korlátozottan tudják végezni. Ez azt jelenti, hogy a megkeresések nagy részét csak papíron rögzítik, a tényleges intézkedést pedig szeptember első hetében végzik el. Szeptember 1-től, hétfőtől az ügyfélszolgálatok zavartalanul működnek.

 
Már a kerettel készül Kulcsár Tamás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 29.

ImageMost már hivatalosan is megerősíthető a napokban szárnyra kapott hír, miszerint Kulcsár Tamás, az MTK csatára Fehérvárra kerül. Az 1982-ben született, 185 cm magas és 73 kg súlyú játékost egy évre kaptuk kölcsön a budapesti klubtól. Kulcsár eddig 57-szer lépett pályára az NB-I-ben és két gólt szerzett. A csatár csütörtökön délután érkezett Fehérvárra, és mától már részt vesz az edzéseken.

 
Török Ádám és a "szomorblues" Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Image„Asztalhoz leültem, megittam / sok-sok üveg bort. / Aztán már éreztem fájdalmam / lassan eltompul./ Ginben és whiskyben / kedvemet meglelem, / mert kábulat nélkül / semmit nem ér már rongy életem / Oh drága boraim, / fájdalmam lassan eltompul, / elszáll, eltompul, elszáll, eltompul…” – énekli egyik számában Török Ádám, hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb blues-rock énekese, a külföldön is „rajongott” fuvolavirtuóz, aki idén lett hatvan éves, s néhány nap múlva Székesfehérváron is fellép.

Tovább...
 
Közel száz résztvevő a Bács-Kiskun megyei táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. augusztus 28.

ImageAugusztus 16-21. között rendezte meg a kiskőrösi Fidelitas a III. Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábor című rendezvényét, amelyen a helyi és megyei csoportok tagjain kívül háromtucat margittai huszonéves is résztvett.

Tovább...
 
Projektzáró Konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

A 'GEODÉTA' GEO Diák Életpálya Tanácsadó Iroda és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara holnap rendezi meg a GEO Karrieriroda Projektzáró Konferenciáját. A 13 órakor kezdődő programot Dr. Mélykúti Gábor és Prof. Dr. Márkus Béla dékáni köszöntője vezeti be, majd Dr. Szepes András és Tóth Erzsébet projektvezetési beszámolója hallható. A konferencián elhangoznak még hallgatói beszámolók, munkáltatói vélemények, s egyéb – oktatással kapcsolatos – előadások is.

 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33837 - 33847 / 34752