Kezdőlap arrow Hírek
Első vereségét szenvedte el az Albacomp Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageElvesztette veretlenségét az Albacomp kosárlabda-csapata. A fehérvári sportolók eddig minden meccsen diadalmaskodtak e szezonban, ám tegnap 81-67-re kikaptak Pécsi VSK-Pantherstől. A mérkőzésen Jara Rubin Doyne nem játszott sérülése miatt – valószínűleg ez is közrejátszott a veresegében. Az NB I negyedik fordulója után így a bajnokságban negyedik helyen állnak fiaink. Az első helyen az Atomerőmű SE-t találhatjuk, a másodikon a Planet Leasing Dombóvár KC-t, a harmadik pedig (jelenleg) a Falco KC Szombathely.

Tovább...
 
Egyeztető fórum Bodajkon Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageA Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország Pont Hálózata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjainak 2009-2010. évekre szóló Akciótervei kistérségi egyeztető fórumára várják az érdeklődőket november 10-én (hétfőn), 9 órakor a bodajki Városházán. – kaptuk a hírt Oszlánszki Zsolttól, a helyi polgármestertől.

Tovább...
 
TISZK-pályázaton nyert az Árpád Iskola Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageKözel 400 millió forintot nyert az Árpád Szakképző Iskola a Térség Integrált Szakképző Központjának szervezeti felépítésének korszerűsítésére és módszertani fejlesztésére. Az iskola két éves projektjének célja, hogy a képzések minősége javuljon, s jobban igazodjon a piaci igényekhez. Ehhez pedig a szervezeti felépítésen is változtatni kell. A program első szakaszában az intézményben dolgozó 35 szakember továbbképzéseken bővíti majd tudását.

 
"Jég-nap" a koripályán Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageKinder Pinguí koriszezon-nyitónapot tartanak november 22-én a Székesfehérvári Jégcsarnokban. A program során jéggokart, jeges ügyességi játékok, lézershow, műkorcsolya-bemutató, floorball, s még számos érdekes, vidám játék és előadás várja a kicsiket és a nagyokat.

Tovább...
 
Kigyulladt egy kamion a 8-as főútnál Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 07.

ImageEgy égő kamionhoz kérték a tűzoltók segítségét csütörtökön este a 8-as főúthoz, Székesfehérvár közelében. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez. A 8-as főút mellett egy használt ruha hasznosításával foglalkozó társaság telephelyén a raktár mögött egy nyerges vontatóba darálták a ruhaneműt, s közben a kamionban lévő darálék meggyulladt.

Tovább...
 
"Rólunk csak velünk együtt" Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Felhívás   
2008. november 06.

ImageEgészen pontosan egyetlen év telt el azóta, hogy a Rákbetegek Országos Szövetsége a Novartis Onkológia támogatásával útjára indította a „Rólunk csak velünk együtt” elnevezésű országos programsorozatát. A tavalyi helyszínekről azóta is folyamatosan érdeklődnek, ugye az idén is számíthatnak rá? Mi sem bizonyítja jobban, mint a folyamatos érdeklődés, hogy van még miről beszélni a két leggyakrabban emlegetett daganatos betegség, a mell – és prosztatarák kapcsán.

Tovább...
 
Gyülekezeti hétvége Monoszlón Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

ImageKözösségépítő családi alkalomra hívja a fiatalokat és az időseket a Székesfehérvári Református Egyházközség. A bibliai foglalkozásokkal, filmvetítésekkel és kirándulásokkal színesített programot november 14-16-án tartják Monoszlón, a Református Egyház erdei iskolájában. Somogyi László lelkészi elnöktől megtudtuk, hogy a csendes hétvége célja egy mélyebb bibliaismeret elsajátítása, valamint a közösségi élmény megtapasztalása.

Tovább...
 
Alkotók - Ősiből Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

ImageAz Ősi Kovács Alkotó Műhely növendékei mutatkoznak be e hónapban a Bányató Galériában. A Műhelyt Kovács Imre festőművész, a Magyar Kultúra Lovagja hozta létre egy évvel ezelőtt, hogy a lakóhelyén élő, tehetséges alkotókat párfogolja. Az elmúlt hónapok alatt rengeteg tanítványt szerzett – gyermekektől a nyugdíjasokig -, akiknek grafikát és festészetet tanít. Közülük most nyolcan jelentek meg a tárlaton festményeikkel.

Tovább...
 
Díjakat nyertünk a térinformatika oktatási konferencián Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: GEO - Dr. Szepes András   
2008. november 06.

ImageA Budapesti Corvinus Egyetem Villányi úti épületében rendezték meg 2008. október 29-én a XVII. Térinformatika az oktatásban szimpóziumot. Ez a rendezvény a HUNGIS Alapítvány védnökségével a Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék szervezésében kerül megrendezésre évről-évre. A konferencia keretében hirdetik ki a HUNGIS Diplomadíj pályázat eredményét is.

Tovább...
 
Aláírás-gyűjtés: csak az előrehozott választás jelentheti a kiutat Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

ImageCivil kezdeményezésként elindult, és az Alkotmánybíróság előtt az Országos Választási Bizottság által elfogadásra került az a hiteles aláírásgyűjtési ív, amely célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendre feloszlatásának megtárgyalását. Az ívek országos bemutatása után Székesfehérváron is sajtótájékoztatót tartottak e témában: Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás önkormányzati képviselő a Malom Házban ismertette az aláírás-gyűjtéssel kapcsolatos állásfoglalásukat a média képviselőinek.

Tovább...
 
Pat Cortina  Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

"Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára" – címet kapott Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A díjat már augusztusban odaítélte neki a Közgyűlés, Pat Cortina viszont augusztus 20-án külföldön tartózkodott, így csak tegnap tudta átvenni a kitűntetést. A kapitány 2003 januárjában érkezett Székesfehérvárra, s az Alba Volán jégkorong csapatának három szezonon át vezetőedzője volt. Szövetségi kapitányként pedig 2008-ban aranyérmet nyert csapata a divízió1-es világbajnokságon, ami A-csoportos tagságot eredményezett.

 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21143 - 21153 / 22759