Kezdőlap arrow Hírek
Mesés könyvbemutató fotókiállítással és zenével megspékelve Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageNagyszerűen sikerült a Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság által szervezett kulturális délután a Varkocs-szobor mögötti téren. Szék nem maradt üresen - ahogy meséből és dalból is volt bőven. A program Bokros János "Mesék mezején" című posztumusz könyvemutatójával kezdődött, majd Varga Hana szavalta el saját verseit, Eper pedig gyönyörűen énekelt. Mindeközben Rideg Ferenc fotóiból is kiállítás nyílt.

Tovább...
 
Vitorlázórepülő Nemzetközi Bajnokság Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageA Fejér megyei Földi Zoltán is részt vesz az 53. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságon. – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke – A Szegeden tartott versenyt FAI club kategóriában rendezik meg, és egyben a III. Flatland kupa szintén FAI club és vegyes szabad osztályban. A versenyen összesen 44 magyar és 8 külföldi pilóta méri össze ügyességét.

Tovább...
 
Újabb baleset a 8-as elkerülőn Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 02.

Összeütközött két terepjáró, és a balesetben egy személygépkocsi is megrongálódott pénteken kora délután Székesfehérvár határában, a 8-as főút elkerülő szakszán. A 8-as főúton a 7-es főút felöl a 63-as főút felé haladó, olasz rendszámú Chevrolet Captiva egy német rendszámú Audi Q7-essel ütközött, s a szétrepülő törmelékektől egy Opel Astra hátsó ablaka is betörött. A balesetben három gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

 
Együtt várja a látogatókat a Munkácsy-tárlat és a "Bibliai Találkozások" Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyázmegye   
2008. augusztus 02.

ImageSzékesfehérváron 15. állomásához érkezett a v. Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott, Munkácsy Mihály művészi életútját bemutató tárlat. A 19 századi magyar festészet legismertebb festőzsenijének alkotásait bemutató kiállítás 2005 óta tömegeket vonz; a szervezők reményei szerint hamarosan az egymilliomodik látogatót köszönthetik a tárlaton.

Tovább...
 
Részleges napfogyatkozás  felhők között Nyomtatás E-mail
Hírek - Önök Írták
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 02.

ImageNincs látványosabb égi jelenség a teljes napfogyatkozásnál. Akik látták a csodát 1999-ben, soha nem fogják elfelejteni az élményt. Sajnos augusztus 1-jén be kellett érnünk egy részleges fogyatkozással, mely Fehérvárról nézve maximum 18%-osnak ígérkezett. Sajnos sokáig úgy tűnt, hogy a fogyatkozás ismét „teljes” lesz, ezúttal azonban nem a Hold, hanem a felhők takarták el központi csillagunkat.

Tovább...
 
Melléképület gyulladt ki Velencefürdőn Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 02.

Szombaton hajnalban negyed négy körül érkezett a bejelentés a tűzoltóságra, hogy Velencefürdőn, a Csokonai utcában egy családi ház ég. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Jusuf Dajic a Hyundaié Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 01.

ImageCsütörtökön megérkezett Jusuf Dajic vételára a dél-koreai Hyundai Motors Football Clubtól - immár semmi akadálya a bosnyák válogatott támadó átigazolásának. A Fehérvár FC menedzsmentje kérte a magyar szövetségtől Jusuf nemzetközi játékengedélyének kiadását - neki magának pedig - megköszönve azokat az erőfeszítéseket, amelyeket nehéz időkben tett a klubért, a Vidiért - sok sikert, eredményes további pályafutást kívánunk.

 
Tolcsvayék koncertet adnak holnap Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageA Tolcsvay Trió holnap este Gárdonyban, a Pisztráng utcában  koncertezik. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A negyvenéves együttesi múltat felidéző programon való részvétel ingyenes!

Tovább...
 
Ejtőernyősök Találkozója a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Ejtőernyősök találkoznak holnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A tizenhetedik alkalommal megrendezett program 10 órakor kezdődik az Ejtőernyős Emlékműnél – ahol a II. világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatról emlékeznek meg -, majd ejtőernyős bemutatók és baráti beszélgetések várják a látogatókat. 

Tovább...
 
A Harmonia Albensis a Püspökség kertjében Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008 nyarán Székesfehérvár barokk templomai 6. alkalommal adtak otthont a város által szervezett komolyzenei koncertsorozatnak. A látogatók körében nagy népszerűségnek örvend a Zenei nyár, mely számos neves művész és zenekar közreműködésével a zene gyöngyszemeit hozza el a templomok barokk falai közé. Augusztus 4-én este 8 órai kezdettel a Székesfehérvári Püspökség kertjébe várják a zene rajongóit.

Tovább...
 
Focibérleteket adományozott a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Image„Nemcsak a szigorú pénzügyi alapokon nyugvó szociális ellátó-rendszeren keresztül lehet segíteni a rászorulóknak.” – jelentette ki Vargha Tamás választókerületi elnök, önkormányzati képviselő a Sóstói Stadionnál tartott sajtótájékoztatóján, majd szezonbérleteket nyújtott át a Polgári Frakció nevében az FC Fehérvár őszi mérkőzéseire egy felsővárosi úrnak, s két unokájának.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21374 - 21384 / 22068