Kezdőlap arrow Hírek
Két finn légiós a Volánban Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 24.

ImageÖrömmel értesítjük szurkolóinkat, hogy Johanes Alanen és Juhamatti Yli-Junnila személyében két finn csatár érkezett próbajátékra az Alba Volánhoz. - A sokszoros finn utánpótlás-válogatott, 30 esztendős Johanes Alanen balszélső, 182 cm magas és 82 kg testsúlyú. Pályafutása nagy részét a Tappara együttesével a finn élvonalban töltötte, de megfordult a JYP, az Espoo Blues és legutóbb a TPS Turku csapatában is.

Tovább...
 
Büntetőkkel jutottunk tovább a Felcsút ellen a Magyar Kupában Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 24.

ImageKedden kora este az NB II-es Felcsút ellen léptünk pályára Magyar Kupa mérkőzésen. Az izgalmas csatát 1-1-es végeredmény után, 6-5-re nyertük büntetőkkel. A hazaiaknak Móri szerzett vezetést, melyet a 116. percben Koller Ákos egy szép fejessel egyenlített ki. A büntetők során az első négy párban mindenki berúgta, majd az ötödikben mindkét játékos (Sitku és Vadász) hibázott. A hatodik körben Dvéri nem tévesztett, míg Sebők kivédte Székesi tizenegyesét, így mi jutottunk tovább, 6-5-tel.

 
Kiállítások az Alumíniumipari Múzeumban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

ImageBeöthy Hajnalka és Simon M. Veronika festőművésznők, valamint Jákfalvi József éremkészítő közös kiállítása látható néhány nap múlva a székesfehérvári OMM Alumíniumipari Múzeumban. A tárlatot 2-án, 17 órakor nyitja meg Kovács Istvánné, az intézmény igazgatója, a zenés műsorban pedig közreműködik Dedik János (Batsányi-díjas író), Jánoki Márió (Aranyharang díjas előadó), Körmendi Gitta (Aranydiplomás költő) és Enyedi Béla (ART díjas daltulajdonos), akik már eddig is szinte minden héten felléptek hasonló alkalmakkor.

 
"Álmom egy nagy család..." Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

ImageTöbb, mint egy éve már ismét szülővárosában hirdeti az örömhírt Bódai József esperes, püspöki tanácsos, a Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébánia plébánosa. Tavaly augusztus elseje óta ugyanis - az ő kifejezésével élve: - „az Úr kegyelméből, püspök atya szeretetétől vezérelve és a szentlélek indíttatását elfogadva” Székesfehérvárra költözött Agárdról, ahol tizennyolc éven át vezette Isten népét.

Tovább...
 
Alba Airport  kezdődhet az építkezés Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

Megkapta a jogerős létesítési engedélyt az Alba Airport, így már semmi sem áll annak az útjába, hogy a repülőtér hazánk második legnagyobb légikikötőjévé válhasson. A létesítmény a tervek szerint 2010-ben kezdi meg „aktív működését” főként fapadok és charter repülőgépek kiszolgálásával. Ráadásul a beruházó egy 110 hektáros ipari- és üzleti parkot is létrehoz majd a légikikötő mellett.

 
Az egészséges életmód nyolc alapelve Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 23.

ImageAz Oltalom Alapítvány úgy véli: mivel betegségeink 60-80%-a abból ered, amit a szervezetünkbe beviszünk, ezért a szervezet aktivistái a Bibliában megadott nyolc alapvető életelv közül elsősorban az étkezés-mozgáskultúrában, annak eszmei terjesztésében és gyakorlati megvalósításában végzik munkájukat, immár több, mint egy évtizede.

Tovább...
 
Busszal ütközött egy furgon a Balatoni úton Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Bisztricz Anett   
2008. szeptember 23.

ImageKözlekedési balesetről érkezett bejelentés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére ma reggel 6 óra után néhány perccel. A jelzés szerint Székesfehérváron, a Balatoni úton egy autóbusz és egy kisteherautó ütközött, s egy sérült a roncsok közé szorult. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Ahol a szenvedélybetegek lelkigondozásával foglalkoznak... Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 23.

ImageMagyarországon nyolc szenvedélybeteg-segítő szolgálat működik. Ezek közül az egyik Székesfehérváron, mely az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartása alá tartozik. Ez az intézmény elsősorban az alkohol, a drog, a gyógyszer- és játékszenvedéllyel küzdő betegekkel és azok hozzátartozóival foglalkozik alacsony-küszöbű, pszichoszociális ellátásban. Varga Judit Barbara, a székesfehévári RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője elmondta lapunknak, hogy tevékenységük középpontjában nem egy megszokott orvosi koncepció áll, hanem a keresztény eszmeiségen nyugvó, igényes mentálhigienes gondoskodás.

Tovább...
 
A jól végzett munka öröme Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 23.

ImageMinden igényt kielégítő mérkőzésen, feszült izgalmak közepette legyőzte az EBEL címvédőjét vasárnap este az Alba Volán. A játékosok a jól elvégzett munka örömével és fáradtságával értékelték a találkozót. Ahogyan egy igazi, profi csapathoz illik, nem jártak fellegekben a hokisok a didalt követően sem.

Tovább...
 
"A Felcsút biztosan bizonyítani akar." Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 23.

ImageElső csapatunk ma este Felcsúton játszik MK mérkőzést, amellyel kapcsolatban vezetőedzőnk, Varga István a következőket mondta honlapunkak: "Minden bizonnyal nagy mérkőzést vívunk majd: a Felcsút SE-ben négy állandó játékosunk játszik kölcsönben, akik bizonyítani akarnak."

Tovább...
 
Parlament-látogatás Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 23.

ImageKedves Barátaink! 2008. szeptember 29-én (hétfőn) újra lehetőség nyílik a Parlament megtekintésére. A csoportot Koszorús László és Ágh Péter fidelitasos országgyűlési képviselők vezetik, aminek keretén belül betekinthettek a plenáris ülés történéseibe is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21374 - 21384 / 22541