Kezdőlap arrow Hírek
Leégett egy családi ház Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 05.

Egy építés alatt álló, könnyűszerkezetes családi ház gyulladt ki augusztus 3-án, vasárnap hajnalban Gárdonyban a 7-es főút mellett. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a tűzesethez. A helyszínen a tűzoltók kiérkezésekor a körülbelül 9x9 méteres üres épület hátsó homlokzata és a tetőszerkezete égett. A tűzben a cserépfedésű tető megsemmisült, a ház hátsó fala átégett.

 
Viharos időjárásra számíthatunk Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány órán belül 60-90 km/h-s szél, s jelentősebb mennyiségű, 20-30 mm-nyi csapadék várható országszerte, amely jégesővel is párosulhat. Most még csak hazánk északi és nyugati részén, este viszont már a középső és a keleti területen is viharos széllökéseket és csapadékot észlelhetünk. Sőt, a Közép-Dunántúlon a hulló jégdarabok elérhetik a 2 cm-es nagyságot is.

 
Célkeresztben: Meccsről-meccsre erősebbek lehetünk Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 04.

ImageElső őszi hazai bajnokinkon első győzelmünket is megszereztük az új idényben: az újoncként most debütáló Romero góljával 1-0-ra nyertünk a Haladás ellen. Szakvezetők, Disztl László értékelésében kiemelte: az új játékosok bevonásával bővült csapatunk taktikai repertoárja.

Tovább...
 
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Nem a pillanatnyi öröm pénzzel való megvásárlása okozza az igazi boldogságot Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageBútorfestést tanulhattak múlt héten a Mesterségek Házában a népi motívumokat és a hagyományokat ápolni kívánó kreatív felnőttek. A foglalkozásokat a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte, a „táborvezetőnek” pedig Radetzky Jenőné népi iparművészt kérték fel, aki öt napon át tartott elméleti és gyakorlati órákat a Rácz utca tökéletes miliőjében.

Tovább...
 
Ki lesz idén Székesfehérvár borkirálynője? Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend idén is megrendezi borkirálynő-választását augusztus 19-én, az Öreghegyi Mulatságokon, amelyre még mindig várják a jelentkezőket! A verseny kétfordulós: az elődöntő egy tesztírást foglal magába a szőlészet, borászat és a gasztronómia tárgykörét felölelve, majd a legjobban teljesítő három hölgy a színpadon mutathatja be elméleti és gyakorlati tudását, valamint „királynői rátermettségét”.

Tovább...
 
Szakcsi Lakatos Béláék a Városház téren Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

Valószínűleg Szakcsi Lakatos Béláék koncertjén is ugyanolyan hatalmas tömeg lesz holnap, mint amekkora Erkel Ferenc „Hunyadi László” operáján volt. A Musica Regia következő programján az „Öt Lakatos” lép színpadra: a magyar jazzélet egyik legnagyobb alakja, a nemzetközileg is elismert jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla, a kiváló zenész és komponista, Roby Lakatos, a frankfurti H.R. Big Band szólistája, Tony Pecek Lakatos Krisztián, valamint a „bőgővarázsló” Pecek Lakatos András.

 
Irány Peking! Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Alba Volán-Bericap öttusaszakosztályát három versenyző is képviseli a Pekingi Nyári Játékokon: Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila és Horváth Viktor. A hölgyekért augusztus 18-án, magyar idő szerint 2:30-kor izgulhatunk először, mivel akkor állnak be a lőállásokba. Gyenesei Leila szereplése különlegesnek számít, hiszen a magyar sportolónők közül eddig csak Kürti Éva versenyezhetett nyári és téli játékokon – Leila pedig két éve, a torinói téli játékokon sífutásban is megmérettetett.

Tovább...
 
A Sportbizottság fontosnak tartja a Polgári Frakció kezdeményezését Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Polgári Frakció „focibérlet-akcióját” rendkívül fontos kezdeményezésnek tartja Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke. Úgy véli, ez az első lépés egy olyan úton, amelynek hoznia kell magával a többi támogatót is. Ezért a program élére áll a Sportbizottság, s minden erejével támogatja: szeretnék e „mintát” kiterjeszteni a város többi iskolájára, más diáksport-köreire, s a különböző sportágakra is.

Tovább...
 
Rugby-edzés Agárdon Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A gárdonyi rugby-sek ma délután kezdték volna meg első edzésüket a nyári szünet után, ám az előzetes visszajelzések szerint a legtöbb játékos még szabadságon van. Ezért az első találkozót augusztus 20. utánra szervezik, amelyre még mindig lehet jelentkezni Vida-Szűcs Lajosnál. Elérhetősége: 30-218-4060, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21539 - 21549 / 22250