Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szoros vereség a bajnok otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2013. január 07.

Image Negyven percnyi játék után még két góllal vezetett csapatunk, végül azonban a hazaiak megfordították az összecsapást és bezsebelték a két pontot.

 

EHC Liwest Linz-Sapa Fehérvár AV19: 4-2 (0-0, 0-2, 4-0)
Linz, 3500 néző. Vezette: Erd, Kellner, Johnstone, Smeibidlo
EHC Liwest Linz: Leneveu (Hirn) - Murphy, Lukas R., Lebler, Ouellette, Irmen - Hedlund, Mayr, Baumgartner, Hisey, Leahy - Dorion, Mitterdorfer, Grabher-Meier, Oberkofler, Engelhardt - Scholz, Fechting, Spannring, Lukas P., Mairitsch
Vezetőedző: Rob Daum 
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk - Pratt, Hetényi, Metcalfe, Johansson, Banham - Horváth, Pozsgai, Sofron, Vas, Ladányi - Varga, Hajós, Kovács, Sikorcin, Mihály
Vezetőedző: Jan Neliba
Gólszerzők: Hedlund, Hisey, Murphy, Lebler, illetve Magosi, Banham
 
A Salzburg ellen megvívott győztes csata után újabb "négypontos" rangadó várt csapatunkra, ezúttal a Linz otthonában. Háromszor már sikerült két vállra fektetni az aktuális bajnokot, ez volt a cél most is. A kapuban ismét Adam Munro kezdett, a Tokaji-Durco kettősre azonban továbbra sem számíthatott Jan Neliba vezetőedző, helyettük Varga és Hajós kapott lehetőséget.
 
Nagy iramban kezdtek a csapatok, ám mindkét együttes ügyelt arra, hogy minél kevesebb hibát kövessen el, ezáltal nem alakult ki veszélyes szituáció egyik kapu előtt sem. Inkább a védekezésé volt a főszerep, ezt tökéletesen oldották meg a felek, egyszerű, gyors játékot játszott mindkét csapat. A játékrész végét megnyomta a Linz, Leahy és Lebler is vezetést szerezhetett volna, de Munro hatástalanította ezeket a próbálkozásokat. Szinte alig volt játékmegszakítás - kiállítás például egy sem akadt - így villámgyorsan lepergett az első húsz perc, melynek végén gólnélküli döntetlent mutatott az eredményjelző. 
 
A hazaiak számára kellemetlen közjátékkal indult a második harmad: Leneveu kapus nézett bele egy lövésbe, további kivizsgálásra kórházba szállították, helyére Hirn állt be. Az újdonsült hálóőrt gyorsan felavatta a Sapa. A 24. percben Magosi szerezte meg a nagyon fontos vezető gólt (0-1). Erősödött a linzi nyomás, nagyon jött a bajnok, mégis mi szereztünk gólt! A 29. percben Johansson passzát Banham váltotta gólra (0-2). A második gól jót tett a mérkőzésnek, mindkét csapat előtt adódott további lehetőség, de a kapuk előtt nem voltak elég pontosak a támadók, így kétgólos fehérvári előnyről indult a záró játékrész.
 
Ami negyven percen át nem jött össze a házigazdának, az utolsó harmad elején azonnal sikerült: Hedlund bombája a keresztlécről vágódott a hálóba (1-2). A szépítő találat után kettőzött erővel támadtak a hazaiak, Mayr lőtt, a linziek ünnepeltek, a játékvezetők azonban videón visszanézték az esetet és úgy döntöttek nem esett gól. Ezután Magosi kapott 2+2 perces büntetést és ezt már nem sikerült átvészelni. Az 54. percben Hisey egyenlített (2-2). Grabher-Meier is kiment két percre, de nem sikerült visszavenni a vezetést, sőt, másfél perccel a vége előtt Murphy is betalált, megnyerve ezzel a mérkőzést a Linznek (3-2), a kegyelemdöfést Lebler üres kapus gólja jelentette (4-2). 
 
A Sapa Fehérvár AV19 közel volt a sikerhez, ám a hazaiak végül megfordították az összecsapást. Javítási lehetőség pénteken, amikor egy újabb vetélytárs, a Znojmo vendégeskedik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >