Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Karácsonyváró ünnepi műsor első ízben a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. december 13.

Image Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendeznek karácsonyváró ünnepi műsort a Maroshegyen. A „Harang csendül, ének zendül” című program december 15-én, vasárnap 16.30 órakor kezdődik a Szent Kristóf templomban, ahol fellépnek a helyi óvodások, majd zenét és prózát is magában foglaló, egy órás adventi összeállítás következik a meghitt, bensőséges ünneplés jegyében. Az est létrejöttét Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője támogatta, aki Adorján Viktorral, a szervező Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület elnökével tartott sajtótájékoztatót a rendezvényről

 

Székesfehérváron minden eddiginél gazdagabb és színesebb az adventi kulturális programkínálat. A nagyobb belvárosi rendezvényeken kívül szinte minden városrész külön programmal készül az év legszebb ünnepére. Maroshegyen hagyományteremtő szándékkal indítják útjára az új karácsonyváró rendezvényt „Harang csendül, ének zendül” címmel december 15-én, vasárnap 16.30 órától a Szent Kristóf templomban.

„Kultúrából sosem elég, mindennél van több és szebb! A közel tízezer lakosú Maroshegyen élnek olyan idős emberek, gyermekes családok, akik a közlekedési nehézségek miatt nem jutnak el a Belvárosba. A városrész ezért mindenképpen megérdemli, hogy a templomában saját ünnepi programot szervezzünk. Szeretnénk színvonalas műsor keretében vendégül látni nemcsak a maroshegyi híveket, hanem minden kedves érdeklődőt!”
 – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. Hozzátette: idén először állítottak saját nagyméretű karácsonyfát a városrészben, a Balatoni út mellett.  Ismét nagyon sok székesfehérvári család ajánlott fel a városnak fenyőfákat, melyek közül egy a Maroshegyre került.  

 


 

Mint számos maroshegyi programot, így a karácsonyváró ünnepi műsort is a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület szervezi. Bensőséges, meghitt, színvonalas összeállítással készülnek. – hangsúlyozta Adorján Viktor, a szervezet elnöke. Elmondta: az ünnepi műsort megelőzően a Maroshegyi Óvoda Napocska csoportjába járó gyerekek apró ajándékokkal várják a templomba érkezőket, majd köszöntőt mond Tóth Tamás plébános és Brájer Éva képviselő. Felvételről, Szabó Gyula színművész tolmácsolásában elhangzik Ady Endre „Karácsony” című verse, majd két zenei blokk következik. Az Alba Regia Vegyeskar lép fel Kneifel Imre karnagy vezényletével, majd a Stringers vonósnégyes szerepel a műsorban magyar és külföldi, klasszikus és modernebb zeneművekkel. A zenei blokkok között Kuna Károly szavalata színesíti a programot, az ismert színművész Ady Endre „Karácsonyi ének”című művét tolmácsolja az ünneplőknek. Adorján Viktor hozzátette: izgalommal készülnek az új rendezvényre, amely akár hosszú évekre előre meghatározhatja Maroshegy adventi ünnepét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >