Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi, Alba: nincs sikerélmény Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 14.

Image Bár még két bajnoki meccs hátra van, már most megállapítható, nem ez idei lesz a Videoton labdarúgó csapatának aranyéve! A szezonnak nagy reményekkel nekivágó alakulat -erre lehetőségei predesztinálták is- az első selejtezőn elbukott egy névtelen montenegrói csapat ellen az Európa-ligában, a bajnokságban először még ment a szekér, majd jött egy 11 éve nem látott gyenge széria, s az arany helyett legjobb esetben egy bronz jöhet még össze.

 
 
Ezt tetézte egy őszi kiesés a Magyar Kupában, most pedig a Ligakupa-fináléban jött a vereség, igaz ez már egyébként is sovány vigaszdíj lett volna maximum a többi elszalasztott lehetőség mellett. A diósgyőri döntőben már az elején, 12 perc után kétgólos hátrányba került José Gomes alakulata, ami sejtette a nem túl boldog végkifejletet.
 
A piros-kék vitézek javára szóljon, hogy nem rogytak meg, s bár kaphattak is volna közben újabb gólokat, mentek előre becsülettel, s próbálták visszahozni a meccset a sírból. Ez nem sikerült, csak a "sírgödör" széléig tudtak felkapaszkodni Nikolicsék, így végül a DVTK 2-1 -re nyerve elhódította a Ligakupát.
 
Azt a trófeát, amit korábban a Vidi már háromszor megnyert. A legvégén egészen komoly nyomást helyeztek a hazaiak kapujára a fehérváriak, de bicskanyitogató színészkedések, fetrengések, ordas időhúzások árán is, de megtartották előnyüket a Szivics-tanítványok. Némileg forró hangulatban ért véget a derbi, nem igen voltak barátok a két csapat játékosai ekkortájt, s a játékvezető még napokig heves csuklási rohamoktól szenved majd, lévén rengeteget fogják emlegetni felmenőivel egyetemben a Vidi drukkerei...
 
Akár így, akár úgy, ez a szezon már elment, s most már csak arra kell koncentrálniuk a piros-kék legényeknek, hogy még nagyobb szégyen ne érje a klubot, s legalább a bronzérem meglegyen az NB I-ben, ha már jobb nem lehet. Ehhez már "csak" idegenben a már félig kiesett Mezőkövesdet, majd a zárökörben éppen a DVTK-t kell megverniük Caneiráéknak.
 
Most mindenki leginkább azt találgatja, hogy vajon tényleg Gattuso lesz a Vidi edzője, vagy netán bejön a német jóslat és Matthaus ül a kispadra, netán egy harmadik jelölt? Meglátjuk.
 
Mindazonáltal leginkább az a legfőbb kérdés, hogy miként lesz ütőképes, sikeréshes, a lehetőségeihez méltón szerepelni tudó gárda a mostaniból? Kiket tud igazolni a vezetőség és mennyire lesz kész a csapat a következő szezonra? Legyen bármi, jöjjön bárki, még egy ilyen langyos szezon nem fér bele a Sóstón.
 
Összességében igaz ez utóbbi megállapítás az Alba kosarasaira is, akik a Vidihez hasonlóan alaposan alulmúlják az elvárásokat a maguk pontvadászatában. Az NB I-ben vesztésre állnak a negyeddöntős párharcukban a Sopron ellen, a címvédés szinte lehetetlen küldetésnek látszik, a Magyar Kupában pedig a legjobb 4-ig sem jutott a tavalyi győztes.
 
A kedd esti, soproni play-off meccsen megint nem volt esélye az idegenbeli sikerre, 78-67-re kikapott, s bizony már csak egy "lövése" lehet erre, feltéve ha megnyeri a pénteki hazai meccsét az SKC ellen, tehát egyenlít a párharcban.
 
Nem lehet, nem szabad feladni, mert ez a Sopron semmivel sem jobb csapat az Albánál, mindössze hazai környezetben magabiztosabb, s amit tud, azt ki is adja magából szinte mindig, a játékosai egyenletesebben teljesítenek, mint fehérváriak kosarasai. Ha két egymás utáni meccsen jobbik formájukat hozzák Moore-ék, ott lesznek a 4-ben! Na, de hol van az az egy?
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >