Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy ifjú fizikusra lehet szavazni az Új Európa Alapítványnál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 19.
ImageA székesfehérvári Vámi Tamás Álmos bekerült az Új Európa Alapítvány A tehetség benned van! szavazására. A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány egyik első ösztöndíjasa egy rendkívül alázatos és borzasztóan elhivatott fizikus, aki a szakmai sikerei mellett nagy hangsúlyt fektet a tudományág népszerűsítésére is. Szavazatokat leadni az alapítvány oldalán lehet.

 

A székesfehérvári Vámi Tamás Álmos, az ELTE fizika szakos hallgatója bekerült az Új Európa Alapítvány A tehetség benned van! szavazására. A fiatal tudós egyik első ösztöndíjasa volt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványnak.

Az elhivatott és alázatos kutató a tudomány népszerűsítéséről a következőket nyilatkozta: „A legnagyobb örömet számomra az jelenti, amikor egy-egy előadásom után valakitől azt hallom, hogy “oh, hát én soha nem szerettem a fizikát, de ez nagyon érdekes”. (…) Lévén, hogy nagyon kíváncsi embernek tartom magam, minden információ a világról örömmel tölt el.” /www.jubileum.ujeuropaalapitvany.hu/

Tamás számos díjat, elismerést tudhat magáénak: a TUDOK nagydíjasa, elsőéves kora óta a CERN LHC gyorsítón végez kísérleteket (kutatómunkájával hozzájárult a Higgs-bozon Nobel-díjat jelentő felfedezéséhez 2012-ben), a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felfedezettje, több nemzetközi konferencia előadója.  Újabban a világ legmodernebb digitális kamerájának a vizsgálatával foglalkozik a CERN-ben.

Szavazni a http://jubileum.ujeuropaalapitvany.hu/jelolt/vami-tamas-almos/ oldalon lehet, minden segítő kattintás Vámi Tamás Álmos további szakmai sikereit támogatja.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >