Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kecses lányok kűrjei a jégen Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 18.
ImageA nyári pihenő után megkettőzött energiával vetették bele magukat a munkába a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály tagjai. A nyári alapozást követően az összeállított kűröket gyakorolják a szinkronkorcsolyások az év végi gálára, valamint a következő évi versenyszezonra. Az egyesület minden korosztályból várja az érdeklődők jelentkezését, akik a baba-mama, kezdő, haladó és felnőtt csoportokban próbálhatják ki magukat a jégen.

 

Az egyesület edzői és sportolói a szünet idején sem tudtak elszakadni szeretett sportáguktól: már jóval az alapozás előtt elkezdték a következő versenyszezon koreográfiáinak megtervezését. Ezt követően a szokásos augusztusi edzőtáborban már a konkrét versenyprogramokat állították össze az alapoktól kezdve.

A szinkronkorcsolyások szerencséjére már „jégéhségük” is csökkent, ugyanis a közelmúltban a jeges edzések is elkezdődtek. Természetesen a tartós állóképesség nélkülözhetetlen az egyik legszebb téli sportágban is, így táncos-balettos, erőnléti tréningeken egyaránt részt vesznek a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály sportolói, akik emellett „szárazon” is gyakorolják a szinkronelemeket.

A jól szervezett produkció alapja a kellő mennyiségű és minőségi gyakorlás – vallja Bayer-Siági Nóra, a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály edzője. „Már most javában készülünk a decemberi évzáró gálánkra, ahol az újonnan elsajátított versenyprogramjainkat első ízben mutatjuk be a lelkes közönségnek. Az augusztusi edzőtáborban kezdtük el a különböző elemek összeállítását, most pedig már az apróbb részleteket finomítjuk az alapozó tréningeken. Az egyes koreográfiákra az ötleteket mindig valamilyen konkrét téma alapján dolgozzuk fel. A filmzenék erre kiváló lehetőséget nyújtanak, hiszen ezek megadják az alapjait a kűrök ritmusának. Természetesen a kreatív ötletek mellett a kötelező elemek betartására is nagy figyelmet kell fordítanunk.” – tette hozzá Bayer-Siági Nóra.

A verseny-együtteseken kívül a szakosztály a szabadidős kategóriában is indít csapatokat. A szabadidős csoport népszerűségét és eredményességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály felnőtt csapata az elmúlt években már több nemzetközi versenyen is kiválóan helytállt. Az egyesület felnőtt csapatának különlegessége, hogy tagjai mind felnőttkorukban lettek a szinkronkorcsolya sportág szerelmesei.

Az egyesület legfiatalabb versenyzőit magában foglaló juvenil, a mixed-age kategóriában szereplő Black Rose és a felnőttekből álló Icebreakers nevű csapat is számos sikert ért el az előző versenyszezonban. A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály szinkronkorcsolyásaira a 2017. évi versenynaptárban is nagy feladatok várnak. 2017. január 15-én a budapesti Szinkronkorcsolya Bajnokságon szerepelnek, februárban egy zágrábi nemzetközi megmérettetésen vesznek részt, majd márciusban a Budapest Kupán is jégre lépnek.

Az elmúlt évek bevált módszereihez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, melynek keretében nagy örömmel várják a már korcsolyázni tudó 6 és 14 év közötti lányok jelentkezését Siáginé Varga Vera vezetőedzőnél. A szervezők továbbá várnak minden kedves korcsolyázni vágyót a baba-mama, kezdő, haladó és felnőtt csoportokba! Érdeklődni a +3670/9451-561-es számon vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen lehet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >