Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Aláírásgyűjtésbe kezd a MOTORREVÜ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 26.

ImageHazánk piacvezető motoros magazinja, a Motorrevű szerkesztősége aláírásgyűjtést kezdeményez, amelynek elsődleges célja, hogy hazánk buszsávjait megnyissák a segédmotorok és a motorkerékpárok számára, tehát, hogy motorosaink zavartalanul használhassák azokat folyamatos közlekedésre. – tudtuk meg a Motorrevű főszerkesztő-helyettesétől, Mező Jánostól.

Mező János elmondta: A MOTORREVÜ évek óta kiemelt fontosságúnak tartja az ilyen jellegű társadalmi szerepvállalást, és a nemzetközi - elsősorban európai - közlekedési szabályokat folyamatosan vizsgálva úgy véli, hogy a buszsávok megnyitása jelentősen segítené a motoros közlekedést, csökkenthetné a nagyvárosok forgalmát és nem utolsósorban, közvetve a környezetszennyezés csökkenését is elősegítené. Legutóbb London buszsávjai nyíltak meg a motorosok számára, de több európai nagyvárosban is jellemző, hogy valamennyi vagy egyes buszsávokban motorkerékpárok haladhatnak.

A hivatalos aláírásgyűjtő lapok a tavasz folyamán több jelentős motoros rendezvényen (először a 18. Budapest Motorkiállításon) elérhetők lesznek mindazok számára, akik aláírásukkal is ki szeretnék fejezni egyetértésüket a javaslattal kapcsolatban, sőt egyes motorkereskedésekben is megtalálhatók lesznek az aláírásgyűjtő lapok.

Az aláírásgyűjtő akció befejezését követően az aláírásgyűjtő lapokat a MOTORREVÜ szerkesztősége átadja Kondorosi Ferencnek (Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos) és Molnár Csaba (közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter) részére, abban bízva, hogy a várhatóan több ezer aláírásnak köszönhetően megvizsgálják, és indokolt esetben módosítják a vonatkozó közlekedési szabályozásokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >