Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tűzgyújtási tilalom van érvényben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. június 25.
A hőség, valamint a csapadékmentes napok számának növekedése miatt fokozott a tűzveszély, ezért tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az erdőkre, fásításokra, valamint az erdők kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokra vonatkozóan. Tájékoztatják a kirándulókat, hogy tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is.

 

 

Tájékoztatják a lakosokat, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben: tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, a fásításokban és az ezektől mért 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon, továbbá a kijelölt tűzrakó helyeken is. A tilalom a vasút és közút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is érvényes. A http://erdotuz.hu/tuzgyujtasi-tilalom/ oldalon található, folyamatosan frissülő térkép piros színnel jelöli a hatályban lévő tűzgyújtási tilalmat. A szabálysértőknek erdővédelmi bírságot kell fizetniük.

A belterületi hulladékégetés a levegővédelmi szabályozás alapján tiltott, nem szabad avart és kerti hulladékot égetni.

Kérik, hogy ha valaki tüzet lát, hívja a tűzoltókat az ingyenes 112-es számon, vagy értesítse az erdőgazdálkodót (térerő hiányában egy magasabb pontot vagy tisztást kell keresni a híváshoz).

 
< Előző   Következő >