Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vízmerő-víznyerő verseny a Vörösmartyban Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 05.

ImageA megújuló energiákat népszerűsítik a diákok körében - Csütörtökön fontos versenynek ad otthont a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola. Döntőjéhez érkezett ugyanis a megújuló energiák felhasználását népszerűsítő vetélkedőjük, ahol ezúttal "vízmerő-víznyerő" eszközök megépítésére kérték a diákokat.

 

Vízmerő-víznyerő verseny a Vörösmartyban A megújuló energiákat népszerűsítik a diákok körében Székesfehérvár, 2011. április 5. (kedd) - Csütörtökön fontos versenynek ad otthont a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola. Döntőjéhez érkezett ugyanis a megújuló energiák felhasználását népszerűsítő vetélkedőjük, ahol ezúttal "vízmerő-víznyerő" eszközök megépítésére kérték a diákokat. Immáron harmadik alkalommal rendezi meg általános iskolásoknak a megújuló energiák hasznosítását, bemutatását célzó technikai vetélkedőt a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola.

A „Guruló-naplopó” és a „Széltoló-vízlopó” után idén a „Vízmerő-víznyerő” eszközökön a sor. A vetélkedő 3 fordulós. Az első fordulóban a résztvevő csapatok egy-egy tanulmányt adtak be, amiben a vízi energiáról írtak. Emellett egy papír makettet is meg kellett építeniük, ami egy vízi erőmű működését szemlélteti.

A második fordulóban mindenki "vízmerő-víznyerőt" épített a Vörösmarty iskola által biztosított alkatrészek felhasználásával. A harmadik fordulóban a csapatok közös versenyen vesznek részt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk a vízenergiával kapcsolatban. Ezt követi a megépített eszközök versenye. Az nyer, aki az adott vízmennyiséggel több vizet tud átemelni.

A harmadik forduló egyben a döntő is, amire 2011. április 7-én, csütörtökön kerül sor.

A döntő programja:

09.00 - 09.10 Ünnepélyes megnyitó a tanácsteremben

09.15 - 09.55 Írásbeli tesztfeladat elkészítése

10.00 - 11.15 A csapat egy-egy tagja megépít egy Puskás-gépet, egy villanymotort és egy galvánelemet.

11.20 - 11.45 A vízmerő-víznyelők versenye

12.00 Eredményhirdetés

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >