Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A fehérvári közösség létbiztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 11.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megújult szociális rendeletet fogadott el a legutóbbi közgyűlésen. A város szeretne tényleges segítséget nyújtani, hogy az egyének, a családok és a közösségek a – külső negatív hatások okozta - rendkívüli élethelyzetekben támaszkodhassanak erre a „védőhálóra”. A rendelet részleteit dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Kincses Zsolt Dávid, a Szociális ellátási és gyermekvédelmi Iroda vezetője sajtótájékoztatón ismertette.

 

Székesfehérvár önkormányzata idén félmilliárd forintot fordít szociális célokra. Ezt az összeget a megújult szociális rendelet alapján osztják szét a rászoruló igénylők között.

 

Image
.

A márciusi közgyűlésen elfogadott helyi rendeletben számos új, vagy megújult támogatási forma kapott helyet. A döntés előtt széleskörű szakmai egyzetetés zajlott, ezért a gyakorlathoz igazodik a szabályozás.

 

Image
.

A rendelet elfogadásával párhuzamosan megújult az eljárási rend is, a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán a hét minden napján fogadják az ügyfeleket. Országosan egyedülálló módon az ügyfelek és a szakma érdekérvényesítésére is lehetőséget ad a rendelet.

 

Image
Fotó: ÖKK

Az ügyfeleknek meghallgatást tartanak, a szakma képviselőinek pedig fórumot szerveznek majd a tapasztalatokról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >