Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Spányi Antal volt a csíksomlyói búcsú szónoka Nyomtatás E-mail
Írta: Mariann   
2011. június 14.

ImageA Kissomlyó- és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben található Hármashalom oltárnál a szabadtéri szentmise főcelebránsa Spányi Antal székesfehérvári püspök volt. Az idén is több százezer zarándok érkezett a hagyományos, szombat délelőtti csíksomlyói búcsúra, amelynek idei mottója: „Mária által Jézushoz!”

 

Spányi Antal szentbeszédében fölhívta a figyelmet arra, hogy azon a helyen gyűltünk össze, melyet az itt élő székhelyek, és valamennyi magyar a világ bármely részén éljen is, az imádság szent helyének tekint.

 

Image
.

Elhozta Szent István király városának, Székesfehérvárnak, a magyar szentek városának üdvözletét, köszöntését. A Szentlélek, akinek minden jót köszönhetünk, vezetett ide bennünket, hogy együtt álljunk az Úr elé és kérjük Mária, égi édesanyánk közbenjáró imáit.

 

Image
.

Nemcsak az itt jelenlévőkkel vagyunk közösségben imádságunkban, hanem mindazokkal, akik fizikailag nem tudnak jelen lenni, de velünk imádkoznak - mondta a főpásztor.

 

Image
.

Rámutatott, hogy sok mindent kell megköszönnünk, és sok mindenért fordulunk most és itt imában Istenhez. Öröknek hitt értékeink vannak eltűnőben, elvész a hit, a család, az élet tisztelete. Őseink az Istenben való hitben találták meg azt az erőt, mely megtartotta őket.

 

Image
.

Ma is Istenhez kell fordulnunk. Így tudunk felelősséget vállalni egymásért, a nemzetért, így tudunk kiállni a hitért és az egyházért. Az új magyar alkotmánnyal kapcsolatban elmondta, hogy „tiszta a szándékunk, nemes és jó az akarat”.

Image
Fotó: Gersztheimer Zsolt
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >