Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nosztalgiavonattal és emléktáblával emlékeztek a 150 éves Déli Vasútra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. június 27.

ImageA 150 éves Déli Vasút tiszteletére idén több jubileumi rendezvény is zajlik. Májusban Székesfehérváron nyílt meg a vasútvonal történetét bemutató vándorkiállítás, szombaton pedig Székesfehérváron is megállt a Budapestről Nagykanizsáig közlekedő nosztalgiavonat és emléktáblát avattak a Vasútállomáson.

 

Az ünnepi különvonat kisebb késéssel érkezett meg a székesfehérvári vasútállomásra, ahol Mészáros Attila képviselő fogadta Székesfehérvár Önkormányzata nevében a szerelvényt.

 

Image
.

A város a 150 éves jubileum alkalmából emléktáblát helyezett el az állomáson, az első vágány mellett melyet közösen megkoszorúztak. 1861. április 1-jén indult a Déli pályaudvarról az első menetrendben meghirdetett személyvonat.

Ezzel kezdte meg működését a déli vasútvonal, ami Budapest és Nagykanizsa között is biztosította a vonatközlekedést. Ebben az útirányban fontos állomás Székesfehérvár.

 

Image
.

A 150 éves jubileum tiszteletére a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vándorkiállítást állított össze, amit a székesfehérvári pályaudvaron dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitott meg májusban.

A jeles évforduló tiszteletére szervezett programok június 25-én, szombaton folytatódnak. 7 óra 21 perckor gőzvontatású nosztalgiavonat indul Budapestről, a Déli pályaudvarról. A szerelvények Székesfehérvár érintésével Nagykanizsáig közlekednek.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >