Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult emlékkeresztet adtak át a Budai-Kisteleki-Lehel utca sarkon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 21.

ImageA környék lakóinak tett régi ígéret vált valóra pénteken este, amikor Róth Péter alpolgármester, Deák Lajosné a körzet önkormányzati képviselője, Viza Attila önkormányzati képviselő valamint a környékbeliek és az alkalomra gyertyás, fáklyás körmenettel a helyszínre érkezők jelenlétében az emlékkeresztet megáldotta Kiss János helynök, nagyprépost.

 

Image
.

 

Mint ahogy Deák Lajosné a körzet képviselőnője elmondta, az 1894-ben állított és a 100.évfordulójára 1994-ben restaurált kőkereszt méltatlan körülmények között töltötte elmúlt 17 esztendejét.

 

Image
.

Most, hogy sor került környezetének parkosítására, virágosítására, kovácsoltvas kerítésének festésére végre méltón, mint valami ékszerdoboz díszíti ezt a környéket ez által emelve városunk szépségét.

 

Image
.

A körzet képviselői keretéből megvalósult munkálatok kapcsán köszönet illeti az Alba Korona Kft. és a Kor-Fel Kft. székesfehérvári vállalkozásokat, akik anyagi hozzájárulásukat, az önkéntes munkában résztvevőket, akik a kétkezi munkájukat adták, valamint a Városgondnokság szakembereit és Gárdonyi László urat a Gaja Környezetvédő Egyesület vezetőjét.

 

Image
.

Az emlékkereszt megáldására és felújított környezetének átadására a Zsolt utcai katolikus templom IV.Krisztus Király Napok rendezvénysorozatának részeként került sor.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >