Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Utánpótlás-nevelési Központtá bővül a Vodafone Sportcentrum
Utánpótlás-nevelési Központtá bővül a Vodafone Sportcentrum Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 16.

Image A látvány-csapatsportágakat támogató adórendeletek nyújtotta lehetőségek kihasználásával kerül sor a csarnok felújítására. - A csaknem nettó 700 millió Ft értékű beruházás során a csarnok idén egy csaknem 300 fős lelátóval bővül, valamint új öltözők, edzőterem, kollégiumi szobák, VIP lelátó, büfé és kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. A kivitelezési munkák várhatóan júniusban kezdődnek meg, az átadásra pedig várhatóan decemberben kerül sor.

 

Az 1970-es évek második felében épült Arév csarnokot a 90-es évek végén bővítették egy plusz lelátóval. A tulajdonos, Székesfehérvár Önkormányzata és az üzemeltető Alba Regia SC 2011 tavaszán, a látvány-csapatsportágak támogatását biztosító társasági adókedvezmény bevezetése után döntött úgy, hogy bővíti a ma már Vodafone Sportcentrum néven működő sportcsarnokot és kialakítja benne a Székesfehérvári Utánpótlás-nevelési Központot.

„Több átalakítást megélt már ez a csarnok, de most ismét időszerű a felújítás és bővítés. Azt hiszem, ennek mindenki örül, aki szereti a kosárlabdát és szereti azokat a kulturális rendezvényeket, amelyeknek a sport mellett otthont ad a Vodafone Sportcentrum. Egy nettó 700 millió forintos beruházás indul meg a bajnoki szezon végén, amelynek egy részét TAO-s forrásból, másik részét pedig a város saját költségvetéséből biztosítjuk. Amit még fontos kiemelni: a profi sport mellett az utánpótlás nevelést segítő bővítésről van szó.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A felújításra beadott pályázatot 2011 őszén hagyta jóvá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 485 millió Ft támogatási összeggel, a fejlesztéshez szükséges további forrásokat Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja. 2012-ben a tervezés és a projekt előkészítése zajlott, 2013 januárjában pedig megindulnak a végrehajtáshoz szükséges közbeszerzési eljárások. Várhatóan június elején kezdődhet el a beruházás, a kibővített sportcentrum átadására pedig várhatóan idén decemberben kerül sor. Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának a támogató hozzáállásért.

Dávid Kornél úgy fogalmazott: fontos, hogy ezt a bajnoki idényt még a csarnokban fejezheti be a csapat és még fontosabb a kosárlabda és a klub szempontjából, hogy a jövőben megfelelő körülmények között fogadhatják a vendégcsapatokat és a közönséget. Végül arra hívta fel a figyelmet az elnök, hogy erre a bővített csarnokra, mint bázisra már egy komoly utánpótlásbázis tud épülni. Az új, 3 szintes épületrész földszintjén 4 db öltöző és az edzőterem kerül megépítésre, közvetlen bejutást biztosítva a pályára.

Az új lelátórész az első emeletről lesz megközelíthető, itt 4 mozgássérült részére lesz kialakítva nézőhely. Az első emelet további területei adnak helyet az Utánpótlás-nevelési Központ oktatási részének, irodával, tanulószobával, és 4 kollégiumi szobával, ahol akár a felnőtt csapat tagjai, akár az akadémia növendékei lakhatnak majd a jövőben. A második emeletre lett tervezve a VIP-terület nézőtéri boxokkal, tárgyaló teremmel.

„1998-ban a nyugati szárny átépítése megtörtént, azóta készülünk egy újabb felújításra-bővítésre.” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Nagy Gábor.

Az Alba Regia SC tiszteletbeli elnöke szintén örömét és köszönetét fejezte ki, hogy rövid idő alatt mindent sikerült előkészíteni a pályázat benyújtásához, majd sikeres elnyeréséhez. Ennek eredményeként több mint 260-nal nő az ülőhelyek száma és olyan helyiségek is kialakításra kerülnek ebben a 30 éves épületben, amelyek manapság már elengedhetetlenek. A fejlesztés során a meglévő épületrészben is végeznek munkákat, hiszen a jelenlegi csarnok biztonságos működéséhez, kiürítéséhez két darab acél szerkezetű – a menekülést szolgáló - lépcső elhelyezése is szükséges az épület északi és déli oldalán.

A sportcentrum fejlesztésével az utánpótláskeretein belül versenyző csapatok kiváló körülmények között edzhetnek és rendezhetik mérkőzéseiket. A nézőtér nagyobb befogadóképessége révén még több szurkoló nézheti a helyszínen a mérkőzéseket. A megújult csarnok alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések és rangos utánpótlás tornák megrendezésére. Mostanra eldőlt, hogy a második felét is a Vodafone Sportcentrumban játszhatja le a bajnoki idénynek az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Augusztus végén erős csapatot ígértem és 17 forduló elteltével vezetjük is a bajnokságot.” – mondta el Halm Rolland.

A szakosztály igazgató kitért arra is, hogy egy kedvező árú bérletkonstrukciót dolgoztak ki.

„Február 4-étől kezdődik az árusítás, az ülőbérlet 12.500 Ft, az álló bérlet pedig 7.000 Ft. Ezek a februári Magyar Kupa-fordulókra, a középszakasz minden mérkőzésére, sőt a teljes play-off-ra is érvényesek.” – ismertette Halm Rolland. A fejlesztés megfelelő infrastrukturális lehetőséget biztosít a felnőtt csapat számára nemzetközi eredmények elérésére, az utánpótlás tömegbázis szélesítésére, és a képzési színvonal emelésére.

„A csarnok felújításában-bővítésében és a csapat működéséhez szükséges háttér megteremtésében az önkormányzat is részt vállal. Azonban a továbblépéshez, ami akár a nemzetközi mezőnybeli indulást, akár a csapat erősítését illeti, továbbra is várjuk a fehérvári kosárlabdáért áldozni kész támogatókat.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztató zárásaként dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >