Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemes Nagy Ágnesre emlékeznek az ünnepi héten
Nemes Nagy Ágnesre emlékeznek az ünnepi héten Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 22.
Rendhagyó irodalomóra, regionális szépirodalmi és képzőművészeti versenyek és kiállítás is szerepel az idei Nemes Nagy Ágnes-hét programjai között. A székesfehérvári kollégiumban tizenhetedik alkalommal rendezik meg a hagyományos ünnepi hetet.
 
A székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium névadójának neve napján, január 21-én, hétfőn kezdődött a hagyományos ünnepi hét programsorozata, amelyet a költőnő tiszteletére ebben a tanévben már 17. alkalommal rendeznek meg.
 
A rendezvénysorozattal a régió, a megye és a város középiskolásait szólítják meg, és ez által az irodalmat, a magyar irodalmat hozzák közelebb a XXI. század fiataljaihoz. Hagyományos versenyeik, programjaik között szerepel rendhagyó irodalom óra, regionális szépirodalmi és képzőművészeti versenyek és kiállítás is.
 
A tegnap kezdődött ünnepi megnyitót követően indult a kollégiumok közötti regionális szintű szavalóverseny.
 
Hegedűs D. Géza színművész tart rendhagyó irodalom órát kedden délután, majd este 19.00 órakor kezdődik a Magyar Kultúra Napja alkalmából az ünnepség, amelyet a József Attila Középiskolai Kollégiummal közösen rendeznek meg.
 
A kollégiumok diákjainak műsorát követően a hagyományoknak megfelelően a két intézmény tantestülete ad meglepetés műsort a József Attila Középiskolai Kollégium színháztermében. Szerdán hirdetik ki a kollégiumok közötti megyei szintű fordítói pályázat eredményeit.
 
Ezzel egy időben, 15.00 órakor kezdődik a megyei kollégiumok és Székesfehérvár középiskolái részére meghirdetett Szép magyar beszéd verseny és a kollégiumok közötti megyei szintű Képzőművészeti alkotói verseny.
 
A hét programjait csütörtökön délután a házi asztalitenisz bajnokság döntője, este pedig táncház zárja.
 
A Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjainak képzőművészeti alkotásaiból nyílt tárlatot január 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >