Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2018. június 06.
ImageAz önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte. A katasztrófavédelem 2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.
Tovább...
 
Holnap lesz a XV. Országos Patikanap Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 05.
Székesfehérváron a Szent István Gyógyszertárban rendezik a XV. Országos Patikanap megyei megnyitóját holnap délelőtt. A Fekete Sas Patikamúzeum tárlatvezetéssel és előadással várja a látogatókat: délután „Himlő, pestis, kolera” címmel tart előadást a járványokról Szima Viktória. A programra mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Borbély Zsolt Attila: Trianon meghaladásának paradigmái Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. június 05.
Borbély Zsolt Attila jogász, politológus, író, publicista az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke lesz a vendége a 418. Hétvezér Estnek. Az időzítés persze nem a véletlen műve, hiszen egy nappal a gyászos és szégyenteljes trianoni diktátum 98. évfordulója után és egy nappal azután, hogy a Koronázó városnak, Székesfehérvárnak, immáron ismételten van felszentelt Ereklyés Országzászló Emlékműve, találkozhatunk Borbély Zsolt Attilával.
Tovább...
 
Megrongálták a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. június 05.
Megdöbbentő, ami hétfőn éjszaka történt: már a téravató napján megrongálták a Virágórát. A két, 15 illetve 16 éves fiatalt a közterület-felügyelet és a rendőrség gyors, közös munkájának köszönhetően azonnal megtalálták. A város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a hatóságoktól, hogy elejét vegyék a hasonló, a közösség értékei ellen irányuló cselekedeteknek.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha támadnak a molyok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageA molyok elég undorító rovarok. Ellentétben a pillangókkal – a molyok szépségében senki se akar gyönyörködni (mivel az nincsen nekik, legalábbis én még nem fedeztem fel), és még a virágok beporzásában sem segítenek. Ellenben rengeteg kárt okoznak, ha befészkelik magukat a lakásba, és rendkívül gyors szaporodásuk miatt nagyon nehéz kilakoltatni őket. Mostanában egyre többen panaszkodnak a molyok megjelenésére, sőt szinte inváziónak is nevezhetjük már ezt az állapotot.
Tovább...
 
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageFüstölő? Elektromos riasztók? Különleges, „távoltartó” növények? Bűzlő spray a testünkre fújva? „Érdekes” kipárolgást eredményező ételek fogyasztása? Mivel tudjuk távol tartani a kis vérszívókat? Van-e hatásos módszer, vagy marad a hessegetés, csapdosás, s a sértett bőrfelszín vakargatása?
Tovább...
 
Mi fán terem a szibériai mézbogyó? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageMint egy „meghempergőzött”, picurka „áfonya baba”, úgy árválkodik tenyeremben egy szibériai mézbogyónak nevezett kis kékség. Három éve várjuk már, hogy teremjen a Lonicera kamtschatica, s most végre szó szerint „megérett” a pillanat!
Tovább...
 
Elkészült a STRAND Fesztivál idei első himnusza Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. június 05.
ImageA STRAND Fesztivál ebben az évben igazi különlegességgel készül a fesztivál rajongói számára, 2018-ban ugyanis a szervezők úgy döntöttek, nem elégszenek meg egy himnusszal, több dalt is szeretnének a STRAND Fesztivál zenéjeként tudni
Tovább...
 
Kockázatmentesen, biztos árfolyamnyereséggel! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 05.
ImageHárom napos Tudástőzsde program kezdődött tegnap a Budapesti Corvinus Egyetem dinamikusan fejlődő Székesfehérvári Campusán: diákcsoportok, osztályok tölthetnek el egy napot egyetemi környezetben, egyetemi oktatókkal a játékos tanulás jegyében.
Tovább...
 
Felavatták a megújult Országzászló teret Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 05.
ImageJelképesen a Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között adták át tegnap délután a megújult Országzászló teret és avatták fel a névadó Országzászló emlékművet Székesfehérváron.
Tovább...
 
Családi Hétvége Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 04.
ImageA fenti címen rendez egész napos eseményt a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány 2018. június 10-én, vasárnap az Európa parkban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10693 - 10703 / 20681