Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gyermekjóléti szakmai tanácskozást tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 01.
Gyermekjóléti szakmai tanácskozást tartottak a Hiemer-házban az alapellátásban és a szociális alapszolgáltatásban résztvevő intézmények, a gyámhivatal képviselőinek, a jelzőrendszer tagjainak, a fiatalkorúak pártfogó felügyelőinek, valamint a kormányhivatal gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó szakembereinek részvételével.
Tovább...
 
Néma fogadalom az embertelenül pusztító erők ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. március 01.
A Nagysándor József Laktanya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épületeinek falára emléktáblát helyeztek ki az 1945-ben Székesfehérvárról a Szovjetunióba hurcoltak emlékére.
Tovább...
 
Elkezdődött a Teleki belső udvari homlokzatának teljes felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. március 01.
A keddi munkaterület-átadással megkezdődhet a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzat-felújítása, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata bruttó 113 millió forintból valósít meg. Megállapodás született arról is, hogy az érettségi vizsgák idején szünetel a munka.
Tovább...
 
Országos elismerést kapott a Szent Imre Óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 01.
ImageKincses Kultúróvoda címet kapott a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán tizenkét intézmény nyerte el a címet. A székesfehérvári óvoda komplex programjában a múzeumpedagógiai foglalkozások és a néphagyományok őrzése mellett a történelmi Belváros köztéri szobraival való ismerkedés is megtalálható. A tervek megvalósítására 1,25 millió forint támogatásban részesültek.
Tovább...
 
Nyílt nap csak szülőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 01.
ImageNyílt napot tartanak a leendő első osztályosok szülei számára a Székesfehérvári Németh László Általános Iskolában. Március 1-jén, szerdán az érdeklődők több időpontban betekinthetnek a negyedik évfolyamon zajló oktatásba.
Tovább...
 
A Vasvári iskolában látható a repüléstörténeti kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 01.
ImageAz iskolai vándorkiállítás első helyszíneként a Vasvári Pál Általános Iskolában nyitották meg a Székesfehérvár száz éves repüléstörténetét bemutató tablókiállítást.
Tovább...
 
Alkotók, kutatók, művészek pályázatát várják Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. február 28.
ImageA város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos–Szekfű ösztöndíjra április 30-ig lehet jelentkezni. Egyének és alkotóközösségek is pályázhatnak eddig még nem publikált művekkel, meg nem jelent alkotásokkal. A díjakat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségek keretében adják át.
Tovább...
 
Hóvirág: a kikelet és a remény szimbóluma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. február 28.
Az Odüsszeia az egyik kedvenc olvasmányom volt ifjú koromban. Élvezettel olvastam Homérosz méltán elhíresült eposzát, mely végtelen izgalmakat rejtett számomra. Zombik ugyan nem voltak benne, de azért akadt bőven egyszemű szörny, emberevő szörnyeteg és félelmetes örvény is, úgyhogy a mai fiataloknak is ajánlom, lesz olyan élvezetes, mint a Kaptár első részei, vagy a Gyűrűk ura. S hogy jön ez a Biokertészet bloghoz? Úgy, hogy már ebben a történetben is feltűnt egy bájos növény: a hóvirág!
Tovább...
 
Miit tegyünk, ha ránk tör a tél végi depresszió? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. február 28.
ImageA téli időszak nemcsak a vadon élő állatok számára jelent nagy megpróbáltatást, hanem az emberek is nehezen viselik ezt a pár hónapot. Míg az állatok a kevés táplálék miatt várják a tavaszt, s merül néhány faj hosszú álomba, addig a homo sapiens a fény hiányától szenved. A téli melankólia jelei a kedvetlenség, bágyadtság és a kialvatlanság érzése.
Tovább...
 
Sikersztori a Velencei Karnevál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 27.
Már délelőtt igen élénk volt a forgalom a Velence Korzón, délután és este pedig már egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian zsúfolódtak össze az idei a Velencei Karnevál helyszínén. A télűző program újra bizonyította, hogy minőségi rendezvényre főszezonon kívül is van kereslet egy üdülő-nyaraló városban.
Tovább...
 
A kommunizmus áldozatai előtt tisztelegtek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. február 27.
Közösen szervezett megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. Az 56-osok terén Törő Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet, az emlékező műsorban a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai működtek közre. A megemlékezés koszorúzással zárult.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12442 - 12452 / 20585