Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A beszédcentrikus nyelvoktatás a kulcs - Beszélgetés Fogarasi Mártával Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 18.
Fogarasi Mártát egy fehérvári hagyományőrző egyesület rendezvényeinek egyik szervezőjeként ismertem meg. Évekig lelkesen küldte hozzánk a heti, rendszeres előadások részleteit, hogy oldalunk jóvoltából minél több fehérvárihoz eljusson. Azt hittem, eredeti foglalkozása is "rendezvényszervező". Egy beszélgetés során aztán kiderült, hogy nyelvtanár, és korábban sokat foglakozott angol nyelvoktatással. Ez a téma most is időszerű, hiszen mindenhez nyelvvizsga kell, már szinte alig akad állás nyelvtudás nélkül.
Tovább...
 
Nyílt nőgyógyászati szűrőnap Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 18.
ImageNyílt nőgyógyászati szűrőnapot szerveznek február 27-én, szombaton Székesfehérváron. A Család- és Nővédelmi Központban zajló vizsgálatokról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és ifj. Dr. Nagy László, a Központ intézetvezető főorvosa tájékoztatott. A szűrőnapra korlátozott számban, jövő hétfőtől csütörtökig fogadnak el jelentkezéseket.
Tovább...
 
Indulnak a Modern Városok Program fejlesztései Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 18.
ImageMagyarország fejlődésének egyik zászlóshajója lesz Székesfehérvár azoknak a nagyberuházásoknak köszönhetően, melyek a Modern Városok Program keretében valósulnak meg az elkövetkező években.
Tovább...
 
Nyílt nap a rákellenes világnap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 18.
A Szabadművelődés Házában működő „Kézenfogva” Onkológia Klub a Rákellenes Világnaphoz kapcsolódva február 22-én, hétfőn 13.00 órától nyílt napot szervez. Az eseményen többek között többféle tanácsadással, felvilágosító előadással, vizsgálattal is várják az érdeklődőket. A programon kötetlen beszélgetési lehetőséget is biztosítanak a gyógyult daganatos betegekkel.
Tovább...
 
III. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 17.
A Jancsárkertben tartják jövő szombaton, február 27-én a III. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált, amelynek keretében kiderül, melyik csapat készíti a legfinomabb kolbászt a városban. A zsűri az értékeléskor az ízélményt, a munkaasztal tisztaságát, a receptúra közreadását, a humoros bemutatkozást, valamint a csapatok megjelenését is díjazza.
Tovább...
 
Sulikóstolgató programokat szervez a Tóvárosi Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 17.
ImageA Tóvárosi Általános Iskola szeretettel várja a vízisport és öttusa osztályba jelentkező gyermekeket február 17-én, szerdán 17 órakor a városi uszodába képességmérésre. Ezt követően február 22-én, hétfőn 16.30 órakor tornatermi mozgásos képességmérést tartanak a testnevelés tagozatos osztályokba jelentkezők számára, majd február 23-án, kedden 16.30 órakor játékos feladatok megoldására kerül sor a tantermekben.
Tovább...
 
Folytatódik az Ikarus történetének bemutatása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 17.
ImageFebruár 17-én szerdán 15 órakor a Fehérvári Civil Központban folytatódik az az előadás- sorozat, amely az Ikarus történetét mutatja be Kegye Győző, a gyár egykori dolgozója és kutatója segítségével. Az Alapítvány a Magyar Műemléki Topográfia Támogatására együttműködésben a Magyar Városkutató Intézettel és a Magyar Műemléki Topográfia Nonprofit Kft-vel idén is segíti a Székesfehérvár ipari örökségét feldolgozó és bemutató munkát.
Tovább...
 
A Világ keletkezése: ősrobbanás és/vagy teremtés? Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2016. február 17.
ImageA kozmológia a Világegyetem egészének szentelt tudomány: hogyan keletkezett, nyitott vagy zárt, statikus vagy fejlődő, miből van, mi a múltja és jövője. Napjaink egyik legizgalmasabb, leggyorsabban fejlődő tudományága számos kérdésével joggal tartja magát az újságok címoldalán.
Tovább...
 
A Karacsay kódex a rovásírás utolsó megmaradt gyűjteménye Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 16.
A 308. Hétvezér Est vendége, immár második alkalommal, Mandics György tanár, matematikus, művelődéstörténész költő, író, újságíró, esszéíró. Aki nem kisebb írástörténeti talány, mint a Karacsay kódex – amely Somogyi Antal nevével forrt össze már a XIX. század elejére - máig vitatott, rovásírással írott lapjainak feltárását tűzte ki célul.
Tovább...
 
Megújul a város csapadékvíz-elvezető rendszere Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. február 16.
Székesfehérvár jövőképét a 2014-2020-as időszakra vonatkozó uniós források alapozzák meg, ami egyben garanciát biztosít a fenntartható fejlődés eléréséhez.
Tovább...
 
Katonai toborzás lesz Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 16.
ImageA Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ (Székesfehérvár) munkatársai 2016. 03. 09-én 09.00-12.00 óra között katonai toborzó tájékoztatót tartanak Velencén, a Közösségi Házban (Iskola u. 4), melynek során az érdeklődők megismerkedhetnek a Magyar Honvédség kínálta szolgálatvállalási lehetőségekkel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13663 - 13673 / 20673