Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kutyás május a Dog Gardennel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 15.

Image

A kutyatartással kapcsolatban felmerülő fontos kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők a „Kutyás május” című előadás-sorozat keretében, amely a Dog Garden kutyapanzió és kutyanapközi, valamint több szervezet közreműködésével valósul meg. Az ingyenes programokra szombatonként, a délutáni órákban kerül sor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegében.
Tovább...
 
Autós-Motoros Road Show vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. május 15.
Oldtimereket, a legnagyobb újdonságokat és a legszebb, legőrültebb berregő csodákat is megtekinthetik az érdeklődők az Autós-Motoros Road Show-n, melyet második alkalommal rendeznek meg május 17-én, Székesfehérváron.
Tovább...
 
Seprűre fel, Boszik! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Boszorkánygyár, macskavarró, mesekuckó, jósda, mézeskalácsház-készítés, Boszi-totó, békadobálás az üstbe – és megannyi más szórakozás várta a Koronás Park látogatóit a Boszorkányos Napon. Az egész napos program szeles, ámde napsütéses időben kínált önfeledt kikapcsolódást a gyermekeknek és szüleiknek. Ráadásul egy nyári táborozást is kisorsoltak a résztvevők között.
Tovább...
 
GORSIUM ROMJAI MEGÚJULNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.
Kezdetét vette az ókori Gorsium település területén elhelyezkedő Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás fejlesztése. A beruházás az Európai Unió és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával várhatóan 2015 nyarára valósul meg, ezzel hozzájárulva a Régészeti Park fenntartható, kulturális-turisztikai hasznosításához.
Tovább...
 
Érettségire készülő diákok a katasztrófavédelemnél Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. május 14.

Image

Jövőre az érettségi bizonyítvány megszerzésének egyik feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítése. Fejér megyében tavaly több mint négyszáz diák választotta a katasztrófavédelem foglalkozásait. A legtöbb tanuló a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon töltötte közösségi szolgálatát. A program célja, hogy az elsajátított ismereteket a diákok a jövőben mindennapi életük, esetleg a pályaválasztásuk során is hasznosítani tudják.
Tovább...
 
Felnevelő tájunk - honismereti vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében megrendezte a „Felnevelő tájunk” elnevezésű Fejér megyei honismereti vetélkedő döntőjét, 11-11 alsós és felsős általános iskolai csapat részvételével.
Tovább...
 
MEGYEI SZINTŰ MATEKVERSENYT RENDEZNEK A HÉTVEZÉRBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Megyei szintű matematika versenyt szervez második évfolyamosok számára a Székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola. A tudáspróbára május 21-én, csütörtökön 14.15 órától kerül sor az intézményben. A matematika iránt érdeklődő diákok május 15-ig, péntekig jelentkezhetnek a versenyre a 22/504-358-as telefonszámon, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.
 
TÓPARTISOK ELSŐ VILÁGTALÁLKOZÓJA A TÓPARTI BEACH-EN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.
A Tópartisok Első Világtalálkozóját rendezi meg a fennállásának 25 éves jubileumát ünneplő intézmény május 30-án. A rendezvény egyben záróeseménye lesz a jubileumi programsorozatnak. Az egykori tópartisok retró tutajversenyen vehetnek részt, homokvárat építhetnek és a színpadon is megmutathatják tehetségüket.
Tovább...
 
Jubileumi évadra készül a közösség színháza Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Több, mint háromszáz előadás, közel százezer néző, 93 százalékos látogatottság, színvonalas előadások és erősödő társadalmi kapcsolatok. Röviden így jellemezték a Vörösmarty Színház idei évadát azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Brájer Éva alpolgármester, dr. Szikora János igazgató, Hargitai Iván prózai tagozatvezető, Bagó Bertalan művészeti vezető és dr. Matuz János művészeti intendáns. Az értékelés mellett a résztvevők ismertették a Vörösmarty Színház 2015/2016-os évadát is.
Tovább...
 
VIRÁGOSABB ÉS ZÖLDEBB FEHÉRVÁRÉRT - FÉLEZER KÖZÖSSÉG PÁLYÁZOTT Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2015. május 13.

Image

Tavaly 297 pályázó küldte el jelentkezését a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” közterületi növényültetési pályázatra, idén pedig minden eddiginél több, 466 pályázat érkezett a Városgondnoksághoz. Az eredetileg rendelkezésre álló forrás nem lett volna elég, azonban mind az önkormányzatnak, mind pedig a Városgondnokságnak szívügye az, hogy a minél több zöldfelület legyen Székesfehérváron, így mintegy hétmillió forinttal kiegészítette a város az eredetileg tízmilliós pályázati keretösszeget.
Tovább...
 
Védekezés a selyemfényű puszpángmoly ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 13.
Székesfehérvár közterületein tavaly ősszel jelent meg egy eddig nem látott kártevő, a selyemfényű puszpángmoly. Előkerülése a növényvédő szakemberek számára nem volt meglepő, azonban a károsítás mértéke a vártnál nagyobb. A Városgondnokság Fehérváron permetezéssel, és ha szükséges metszéssel védekezik a puszpángmoly ellen.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14466 - 14476 / 20590