Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A MAGYAR ÍRÁSBELIKKEL KEZDŐDTEK AZ ÉRETTSÉGIK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. május 04.

Image

A magyar nyelv és irodalom valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel kezdődtek ma az idei érettségik. Középszinten 1 174 helyszínen 77 975 vizsgázó, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. A magyar nyelv és irodalom tárgy középszintű írásbelije 240 perces. A vizsgázóknak két feladatlapot kell megoldaniuk, a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a rendelkezésükre.
Tovább...
 
Emlékülés Olaszország hadba lépésének 100. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. május 04.

Image

Olaszország I. világháborús hadba lépésének 100. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciát szerveznek május 5-én, kedden Székesfehérváron.
Tovább...
 
Több ezren vettek részt az ötödik Sportmajálison Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. május 04.

Image

Ötödször rendezték meg pénteken a Sportmajálist Székesfehérváron. Az egész napos eseményen több ezren vettek részt. A színes programok reggel 9.00 órakor a hagyományos zenés -sportos felvonulással kezdődtek, majd ezt követően egészen az esti órákig sportbemutatókon, kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők. A Bregyó-közi események mellett a Csónakázó-tónál a hagyományos majális hangulatot is megtapasztalhatták a kilátogatók, ahol többek között kézműves foglalkozásokkal és gyermekjátszóval készültek a szervezők.
Tovább...
 
Bolondballagás 2015 Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2015. május 01.
Megelevenedő kötelező olvasmányok, két lábon járó hungarikumok, kalózok, római katonák és nyugdíjasok bukkantak fel április utolsó napján kora reggel Székesfehérvár Belvárosában. A II. Fehérvári Ifjúsági Feszt keretében megrendezett bolondballagáson 23 végzős osztály vett részt.
Tovább...
 
Szent Flóriánra emlékezett a katasztrófavédelem Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. április 30.

Image

Megtartotta hagyományos tűzoltónapi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Budapesten. A rendezvényen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három munkatársa részesült elismerésben, és a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékéremmel tüntették ki az Agárdi Farm Kft. ügyvezető igazgatóját.
Tovább...
 
Fejér megyei kiválóságok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 30.

Image

Fejér megyéből 25 tanuló (17 tanuló Dunaújvárosból, 8 tanuló Székesfehérvárról) jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) országos megmérettetésére. A jövő szakemberei idén is remekeltek.
Tovább...
 
Megyei mentő-, rendőr- és tűzoltónap május 2-án Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. április 30.

Image

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rendőrség, a mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös mentő-, rendőr- és tűzoltónapot tart május 2-án, szombaton Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A rendezvényen 10:00 és 14:00 óra között többek között tűzoltási, rendőrségi kutyás és elsősegélynyújtó bemutató, füstsátor, mentési gyakorlat várja az érdeklődőket. Emellett megtekinthetőek a kéklámpások gépjárművei, technikai felszerelései.
Tovább...
 
BALLAGÁS ÉS FEHÉRVÁRI IFJÚSÁGI FESZT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 30.

Image

A Ballagási héttel búcsúztatja a város a végzősöket: a közös városi ballagás mellett az Órajátéknál ünnepséget rendeznek a ballagó diákok osztályfőnökeinek, második alkalommal lesz Fehérvári Ifjúsági Feszt. A programokat április 30-án, csütörtökön a bolondballagás nyitja, ugyanezen a napon délután az Arany Dobverő-díjért versengő sulizenekarok műsorával folytatódik és Hősök koncerttel zárul a Zichy színpadon.
Tovább...
 
VIII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 30.

Image

Kulturális programok, vadas és halas ínyencségek, borok, pálinkák, sportaktivitások - a Velencei-tó turisztikai szezonnyitó fesztiválján, Agárdon!
Tovább...
 
AZ ISKOLA UDVARÁN ÁLLÍTJÁK FEL FEKETEHEGY MÁJUSFÁJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 30.

Image

Májusfa állító ünnepséget szervez április 30-án, csütörtökön a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolája az intézmény udvarán, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Fellép az iskola néptáncsoportja, lesz játszóház és az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület néptáncos, verses műsora is várja a vendégeket.
Tovább...
 
Dr. Kovács Zoltán Fejér megye új jegyzője Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2015. április 29.

Image

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke döntött a megyei jegyzői munkakörre kiírt pályázatokról. A közgyűlés elnöke 2015. április 24-i hatállyal dr. Kovács Zoltánt nevezte ki Fejér megye jegyzőjének. Dr. Molnár Krisztián tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a pályázat nyertesét, az új Fejér Megyei Jegyzőt és gratulált a Megyeházán.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14499 - 14509 / 20590