Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
ELKEZDŐDÖTT A NAGYBOLDOGASSZONY CISZTERCI TEMPLOM FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 27.
Elkezdődött a Nagyboldogasszony Ciszterci templom homlokzatának felújítása. A munkások már felállványozták a falakat. Az állami, önkormányzati és saját forrásból finanszírozott korszerűsítés a tervek szerint május végére készül el, a beruházás összesen több mint ötven millió forintba kerül.
Tovább...
 
ISKOLAI ELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁST TARTANAK A TOLNAIS TÖRPTANODÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 27.

Image Február 27-én 16.30 órakor a Tolnai Utcai Általános Iskolában farsangi játékos iskolai előkészítő foglalkozást tartanak. Az iskola tantestülete sok szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Törptanodába, ahol számos hasznos tudnivalóval és érdekességgel találkozhatnak.

Tovább...
 
Városrendezési tervek és módosítások véleményezése Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. február 27.

Image A városrendezési terveknek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell látniuk, hiszen a közterületeket, város- és utcaképet befolyásoló beavatkozásokról van szó. Éppen ezért jogszabály írja elő az Önkormányzat számára a városrendezési tervek és módosítások véleményeztetését. A lakossági észrevételeket, véleményeket március 17-ig lehet benyújtani a Főépítészi Irodához.

Tovább...
 
Székesfehérvár az Utazás Kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2014. február 27.

Image A nyári nagyszabású rendezvények, az új Fő utca, valamint az idei fejlesztések is szerepelnek Székesfehérvár vendégcsalogató turisztikai ajánlatai között az idei Utazás Kiállításon. Szakmai nappal indul a négynapos program a Hungexpo területén 2014. február 27-én, csütörtökön. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Székesfehérvár ismét a Közép-dunántúli Régió standján, az „A” pavilon 207/A száma alatt jelenik meg a régió más városaival, turisztikai attrakcióival közösen. A kiálltás március 2-ig várja a látogatókat.

Tovább...
 
Szombaton lejár a közművelődési statisztika beadási határideje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image 2014. március 1-jéig tehetnek eleget a szervezetek és intézmények az 1993. évi LXVI. törvény alapján a kötelező közművelődési statisztikai adatok elektronikus közlésének. Az idei évtől a Fejér megyei adatszolgáltatást a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája koordinálja.

Tovább...
 
JÁTSZÓ ÉS SZABADIDŐPARK ÉPÜL A SZÁRAZRÉTEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 26.

Image Feketehegy-Szárazrét Szociális Városrehabilitációja keretében játszó- és szabadidőparkot alakítanak ki a Szárazréti Óvoda és a III. számú Idősek Otthona közötti területen. Február 25-én megtörtént a munkaterület átadása, a pihenőpark június végéig készül el mintegy 32 millió forintos beruházással, az összeg a parkolóhelyek kialakításának költségét is tartalmazza.

Tovább...
 
OPTIMÁLIS TARTOMÁNYBAN A VELENCEI-TÓ VÍZSZINTJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image A Velencei-tó vízszintje az ilyenkor szokásos szabályozási szint optimumában állt tegnap reggel 146 centiméterrel. A tó vízállása tavaly november elején 119cm volt az őszi ideális 135 helyett. A minimális szabályozási szint februárban 130-140 között van, az optimális szint pedig 150-160 cm közötti az év ezen időszakában.

Tovább...
 
A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. február 26.

Image Közös megemlékezést tartott ma délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzata a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja tiszteletére. A székesfehérvári ’56-osok terén megrendezett eseményen Vargha Tamás honvédelmi államtitkár beszédében felidézte a kommunista rémuralom tombolását, valamint beszélt a jelen és a jövő feladatairól, céljairól is. Műsort adtak a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai, majd koszorúztak a város és a megye, az ’56-os szervezetek, a pártok, az egyházak és a rendvédelmi szervek képviselői.

Tovább...
 
AZ ÉV PRAXISA DÍJ - MÁRCIUS 10-IG VÁRJÁK AZ AJÁNLÁSOKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 25.

Image Az Országos Alapellátási Intézet idén már negyedszerre szervezi meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” elnevezésű pályázatát. A szervezők célja, hogy helyreállítsák, továbbá erősítsék a háziorvosok és a nővérek tekintélyét. A jelöléseket a páciensek adhatják le a háziorvosokra és a nővérekre a www.azevpraxisa.hu oldalon. Az orvos-beteg bizalomra épülő pályázat március 10-én, éjfélkor ér véget.

Tovább...
 
Létesítményi tűzoltók képzése Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 25.

Image A tűz elleni védekezés akkor igazán hatékony, ha a káresemények kezelése, felszámolása minél hamarabb elkezdődik. Ennek érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltó alaptanfolyamot is indított február 3-án és 17-én, amelyen egy megyei ipari létesítmény tíz-tíz munkavállalója vett részt.

Tovább...
 
ÉLETVESZÉLYES LEHET A TÉVEDÉS - KEZDŐDIK A MEDVEHAGYMA SZEZON Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2014. február 25.

Székesfehérvár Városgondnoksága felhívja a Sóstói Természetvédelmi Területre kilátogatók figyelmét, hogy a területen nem vagy csak igen csekély számban fordul elő a közkedvelt medvehagyma, (Allium ursinum) melyet a tavaszi időszakban nagy mennyiségben gyűjtenek a megyeszerte fogyasztási célból. Az amariliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó növény sokaknak könnyen összetéveszthető a területen nagy számban előforduló fürtös salamonpecsét (Polygonatum multiflorum) valamint őszi kikerics (Colchicum autumnale) levelével. A medvehagymával ellentétben ezek a növények mérgező anyagokat tartalmaznak és fogyasztásuk életveszélyes!

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15335 - 15345 / 20590