Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
TeSzedd! és Szomszédünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 20.

ImageSzékesfehérváron huszonnyolc helyszínen dolgoznak majd az önkéntesek szombaton, így városunk az egyik kiemelt helyszíne az illegális hulladélerakók felszámolására meghirdetett országos programnak. Idén először tartják meg hazánkban több helyszínen a Szomszédünnepet is. A két rendezvényről Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok és Gábor Imre önkéntes koordinátor sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább...
 
Kerékpártúra a Maroshegyi oviban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. május 20.

ImageA Kihívás Napján biciklizni indultak az ovisok. - Már az egészen kicsik is komolyan vették a Kihívás Napját Székesfehérváron. A Maroshegyi ovi középső és nagycsoportos óvodásai az idén első alkalommal tettek kerékpártúrát.

Tovább...
 
Megemlékezés a török kiűzésének 325. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 20.

ImageA város 143 éves török uralom alóli felszabadulására emlékezett Székesfehérvár Önkormányzata és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola. A város nevében Róth Péter alpolgármester helyezett el koszorút a Romkert oldalában található emléktáblánál, de a megemlékezésen Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere is részt vett.

Tovább...
 
Ki legyen Székesfehérvár Díszpolgára? Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a korábbi évekhez hasonlóan augusztusban adja át helyi kitüntetéseit, melyek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérjük városunk lakóinak javaslatát. A javaslatokat június 20-ig lehet a Közművelődési Irodára beküldeni. A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, az adományozásra javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, életútját, munkásságát, rövid méltatását.

Tovább...
 
"Kihívták" az óvodásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 19.

ImageA székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda gyermekei is bekapcsolódtak az idei Kihívás Napjába. Az intézmény ugyanis kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletmód kialakítására és az egészséges életmódra való nevelésre. Ennek pedig szerves részét képezi a rendszeres mozgás, amely – most is – remek hangulatot eredményezett az óvodások körében.

Tovább...
 
Új távlatok nyílnak Székesfehérvár és a Kodolányi János Főiskola kapcsolatában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 19.

ImageStratégiai partnerségi együttműködési megállapodást írt alá tegnap délután Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Városának polgármestere és Dr. h.c. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora. A Székesfehérvár és a Kodolányi János Főiskola közötti együttműködés értelmében a város és az oktatási intézmény közösen munkálkodik azon, hogy Székesfehérvár felsőoktatásban betöltött szerepe az oktatás és kutatás területén dinamikusan nőjön.

Tovább...
 
Idén is Székesfehérvár Magyarország legsportosabb városa Nyomtatás E-mail
Írta: B.G.   
2011. május 19.

ImageA sportrendezvény versenyirodájának adatai alapján az idei Kihívás Napján 3 millió 105 ezer 245 sporttevékenységet végeztek az ország településein. Salga Péter főszervező szerint sikeres volt az idei Kihívás Napja, amelyen 135 település és 4 kistérség vett részt. Székesfehérvár kategóriájában ismét a legsportosabb városnak bizonyult 2011-ben így elnyerte "Magyarország legsportosabb települése 2011." címet.

Tovább...
 
Megalakult a megyei államigazgatási kollégium Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 19.

Megtartotta alakuló ülését a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium, amely – a törvény szerint -, a Fejér Megyei Kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma. A Kollégium tagjai: a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, főosztályvezetői, szakigazgatási szerv vezetői, valamint a területi államigazgatási szervek, továbbá a rendészeti szervek megyei vezetői.

Tovább...
 
Katonasírokat tettek rendbe a Hosszútemetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 19.

ImageKatonasírokat tettek rendbe a Hosszútemetőben szerdán délelőtt: a város önkormányzata, több civil szervezet és általános iskolások is segítettek a sírgondozásban. A munkába dr. Cser-Palkovics András polgármester is bekapcsolódott. Reményét fejezte ki, hogy akárcsak 1916-ban, most is fehérvári kezdeményezésből formálódik országos program.

Tovább...
 
Ismét tehetséggondozási workshopot tartottak a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 18.

ImageA Kodolányi János Főiskola immáron harmadik alkalommal került sor tehetséggondozási workshopra Székesfehérváron, melynek célja elsősorban a megyeszékhely társintézményeiben folyó tehetséggondozó munka tapasztalatainak megosztása volt.

Tovább...
 
Rétvári: Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. május 18.

ImageA Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj lehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta, hogy egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17425 - 17435 / 20626