Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Orbán: most jön a java! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 14.

ImageIdénre 3,8, jövőre pedig 3 százalékos GDP arányos államháztartási hiányról beszélt Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, hétfőn, napirend előtt. A miniszterelnök a cselekvés parlamentjének nevezte az Országgyűlést és hangsúlyozta: Magyarország visszaszerezte a reményt, "de még nagyon messze vagyunk attól, ahova szeretnénk eljutni", most jön a java, az ország felemelése és talpra állítása.

Tovább...
 
A kettős állampolgárságot és a nyelvtörvényt is megvitatják Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 14.

Image"A kettős állampolgárság és a nyelvtörvény kérdése egész biztosan napirenden lesz a magyar és a szlovák külügyi bizottság együttes ülésén szeptember végén." - mondta Balla Mihály (Fidesz) hétfőn az MTI-nek. - Az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke emlékeztetett: nemrégiben mindkét országban parlamenti választások voltak, és új kormányok alakultak, a Fidesz pedig korábban ígéretet tett arra, hogy amint feláll az új budapesti kabinet, "a lehető legtöbb szinten" igyekeznek egyeztetni a pozsonyi féllel.

Tovább...
 
"Nekem Fehérvár" - Több, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 13.

ImageTöbb, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a székesfehérváriak a „Nekem Fehérvár” – elnevezésű program keretében. A Fidesz helyi szervezete néhány héttel ezelőtt indította útjára a kérdőíves megkérdezés eme formáját: városunk valamennyi lakójának levelet küldtek, amelyben kérték, hogy osszák meg velük véleményüket, ötleteiket Székesfehérvárral kapcsolatban. Mint kiderült, igen nagy igény van városunkban arra, hogy az itt élők elmondhassák gondolataikat, ezért – dr. Cser-Palkovics András ígérete szerint – a jövőben is rendszeresen alkalmazni fogják ezt a kommunikációs formát.

Tovább...
 
Lázár: nem lesz változás a parlament őszi ülésrendjében Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 12.

ImageAz őszi ülésszakban semmiféle változás nem lesz a parlamenti munkában, a házbizottság szerdai ülésén már nyilvánvalóvá vált, hogy a költségvetés vitája határozza meg az ülésszak rendjét - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Kövér László házelnök által a Fidesz-KDNP képviselőcsoportnak adott tájékoztatása alapján. Lázár János a kétnapos tapolcai frakciószövetségi ülés zárónapján elhangzottakról az MTI érdeklődésére a párt nagykanizsai kampánynyitóját megelőző sajtóbeszélgetésen elmondta: ha a parlamenti munka menetében "bármiféle változásra sor kerül, az csak jövő tavasszal képzelhető el".

Tovább...
 
Orbán Viktor: Magyarország felemelése a tét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 12.

ImageOrbán Viktor szerint az októberi önkormányzati választás tétje az, hogy az elmúlt hetekben megteremtett szilárd alapokon állva elkezdjék felemelni, majd talpra állítani Magyarországot, hogy belátható időn belül erős, sikeres legyen. A pártelnök-miniszterelnök a Fidesz pénteki kampánynyitó nagygyűlésén azt érzékeltette, erre csak a jelenlegi kormányoldal képes. Orbán Viktor a budapesti SYMA-csarnokban elmondott, mintegy negyedórás beszédében úgy fogalmazott: egy évvel ezelőtt már-már aggódni kezdett, hogy ki lehet-e mozdítani az országot a kilátástalan apátia állapotából. Ma, egy év elteltével azonban - folytatta - "egy más ország vesz körül bennünket".

Tovább...
 
LA GRANDI Férfi Röplabda Kupa 2010 - Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 10.

ImageSzeptember második hétvégéjén nemzetközi röplabda találkozóra kerül sor. Az NB 1 és NB 2-es csapatok két helyszínen küzdenek a győzelemért. Nagy Róbert a székesfehérvári Kodolányi FC vezetőedzője és Földi Zoltán, a Kodolányi FC vezetőségi titkára csütörtökön reggel tájékoztatta a sajtó képviselőit a kétnapos sportesemény részleteiről.

Tovább...
 
Új Baba-Mama Klub kezdte meg működését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 10.

ImageMegtartotta első Baba-Mama Klubját az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület. A programra az Egyesület Jancsár utcában lévő központjában került sor, ahol a kismamák közel két órán át játszhattak gyermekeikkel. Mindeközben Erdélyi Zsuzsa, a Klub vezetője szakmai tanácsokkal is ellátta őket. A Klubot Szilády Dezső önkormányzati képviselőjelölt, valamint Horváth Ildikó, az Egyesület elnöke nyitotta meg.

Tovább...
 
Nyolcpontos javaslatcsomag a lakáshitelesek megsegítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 10.

ImageNyolcpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki fideszes képviselők a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére: megtiltanák például az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást, az önkényes kamatemelést, előírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét. - "A devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítése a legsürgetőbb, ezért az ő érdekükben nyolcpontos javaslatcsomagot állítottak össze, amelyekből a következő hetekben-hónapokban törvényjavaslatok lesznek." - közölte csütörtökön Tapolcán Rogán Antal és Kósa Lajos.

Tovább...
 
"A Béke itt kezdődik. Bent." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 09.

ImageReményik Sándor „Béke” című versét idézte Bobory Zoltán azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Cser-Palkovics Andrással közösen tartott. A közkevelt versmondó, költő, szépíró, képzőművész - akit hívjunk egyszerűen csak „polihisztornak”, vagy a „magyar nyelv művészének” – ugyanis Ocskay Gábor nyomdokaiba lépett, s csatlakozott a „Nekem Fehérvár” programhoz.

Tovább...
 
Több, mint kilencszázan vehették át oklevelüket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 09.

ImageTöbb, mint 900-an tettek sikeres államvizsgát a nyári záró vizsgaidőszak során a Kodolányi János Főiskolán. Közel 230 hallgató vehette most át oklevelét az ünnepélyes székesfehérvári és siófoki diplomaátadón. A székesfehérvári diplomaosztón összesen 21 szak végzősei zárhatták le ünnepélyesen is főiskolás éveiket a Kodolányin. Dr. h.c. Szabó Péter PhD. rektor ünnepi köszöntőjében felhívta az immáron friss diplomások figyelmét arra, hogy, mint értelmiségiekre kiemelt szerep hárul, hiszen fontos, hogy megismertessék kultúránkat az Unió polgáraival és az Unión kívülről érkezőkkel is.

Tovább...
 
"Égjen a láng a munkahelyekért!" - szolidaritási nagygyűlés volt Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 09.

Image„A hosszú éveken át tartó szocialista kormányzás felelőtlen viselkedése, hamis adatokra épülő illuzionista megoldásai elgyengítették az országot. Ez az ingatag alapokon álló gazdasági környezet, a kiszámíthatatlanság, a tervezhetőség hiánya pedig elijesztette a befektetőket... Ígérem, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként a híd szerepet fogom betölteni Önök és a kormányzat között. Mindent megteszek azért, hogy munkahelyteremtő beruházások létesüljenek a régióban, visszaadva ezzel a most megélhetésüktől megfosztott, valamint a munkájuk elvesztésétől félő munkavállalók hitét a jövőben.” – jelentette ki Törő Gábor a tegnap esti szolitási nagygyűlésen, Móron.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18107 - 18117 / 20585