Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Népszerű a szakdolgozati workshop Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageTovábbra is népszerű a turizmus szakos hallgatóknak meghirdetett szakdolgozati workshop. - A kodolányis hallgatók kutatási tevékenységének ösztönzése érdekében a Turizmus Tanszék 2006 óta minden évben szakdolgozati versenyt szervez a végzős turizmus szakos hallgatók számára. A sorrendben hatodik megmérettetésre, 2010. június 7-én a Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában került sor.

Tovább...
 
Véradás a rendőrségen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageA Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári vérhiányos időszakot megelőzendő közös véradást szervezett a mai napon Székesfehérváron, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermében. A hagyományteremtő jelleggel megrendezett programba bevonták az összes megkülönböztető jelzést használó szervezetet (bv, katasztrófavédelem, mentők, tűzoltók, vám- és pénzügyőrség), és a programnak a Kék Lámpások Véradó-napja nevet adták.

Tovább...
 
Csökkenő képviselőszám a megyénél is Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. június 10.

Az Országgyűlés elfogadta "A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról" szóló, Fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslatot. Az új törvény a nagymértékű módosítások elkerülésére az 1990. évi LXIV. törvényt váltotta fel, elsődleges célja a választási szabályok egyszerűsítése, a testületek létszámának csökkentése volt. Fejér megye közgyűlésének létszáma az új törvény alapján, az őszi önkormányzati választások után várhatóan a felére csökken. A megyei önkormányzatokat külön érintő (alább felsorolt) rendelkezések mellett a teljes törvényszöveg a parlament.hu oldalán olvasható ...

Tovább...
 
Ballagási és névadó ünnepség a Református Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageNévadó ünnepséget tartanak június 12-én, 10 órai kezdettel a Székesfehérvári Református Egyházközség általános iskolájában. A felmenő rendszerben 2002-ben újraindult intézményben ebben az évben ballagnak először nyolcadikosok. Ezt a nem mindennapi eseményt használta ki az egyházközség presbitériuma, s egyúttal névadó ünnepséget is hirdetett. Az intézmény új neve mostantól a Talentum Református Általános Iskola lesz. A ünnepségre hivatalosak a Református Egyház elöljárói, valamint Székesfehérvár város vezetői is.

Tovább...
 
A gárdonyi rendőrök a turisztikai szezonra készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageA gárdonyi vízirendőrök már június elseje óta a Velencei-tavon vannak. A turisztikai szezonra azonban nemcsak a vízi-rendészet, de az egész Gárdonyi Rendőrkapitányság készül. „A nyári idényre mind az anyagi, mind a technikai és mind a személyi feltételek adottak.” – fogalmazott dr. Sági János r. alezredes, gárdonyi rendőrkapitány, aki a Gárdonyi Önkormányzati Hivatal Nagytermében tegnap délután tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
A rend helyreállítása a legfontosabb közügy Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / orbanviktor.hu / MTI   
2010. június 10.

Image"Magyarország rendet akar. Az emberek tudják, hogy ez nyújt számukra biztonságot, és ez lehet az alapja a legfontosabb nemzeti ügyek sikerre vitelének." - hangsúlyozta Orbán Viktor a Honvédelmi Minisztérium keddi éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésén az Országházban. Nemcsak a közösség számára nélkülözhetetlen érték a rend, de az egyes ember számára is fontos tervei, céljai megvalósításához. Így a "rend helyreállítása a legfontosabb közügy ma Magyarországon".

Tovább...
 
Magyarország számára fontos a NATO-tagság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 09.

ImageOrbán Viktor miniszterelnök tegnap hivatalában fogadta James Stavridist, a NATO európai erőinek főparancsnokát. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője tudatta a sajtóval, hogy a találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy a NATO a legfontosabb kapocs Európa és az Egyesült Államok között. Ezért Magyarország számára fontos a NATO-tagság és az észak-atlanti szövetség által képviselt értékek. A NATO és Magyarország közös érdeke a magyar hadsereg erősítése mind a honvédelem, mind a nemzetközi szerepvállalás szempontjából.

 
Ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság, a téma a Székely utca problémája volt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 09.

ImageÖsszeült a Helyi Védelmi Bizottság, hogy megtárgyalja az elárasztott Székely utcai területek ügyét. Az ülésen a jelenlévők döntést hoztak arról, hogy a Székely utca elöntött területeivel átellenben lévő földmedence oldalrézsűjét átvágják. Így a víz gravitációs elfolyása következtében várhatóan mintegy 20 cm-t fog csökkenni a vízszint. A víz a tervek szerint a jelenleg is vízzel elborított legelőterületre folyik, amelyet a Vízügyi Igazgatóság jelenleg is szivattyúzik a befogadóba.

Tovább...
 
29 pontos akcióterv a gazdaság talpraállítására Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, inforadio.hu, MTI   
2010. június 09.

Image"A kormány két év alatt egykulcsos családi adórendszert vezetne be." - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a parlamentben, ahol 29 pontos gazdasági tervét ismertette. Orbán Viktor szerint eljött az idő, hogy a gazdaságban is új kerüljön a régi helyébe, mert a régi rendszer nem alkalmas arra, hogy kivezesse az országot ebből a helyzetből. A miniszterelnök kedden az Országgyűlésben a magyar gazdaság helyzetéről szólva kijelentette: a Fidesz-KDNP egyértelmű, határozott felhatalmazást kapott a választóktól az új rendszer felépítésére, az emberek azt várják, hogy az egész régi rendszert lebontsák.

Tovább...
 
Június 29-én döntsön a Ház az államfő személyéről! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 08.

Image"A házbizottság szerdai ülésén a Fidesz azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök személyéről június 29-én, kedden hozzon döntést az Országgyűlés." - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője hétfőn. Lázár János a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a Fidesz frakcióülése után közölte azt is, szeretnék, ha még júniusban megválasztaná a Ház az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vezetőit, és lehetőség szerint június végén, július elején legalább két alkotmánybíró személyéről is döntsenek a képviselők.

Tovább...
 
A trianoni békediktátum 90. évfordulójára emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 07.

ImageSzékesfehérvár polgárai fáklyás felvonulással emlékeztek meg a trianoni békediktátum aláírásának 90. évfordulójáról. A programot a Szent István Művelődési Ház szervezte. A megemlékezésen Spányi Antal beszédet mondott az Aranybullánál gyülekező embereknek, majd a menet – a megyés főpásztor és dr. Cser-Palkovics András vezetésével - a Mária-völgyhöz vonult – több „megállót” illesztve a felvonulásba: először a Szent- Donát kápolnához igyekeztek fáklyákkal és mécsesekkel, majd a Zobori úti kereszthez, végezetül pedig a máriavölgyi Mária szoborhoz érkezett a tömeg.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1661 1662 1663 1664 1665 1666 1667 1668 1669 1670 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18360 - 18370 / 20590