Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tűzijáték a Palotavárosi Tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

A Palotavárosi tavaknál rendezik meg idén is az augusztus 20-i tűzijátékot. Ennek kezdési időpontját a szervezők úgy időzítették, hogy a Városház téren mulatozóknak elég idejük legyen átmenni a belvárosi programokról a tópartra. A rendőrség emberei a gyors és biztonságos közlekedés megvalósítása érdekében ezidő alatt a Palotai úton biztosítják a szabad átkelést.

 
A kórházbezárásokért is Gyurcsány a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - MTI   
2008. augusztus 11.

ImageA Fidelitas szerint a kórházbezárásokért és az egészségügy rossz állapotáért is Gyurcsány Ferenc a hibás - mondta Kérdő Zsuzsa, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke Budapesten.

Tovább...
 
Zámolyon oly' jó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageMinden falu és város szeret közösségformáló programokat szervezni lakóinak – amelyekre természetesen más településekről is várják a látogatókat, hogy mindenki lássa, milyen összetartóak a „helybeliek”. Ehhez persze kell némi ürügy is, meg színes rendezvények – lehetőleg mindegyik korosztály igényeit kiszolgálva: koncertekkel, gyermek-előadásokkal, irodalmi estekkel, és némi sporttal. Aztán adjunk nevet is az egész mulatságnak. Legyen például: „Zámolyi Napok”.

Tovább...
 
Az állattartás szabályaira tanítanak a menhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageÚgy tűnik, a gyermekekben eredendően „bele van kódolva” az állatszeretet és a gondoskodási vágy. Felelősek akarnak lenni valakiért, s pátyolgatni a „kis kedvencet”. Először különböző játékokon élik ki ezirányú „ösztöneiket”, majd kérlelni kezdik a szülőket egy igazi, élő kiskutyáért vagy kiscicáért. - Az élelmesebb anyukák ilyenkor bevetik „az akváriumos” trükköt, merthogy a halak sokkal kevesebb helyet és energiát igényelnek, nem beszélve szagtalan „melléktermékükről”.

Tovább...
 
Rigó Jancsi Fesztivál Pákozdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

Rigó Jancsi – kakaós, csokis, tejszínes édesség. Másrészt: a híres cigányprímás, akiről e süteményt elnevezték, s aki nemcsak muzsikája miatt híresült el, hanem azért is, mert elcsábította, s feleségül vette egy belga herceg nejét. Emlékére minden évben fesztivált rendeznek szülőfalujában, Pákozdon, amelyen idén kerek évfordulót ünnepelnek: augusztus 23-án lesz 150 éve, hogy megszületett Rigó Jancsi.

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
Gazdit keres Cuki! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageA Takarodó Úti Állatotthonban a képen látható, Cuki névre hallgató kutyus új gazdira vár. - Reméljük, hogy segítségünkkel meg is találja "álmai gazdiját".

Tovább...
 
Gyurcsány a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 08.

Image"Gyurcsány a hibás" néven csoportot alakít a Fidelitas, amelyhez bárki csatlakozhat - hangzott el a leállított kormányzati negyed projekt Váci úti helyszíne előtt a múlt héten. A sajtótájékoztató elején ismét megjelent a rendőrség.

Tovább...
 
A sas repül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. augusztus 08.

Gólyászokkal beszélget hétfő délután, a Madártani Egyesületnél a bicskén élő újságíró, Izing Antal. A téma a gólyapusztítás lesz, s ennek okán alább közöljük (engedélyével) „ráhangolódásként” – s főként, mivel rendkívül „míves” írásról van szó, amely ráadásul „tényfeltárásként” is a tökély szintjén lebeg – a Hetekben e témában megjelent cikkét, amely egyébiránt saját blogjában is megtalálható.

Tovább...
 
Mezítláb Tabajdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageMilyen jó is lábbeli nélkül, mezítláb sétálni a csiklandozó fűben, vidáman szemlélni, ahogy egy élénksárga pitypang-kobakok megdőlnek talpunk súlya alatt. – Erre gondolhatott Trimmel Mária is, aki Mezítlábas Parkot álmodott meg Tabajdon. A 800 méteres útvonalat és 21 állomáspontot magába foglaló park megnyitója június 20-án volt, most pedig Mezítlábas Napok címmel zenés-táncos-kulturális programokat rendeznek 16-án és 17-én.

Tovább...
 
Gazdit keres Dorothy! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA Takarodó úti Állatmenhely egyik gazdira vágyó kutyusát tegnap már bemutattuk Önöknek, s ígéretünkhöz híven most folytatjuk a sort. Reméljük, hogy Kedves Olvasóinknak megtetszik valamelyik "legjobb barát"-ként emlegetett, elhagyott  kiskedvenc, s magához fogadja...

Tovább...
 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20318 - 20328 / 20584