Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lilába öltözik vasárnap a Városház tér Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 15.
Vasárnap késő délután lilába öltözik a Püspöki Palota: a koraszülöttek világnapján érintett családok és szimpatizánsok gyűlnek össze, hogy kifejezzék támogatásukat és közös felelősségvállalásukat.
Tovább...
 
A városok fenntarthatósága volt a téma az Agrárakadémián Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 15.
A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán rendezett Agrárakadémia Fórumot a Magyar Mezőgazdaság Kft. A 2017-ben indított programsorozat székesfehérvári állomásán a városok fenntarthatóságáról, fásításáról, a települések zöldfelületi rendszereiről hallhattak előadásokat az érdeklődők. Székesfehérvár Önkormányzatát Molnár Tamás környezetvédelmi és civil tanácsnok képviselte, aki Székesfehérváron a környezet- és klímavédelmi törekvéseiről beszélt.
Tovább...
 
Szelén, a 200 éves immunerősítő Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. november 15.
A mai élettempó, életvitel stresszhez, fáradtsághoz, immunrendszeri deficithez, majd ebből eredő betegségekhez, sőt, a nemi vágy és teljesítőképesség csökkenéséhez vezethet. A 200 éve felfedezett szelénről egyre több klinikai vizsgálat igazolja pozitív élettani hatását.
Tovább...
 
Mit használjunk orrdugulás, orrszárazság és pollenek ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. november 15.
A változékony időjárás és a pollenszezon miatt mostanában egyaránt kínlódunk a nátha és az allergia tüneteivel.
Tovább...
 
Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 15.
Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket támogató izmaink.
Tovább...
 
Márton-napi táncos hagyományok Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. november 15.
Backstage címmel indít új programsorozatot a Motívum Kulturális Egyesület megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. Az ingyenes sorozat résztvevői bepillanthatnak abba, hogyan készül egy-egy rendezvény, és annak megvalósítása során milyen munka folyik a háttérben. Az első rendezvény témája a tánc lesz november 16-án, szombaton; helyszíne pedig a Malom utcai Táncház.
Tovább...
 
Nem csak a nátha állhat a visszatérő arcüreggyulladás mögött Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. november 15.
Az őszi-téli hónapokban gyakori panasz az arc egyik, vagy mindkét oldalán jelentkező fájdalommal járó arcüreggyulladás. Kiváltó oka az esetek többségében valamilyen felső-légúti fertőzés, ám visszatérő panaszok esetén érdemes felderíteni a krónikus arcüreggyulladás egyéb lehetséges okait – például orrsövényferdülés, orrpolip, allergia, fogászati probléma – is.
Tovább...
 
A fenyőtömjén illóolaj gyógyhatásai Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. november 15.
A fenyőtömjént vagy olibánumot ősidők óta használják lelki-érzelmi problémák enyhítésére, de más jótéteményeit is érdemes felfedezni. Ezek közé tartozik, hogy esszenciális olaja gyógyírt jelenthet bőröregedés vagy ízületi fájdalmak ellen, csökkentve a kopásos elváltozásokat Elősegíti továbbá – hegesítő hatása révén – a sebgyógyulást, amellett javít a megfázásos tüneteken. Áttekintés a tömjénolaj gyógyhatásairól és alkalmazásáról.
Tovább...
 
Ingyenes szűrővizsgálat a férfiakért Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. november 14.
Idén is a férfiak egészségéről szól a november. 16-án ingyenes szűrővizsgálatot tart a város, ahol a legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok. A kezdeményezés népszerűsítésébe idén is bekapcsolódott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat.
Tovább...
 
Miért tévedés, hogy az energiaitalok növelik a sportteljesítményt? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 14.
Sokan úgy gondolják, hogy ha sportolás előtt vagy közben energiaitalt fogyasztanak, akkor attól több lesz az energiájuk és nő a teljesítményük. Csakhogy eközben komoly veszélynek teszik ki a szervezetüket. Mi is történik a szervezettel ilyenkor? Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
Mit érdemes tudni az antibiotikum-rezisztenciáról? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 14.
Évente 700.000 ember hal meg a világon antibiotikum-rezisztens kórokozók által kiváltott gyulladások miatt, mert nincsen olyan gyógyszert, amely segítené az adott betegség meggyógyítását. Miért alakul ki az antibiotikum-rezisztencia, s hogyan kell helyesen használni az antibiotikumokat? Erre kerestük a választ.
Tovább...
 
<< Első < Előző 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8295 - 8305 / 20590