Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Érdekegyeztető Fórumot tartottak a Városházán
Érdekegyeztető Fórumot tartottak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. február 09.
ImageÉrdekegyeztető Fórumot tartottak a város szakszervezetei és Székesfehérvár vezetőinek részvételével. A közszférában dolgozók képviselőit dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta a 2017. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 3-án nyújtott be a város közgyűlésének.

 

 

Érdekegyeztető Fórumot tartottak szerdán délután a Városházán. A szakszervezetek képviselőit a tanácskozáson dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta a 2017. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 3-án nyújtott be, és amelyet február 10-én tárgyal a közgyűlés. A közszférát az ülésen a Bölcsődei Dolgozók, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak, a Pedagógusok Szakszervezete és a Székesfehérvári Intézményi Központ képviselte.

A 2017. évi, 68 milliárd forintos főösszeggel számoló költségvetés tervezetének pillérei a város biztonsága, a városban és a városért dolgozó emberek megbecsülése, valamint az infrastrukturális fejlesztések. Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszámolójában a fejlesztések vonatkozásában elmondta, hogy a tervezet jelentős fejlesztési keretet tartalmaz az intézmények tekintetében: az önkormányzatiak mellett állami fenntartású intézmények felújítási, karbantartási, egyéb fejlesztési munkálatait is támogatja a város.

A polgármester kiemelte a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat és az iskolák közül az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI intézményét, amelyet egy tervezési évet követően három év alatt terveznek felújítani mintegy 600 millió forintból. Számtalan óvodát érintenek a felújítások, ahogy a szociális, az egészségügyi és a kulturális intézmények is kapnak támogatást, az orvosi rendelőkre fordítandó 100 millió forintos tétel mellett. Jelentős karbantartási támogatásban részesül a Vörösmarty Színház, A Szabadművelődés Háza, valamint a Szent István Király Múzeum is.

A béremelésekkel kapcsolatban a polgármester a szociális ágazat tekintetében hozott állami döntés bejelentésére hivatkozva örömét fejezte ki. Elmondta, hogy a jutalomkeretek és a kafetéria-juttatások továbbra is szerepelnek a költségvetésben, mind a hivatali, mind az intézmények dolgozóinak juttatásaiban. A központi bérfejlesztéssel kapcsolatban a polgármester azt mondta, hogy az örömteli emeléseket követően vannak még további feladatok a közszféra bértáblájának rendezésében.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >