Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét nyugdíjasok szépítették meg a Nyitra ABC környékét
Ismét nyugdíjasok szépítették meg a Nyitra ABC környékét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 23.
Ismét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai szépítették meg a Nyitra ABC környékét. Több órán át dolgoztak, így a bolt melletti zöldfelületek látványosan gondozottabbak, tisztábbak lettek. A szépkorúak munkáját az akciót kezdeményező önkormányzati képviselő, Östör Annamária méltatta a helyszínen.

 


Rendszerint tavasszal és ősszel gyűlnek össze a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai az öreghegyi Nyitra ABC-nél, hogy kitakarítsák a környéket. A munkának már több mint tíz évre visszanyúló hagyományai vannak, a nyugdíjasok azonnal jönnek a hívó szóra minden alkalommal. A zöldfelületeken ezúttal is lenyesték a bokrokat, kiszedték a gazt és összegyűjtötték a szemetet.

Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta, a Nyitra ABC környéke nagyon forgalmas hely, melyet az itt élők tudnak a legnagyobb figyelemmel, aprólékos munkával rendbe tenni. A Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai közül sokan jönnek segíteni az ilyen alkalmakra, és ezért nagy köszönet jár nekik! Az Öreghegyi Közösségi Házban beszerezték a szükséges szerszámokat, eszközöket, melyeket bárki igénybe vehet a kerti munkákhoz, és megszervezik a nyesedékek és egyéb hulladékok elszállítását is.

A nyugdíjasok nagyon szeretik, becsülik a rendet, a tisztaságot, így szívesen felvállalják egy-egy közterület megszépítését. A mai napra 16 klubtag jött össze, akik számára ez nem csak munka, hanem közösségi élmény is, lehetőség a találkozásra, a beszélgetésre – mondta a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület elnöke. Sebestyén Lászlóné Panni hozzátette, az esős időjárás miatt most nagyon sok volt a gyom, melyet ki kellett szedniük, és bizony találtak eldobott italos üvegeket is a területen. Meglepően sok, akár 8-10 nagy zsáknyi hulladék is összegyűlik egy-egy alkalommal. A nyugdíjasok munkáját egyre többen megbecsülik és megköszönik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >