Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Erzsébet-Katalin bál Pusztavámon
Erzsébet-Katalin bál Pusztavámon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 01.

ImageErzsébet-Katalin bált szerveztek Pusztavámon. Az immár hagyományossá vált mulatságot idén is a Szülői Munkaközösség szervezte Zombó Norbert, valamint Finta János iskolaigazgató vezetésével. A program bevételét az iskola – szokásához híven – a gyerekek javára fordítja majd: az összegyűlt adományokból fizetik ki a gyermeknapi programok, az osztálykirándulások, nyári táborozások és az év végi könyvjutalmazás költségeit is.

 

A 70-es évek óta megrendezésre kerülő Erzsébet-Katalin bál mindig a gyermekek javát szolgálja. „Valaha szponzorok keresésével kezdtem.” – emlékezett vissza az intézmény igazgatója – „Ez akkor még újdonságnak és különlegességnek számított. Rengeteg munkával– üzemek, gyárak, vállalkozók felkérésével sikerült támogatókat szereznünk a tombola díjakhoz a bál bevételének növelése érdekében.”

Image
A bálon a tánc főszerepet kapott

Image
Nagyon sokan vásároltak tombolát

Aztán egymás után jöttek az önkéntes tombola felajánlások cégektől, magánszemélyektől is. A szponzori támogatás célja kezdetben a bál iránti érdeklődés felkeltése volt, a bálozók számának, s így a bevételnek a növelése, hiszen a környéken ebben az időszakban a Márton, Erzsébet, Katalin bálok sokasága vonzotta az embereket.

 

Image
A fődíjat a helyi polgármester húzta ki

Image
A fődíj - és nyertese

A hagyománnyá vált bálba nemcsak a helybeliek, hanem nagyon sok vidéki bálozó is eljön, mert az évek során méltó rangot képvisel a pusztavámi nagy bálok sorában az iskola által szervezett mulatság. Az esemény rangját jelzi az állandó teltház, az előzetesen megvásárolt jegyek, a jó zenekar és a szponzortól kapott értékes tombola díjak.

 

Image
Persze, más díjak is voltak

Image
.

A szülők, és intézmény aktív közreműködésével évek óta 60-70 szponzor ajánl fel tomboladíjakat. Idén is sok szép nyeremény jutott a tombolát vevőknek. Többek között: a község önkormányzatának 20000 és 25000Ft-os fődíjai, több ezer Ft-os vásárlási utalványok, ajándékkosarak, különböző ajándéktárgyak, számítástechnikai eszközök, pl. nyomtatók, gyümölcskosarak, örökzöld növények, fűrészáru, szauna, szolárium bérletek, sokféle szolgáltatás: kozmetika, szépségápolás, masszázs és egyéb tárgyak találtak gazdára a tombolahúzás során.

 

Image
Fotó: Finta János

A jó hangulatról a Garas zenekar gondoskodott, amely évek óta a zenei szolgáltatással támogatja az iskolát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >