Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fórumot tartottak a civil támogatások kapcsán
Fórumot tartottak a civil támogatások kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 11.

ImageTöbb, mint száz civil szervezet részvételével fórumot tartottak a Városháza Nagytermében. A téma az idei civil támogatások voltak. Ennek kapcsán Juhász László, a város Civil Bizottságának elnöke örömmel számolt be a sajtó képviselőinek arról, hogy nagyon sok egyesület mutatott érdeklődést az idén felhasználható civil támogatások iránt. Idén a civil támogatásokra szánt összeg egyébként szinte megegyezett a tavalyival.

 

A fórumon – többek között – jelen volt a Hivatal részéről Dr. Bóka Viktor, Pápai Erzsébet, Mészárosné Jasztrapszky Regina és Kovács Adrienn is.

A program elején Dr. Bóka Viktor először is köszöntötte az érdeklődőket, majd kifejtette, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a városunkban működő civil szervezetek Székesfehérvár életében. A rövid köszöntő után Juhász László, a Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke emelkedett szóra, aki elmondta, hogy a 2010-es évben a Bizottság összesen több,, mint 70 millió forintról dönthet.

Az első pályázatok két héten belül kerülnek kiírásra:

•Az első pályázat estében az önként vállalt feladatokra lehet pályázni a civil szervezeteknek. Ebben az esetben egy támogatási szerződés kerül megkötésre. Feltétel: A pályázó civil szervezeteknek rendelkeznie kell a közhasznú minősítéssel.

•A második pályázat a „pályázati önrész” nevet viseli. Itt egy 15 millió forintos összeg áll a Bizottság rendelkezésére. A fent említett lehetőségre minden székesfehérvári civil szervezet pályázhat. (A minimum összeg 100. 000 Ft, a maximum pedig 2 millió)

Áprilisban kiírják az Ifjúsági Alapot, amelynek keretösszege 5 millió forint. Várhatóan április végén, május elején a Működési célú pályázatot is közzéteszik. Augusztus végén, szeptember elején pedig - a már megszokott módon - a Drogprevenciós Alap, illetve a Civil Alap kerül kiírásra. A Civil Alap felosztható keretösszege 5 millió forint.

Juhász László honlapunknak elmondta, hogy az első félévben lejáró helyiség szerződéseket várhatóan 2010. december 31.-ig fogják meghosszabbítani. Ennek főként technikai okai vannak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >