Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hallgatói Tudományos Nap a Kodolányi János Főiskolán
Hallgatói Tudományos Nap a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 05.

ImageWorkshop-pal egybekötött hallgatói tudományos napot tartottak a Kodolányi János Főiskolán Székesfehérváron. A tudományos kutató munka a gazdaság és a turizmus témakörében egyre népszerűbb a főiskolások körében. A felsőoktatási intézmény számára is nagy jelentőségű tehetséggondozó program kézzelfogható eredménye, hogy fejleszti a hallgatók előadáskészségét.

 

A Kodolányi János Főiskola kiemelt szerepet szán a hallgatók tudományos tevékenységének, melynek keretében általában minden évben kétszer, rendszerint áprilisban és novemberben, Tudományos Diákköri Konferenciát tart. - nyilatozta honlapunknak Tóth Bence kommunikációs munkatárs - A főiskolán 1999-ben útjára indult TDK-konferencia nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen az elmúlt 10 évben közel 300 hallgató szerepelt az országos, regionális és intézményi tudományos diákköri megmérettetéseken.

A tavaszi TDK-n 11 főiskolai hallgató előadásszerűen, a 21. század technikai lehetőségeit kihasználva 20 percben számolt be az általa választott egy-egy téma tudományos kutatásainak eredményeiről. A konferencián való részvétel előtt az elvégzett munkáról a hallgatók dolgozatot készítettek, melyet a főiskola oktatói bíráltak el. A Gazdálkodási és Turizmus, illetve Andragógia és Társadalomtudomány szekcióban versenyző diákoknak a prezentációt követően a zsűri vitát indító kérdéseire kell választ adniuk.

Különlegessége volt a mostani versenynek, hogy a TÁMOP „Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Kodolányi János Főiskolán" című pályázat keretében tehetséggondozó tréning és gyakorlati képzés keretében készülhettek fel a konferenciára a résztvevők is, elsajátítva jogi ismereteket, vállalkozási ismereteket, pályázatírást, kutatásmódszertant, prezentációs technikákat és vitakultúrát. A helyezést elérő vagy dicséretben részesülő hallgatók nemcsak pénz- és tárgyjutalom részesülnek, dolgozataikkal a kétévente megrendezésre kerülő országos konferenciára (OTDK) is nevezhetnek.

A 2011-es jubileumi, XXX. OTDK-konferencián 12 kodolányis hallgató vesz részt 4 különböző szekcióban, a főiskola tanárai pedig a szekciók zsűrijében kapnak szerepet. A tavaszi TDK-val párhuzamosan a főiskola OTDK-ra továbbjutott hallgatóinak felkészítését is vállalta az intézmény, így a 12 hallgató szakértő tanárok segítségével gyakorolhatta az előadás művészetét a végleges megmérettetés előtt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >