Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megalakult a Székesfehérvári Multiszektorális Irányító Bizottság
Megalakult a Székesfehérvári Multiszektorális Irányító Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 16.

ImageMegalakult a MIB, azaz a Székesfehérvári Multiszektorális Irányító Bizottság. A többféle szakterületről érkezőket tömörítő szervezet célja, hogy a város Egészségfejlesztési tervének megvalósítását segítse. Az alakuló ülésen tisztségviselőket választott a Bizottság, amelyen személyesen részt vett De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára is.

 

Huszonöt fős szakmai testület, a Székesfehérvári Multiszektorális Irányító Bizottság (MIB) segíti ezentúl az egészségvédelem erősítését Székesfehérváron. A testület elnöke a város mindenkori polgármestere.

Dr. Cser-Palkovics András elfogadta a felkérést, hiszen ahogy a csütörtök délutáni összejövetelen fogalmazott, az egyik legfontosabb kérdés, hogyan óvhatjuk meg egészségünket és élhetünk minél teljesebb életet.

Image
.

 

A MIB társelnököt is választott, döntésük alapján Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok segíti majd az operatív munkát. A szervezeti és működési szabályzat szerint évente legalább kétszer összeülnek a szakemberek, ám a feladatok mentén akár többször is összehívhatják a tagokat.

Székesfehérvár Önkormányzata idén fogadta el egészségfejlesztési tervét. Ebben rövid- és hosszútávú lépések egyaránt szerepelnek a megelőzés és a fehérváriak egészségesebb életmódra nevelése érdekében. Lépésről-lépesre haladva látszanak majd az eredmények - hangsúlyozta Östör Annamária, aki azonban már megvalósult kezdeményezésekről is be tudott számolni.

Image
.

 

Ilyen az önkormányzat szerepvállalása a HPV elleni védőoltás programban, a több városrészben megszervezett Egészségnapok és a Nyitott tornatermek országosan is példaértékű rendszere. De Blasio Antonio is elismerően szólt a fehérvári törekvésekről.

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára szerint jó úton halad a város, aminek újabb mérföldköve a Multiszektorális Irányító Bizottság megalakulása.

Image
.

 

A Szövetséghez hasonlóan ezzel a város is felismerte, hogy az emberi egészség kérdése nem csupán az egészségügyi szektoron múlik, és össze is kapcsolta ezeket a szektorokat - mondta a főtitkár. A MIB huszonöt tagja az élet különböző területeiről érkezett.

Vannak köztük orvosok, de környezetvédelmi és gazdasági szakemberek, a megelőzésben érintett cégek és szervezetek képviselői egyaránt. Ebben a sokszínűségben látják a Bizottság eredményes működésének zálogát. A tagok a személyes találkozásokon túl egy elektronikus hírlevél rendszeren keresztül is tartják majd a kapcsolatot.

Image
Fotó: ÖKK

 

Az egészségfejlesztési terv és a MIB célja a székesfehérváriak egészségi állapotának javítása, különböző szűrőprogramokkal a megelőzés erősítése és az egészséges életmód népszerűsítése.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >