Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvári informatikai cég sikere
Székesfehérvári informatikai cég sikere Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. december 02.

ImageA kereskedelmi-informatikai rendszerek fejlesztésével foglalkozó, székesfehérvári Laurel Számítástechnika Kft. és a Coop üzletlánc együttműködésének eredményeként 2011 októberében Izsófalván nyitották meg az ezredik olyan üzletet, ahol a közös fejlesztésű integrált kereskedelmi rendszert vezették be. Ezzel a kezdetektől eltelt nyolc év alatt a Coop az ország legkorszerűbb, világviszonylatban is élenjáró bolthálózatává, a két cég együttműködése nyomán létrejött projekt pedig az ország egyik legnagyobb informatikai fejlesztésévé vált. A közös munka e látványos állomását a két cég együtt ünnepelte meg Székesfehérváron.

 

A Laurel Kft. 1993-ban 14 fővel alakult. Mára már országos szinten 130, csak Székesfehérváron 80 főt foglalkoztató cégcsoporttá fejlődött, amely közel 200 fő alvállalkozónak is folyamatos munkát ad. A Coop hálózattal 2002-ben indult az együttműködés. A fejlesztési időszakot követően, 2004-ben történt az első integrált bolti kereskedelmi rendszer bevezetése. Idén októberben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván pedig megnyitották az ezredik, ezzel a rendszerrel működő üzletet.

 

Image
.

A Coop csoporttal a közös munka továbbfolytatódik, 2013-ig várhatóan újabb több száz bolt kapcsolódik a Coop egységes informatikai rendszeréhez. Hasonló volumenű informatikai projektre még a környező országokban sincs példa. Az ünnepségen Bessenyei István, a Laurel tulajdonosa köszönetet mondott a cég valamennyi területén dolgozó kollégájának, többeket – kiemelkedő teljesítményükért – külön elismerésben részesített.

Bessenyei István az eseményen elmondta:

„Sok éves munka koronája, de egyben állomása az Izsófalván megnyitott 1000. Laurel rendszerű Coop bolt. Az eredmények alapja, egyben a továbblépés garanciája a cégünk munkatársi kollektívája, az általuk képviselt kiemelkedő tudásbázis. Szerénytelenség nélkül állapíthatjuk meg, hogy a saját fejlesztésű, és a vezető nemzetközi gyakorlatból adoptált innovációkkal cégünk a hazai kereskedelmi informatika területén piacvezető és meghatározó szereplő.

Az általunk kínált és bevezetett megoldások nemcsak az informatika, hanem a kereskedelmi technológia és üzletvezetés terén is a nemzetközi vezető szintet képviselik, ezért ezen beruházások megtérülése rendkívül gyors a partnereink számára, akik közül a Coop csoport kiemelkedő szereppel bír. A Coop szervezetekkel közös munkában elért eredmények az egész közép-kelet-európai régióban kiemelkedők.

 Ezt nem mi állítjuk, hanem azok a konkrét érdeklődések és megkeresések jelzik, amelyek gyakorlatilag a régió minden országából tapasztalhatók, és már több országban konkrét projektekben vagy azok előkészítésében ölt testet.”

Image
Fotó: ÖKK

Az együttműködés és a közös munka fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Deé Istvánné, a Co-op Hungary Zrt. informatikai igazgatója.

”Informatikai stratégiánk megvalósítására hosszú távú megoldást és szállítót kerestünk 2002-ben. Tendereztetés eredményeként választottuk ki azt a konzorciumot, amelyben a Laurel Kft. lett a kiskereskedelmi rendszerszállító. Az együttműködésünk eredményeként – amelyhez a Coop csoport adta a kereskedelmi szakmai igényeket, ismereteket, a Laurel munkatársai pedig az informatikai szakmai tudást – ma már ezer boltot lefedő megoldás született.

Az eltelt idő alatt, a közös munka során sokat fejlődött, új elemekkel bővült az integrált rendszerünk. Mostanra kialakult az együttműködés módszere, amely biztosítékul szolgál további több száz bolt csatlakoztatására, valamint a közel kétezres kasszaszámot elérő megoldás üzemeltetésének támogatására.

Fontos számunkra, hogy az újdonságok beintegrálása, a rendszer továbbfejlesztése folyamatos legyen. Ebben is támaszkodunk a Laurel szakértelmére. Köszönet a Laurel cégcsoport minden munkatársának és a közel tízezres Coop oldali rendszerfelhasználónak az eddigi munkáért és az együttműködésért, amellyel elérhettük ezt a sikert.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >