Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
"Az MSZP-kormány elvesztette józan ítélőképességét" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 26.

ImageAlig néhány nap telt csak el azóta, hogy az MSZP-kormány a magyar növekedési kilátás javítását jelentette be, máris óriási maflásokat kap a legfontosabb külföldi elemzőktől. Tegnap az Economist Intelligence Unit, a világ legnagyobb gazdasági elemző cége közölte, hogy Magyarország egyike lesz azon néhány országnak, amelyek teljesítménye még az idén is csökken. Néhány napja az EBRD mondott hasonló véleményt; miközben javította a kelet-európai előrejelzéseket, Magyarországot továbbra is a szégyenpadra ültette, az idén is 0,6 százalékos gazdasági visszaesést jósolva neki.

Tovább...
 
Az MSZP-kormány elvesztette minden realitásérzékét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 21.

Image"Az MSZP-kormány elvesztette minden realitásérzékét. A szocialisták a jelek szerint okosabbnak képzelik magukat mindenkinél. Ezzel szemben például a Morgan Stanley Magyarországon további gazdasági zsugorodást vár, de így van ezzel több más külföldi és hazai elemző cég is. Az MNB 0,6 százalékos GDP-csökkenést prognosztizál 2010-re, visszaesést vár az Európai Unió és az IMF valamint a Költségvetési Tanács is. Az OECD még nagyobb, egy százalékos visszaesésre számít. A szocialistáknak a válságkezelés láthatóan nem megy, inkább mondnak valami nagyot, de már senki nem hisz nekik."

Tovább...
 
Romlik a versenyképesség, zuhanórepülésben az építőipar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 19.

ImageEgy nap alatt két fontos gazdasági mutató is Magyarország válságának mélyülését, az MSZP-kormány alkalmatlanságát jelzi. A szocialisták közpénzből folyó 100 milliós kormánykampánya sem tudja eltakarni, hogy a magyar építőipar egy év alatt 14,5 százalékkal esett vissza, egy hónap alatt pedig újabb 10 százalékkal. Egy másik friss adat szerint pedig Magyarország versenyképessége is tovább romlott, miközben térségünkben Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Lengyelországban is már javulást mértek.

Tovább...
 
Hatékony, ellenőrzött gazdálkodás szükséges Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 18.

ImageA rossz kormányzati intézkedések és a gazdasági válság miatt létrejött problémák igencsak negatív hatással vannak / és lesznek Székesfehérvárra. A város nagyon rossz helyzetbe került, ám van mód arra, hogy valamelyest javítsunk a kialakult állapoton. – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján, amelyet Székesfehérvár 2010-es költségvetésének összeállításáról tartott.

Tovább...
 
A KÖZLEKEDÉSI DOLGOZÓK FIZETÉSEIről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 18.

Image„Lejárt az előző kollektív szerződés, és nem sikerült megállapodni az újról.” – röviden ez az előzménye a Budapesti Közlekedési Vállalatnál 2010. január 12-én kezdődött, többnapos sztrájknak. Márpedig a kollektív szerződés a munkavállalók egyik legkomolyabb érdekérvényesítő eszköze, a munkajogi előírásokon és a konkrét munkaszerződésen túlmenő jogokat is garantálhat a dolgozóknak. A végkielégítésről, a prémiumról, felmondási időről vagy a béren kívüli juttatásokról ebben lehet a törvénynél kedvezőbb feltételekkel megállapodni.

Tovább...
 
Az ellopott BKV Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 16.

Image"Ennél lejjebb már nincs" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd a BKV állapotával kapcsolatban. Nyomoz a rendőrség, nyomoz az ügyészség, a buszok átlagéletkora 17 év, a belső adósság 900 milliárd euróra rúg. Erre mi történik? A BKV vezetősége PR-ra és autóversenyek támogatására költ - hívta fel a figyelmet. - "Ha visszanézünk az elmúlt századra, lehetett akármi - világháború, 1956 -, Budapesten mindig volt tömegközlekedés. A szétlőtt házak fényképein is látható: a villamos akkor is járt."

Tovább...
 
Közel kétezer ember maradna munka nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 12.

ImageA közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, amely szerint be akarják zárni a Vérteshegyi Erőmű Zrt. Márkushegyi Bányaüzemét, ahol nagyon sok pusztavámi dolgozik. A bezárás oka nagy valószínűséggel az lehet, hogy a cégnek nincsen hosszútávú, garantált áramvásárlási szerződése, így csak a piacon tudják eladni az áramot. A gazdasági válság miatt pedig az utóbbi időben jelentős veszteségek halmozódtak fel. Ha az üzem bezárja kapuit, nemcsak a munkanélküliek száma növekszik meg Pusztavámon (is), hanem a településnek óriási iparűzési adó-bevételt kieséssel kell számolnia.

Tovább...
 
Regionális projektiroda működik már Székesfehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 12.

ImageMegkezdték működésüket a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet (KÖRPI) TÁMOP-3.2.2. regionális projektirodái Tatabányán, Székesfehérváron és Veszprémben is. Feladatuk a közoktatás-fejlesztést támogató 500 millió forint Uniós forrásból létrejövő regionális projekt megvalósítása, amelynek fő célja a közoktatási intézmények hálózatba szervezése, segítése, támogatása egy modern és színvonalas oktatási módszertan kialakítása érdekében.

Tovább...
 
Ez a kormány már ne hozzon hosszú távú, milliárdos döntéseket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 12.

ImageSajtóhírek szerint 3 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást írt ki fénymásolók beszerzésére és üzemeltetésére a Miniszterelnöki Hivatal. A keret-megállapodás négy évre szól, és az állami, önkormányzati szervek részére új fénymásolók beszerzését, illetve a régebbiek karbantartását, cseréjét és javítását tartalmazza. Az elmúlt két évben hírek szerint már másfél milliárd forintot költött el hasonló célra a kormány.

Tovább...
 
Nem érdemes vesződni az ingatlanadó-kalkulátorral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

Image"Kár volt annyit vesződni az ingatlanadó-kalkulátorral, hiszen azt eleve egy stabil 0-ra kell beállítani. Egy leendő Fidesz-kormánynak ugyanis egyik legelső döntése lesz a rendkívül igazságtalan ingatlanadó eltörlése." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében...

 
A magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 07.

Image"A kormányzati sikerpropaganda ellenére újabb ijesztő adatok láttak napvilágot a KSH-tól." - hívta fel az újságírók figyelmét Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján. A honatya rámutatott arra is, az év eleji adatok egyértelműen megmutatják, a magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van. Varga Mihály a részletekről szólva elmondta: a munkanélküliség 13 éves mélyponton van, 10,5 százalékon áll, ami 445 ezer munkanélkülit jelent. 2009-ben 31,5 százalékkal több cég (15 ezer) ment tönkre, mint egy évvel korábban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Következő > Utolsó >>

Eredmények 870 - 880 / 1224