Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Több milliárdos, vélhetően hűtlen kezelés Bodajkon?
Több milliárdos, vélhetően hűtlen kezelés Bodajkon? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 24.

ImageTöbb milliárdos, vélhetően hűtlen kezelési ügyre világította rá a köz figyelmét sajtótájékoztatóján a bodajki Fidesz szervezet nevében Varga Péter polgármesterjelölt. Mint mondta: a bodajki kastély, és a hozzá tartozó ingatlanrészek eladási ára - 125 millió forint - és például a pénzintézeti jelzálogfedezeti érték közti csaknem kétmilliárd forintos különbség támasztja alá a gyanút, melynek alapján a helyi Fidesz feljelentést is kíván tenni!

 

„Egy szomorú és a közt egyértelműen megkárosító ügyről szeretném tájékoztatni Önöket, amely Bodajkon történt.”- kezdte sajtótájékoztatóját Varga Péter polgármesterjelölt a Malom Házban. Majd elmondta, hogy a bodajki kastélyt, amelyhez egy teljes focipálya, egy kispálya, egy óvodaépület és egy többhektáros őspark tartozik, az önkormányzat 3 évvel ezelőtt értékesítette. Az öt helyrajzi számon található ingatlanegyüttest bruttó 137 millió forintért adta el a testület.

Image
.

 A területet lezárták, s a falu végén lakókat így több kilométernyi kerülőre kényszerítették, egyelőre úgy tűnik, a semmiért… De nem is ez a legnagyobb baj!

„Három éve megy a ködösítés, miszerint: egyrészt az önkormányzat anyagi problémái miatt adta el a kastélyt, másrészt pedig, hogy a kastély turisztikai gócpontja lesz a térségnek. Ezzel szemben az az igazság, hogy a szerződésben a bodajki önkormányzat 3 évi (!) fizetési haladékot adott a vevőnek, amiből egyértelmű, hogy nem a pénzhiány indokolta az eladást. A tervezett turisztikai gócpont pedig ma egy szétlopkodott rom.” – jelentette ki a politikus.

Kifejtette, hogy a történetben azonban nem ez az egyetlen érdekesség! Az épületkomplexum tulajdoni lapját megtekintve ugyanis azt láttuk, hogy egy bank jelzálogot jegyzett be a kastély épületére, tessék figyelni az összegre! kettőmilliárd-negyvenmillió forint értékben. Kis matematika után kiderül, hogy itt durván tizenötszörös különbség van.

Tizenötszörös különbség a 125 millió és a kettő és fél milliárd között!  Azt pedig majd a bíróság fogja kideríteni, hogy kinek az érdekei játszottak itt igazán szerepet.

Image
.

A tulajdoni lapon az is szerepel, hogy a kastély épületére az APEH 95,5 millió forintnyi végrehajtási jogot jegyzett be, miközben az egész épületkomplexumot –ne felejtsük el!- 125 millió plusz áfáért adták el....

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >