Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szombaton nyitják meg a VIII. Országos Miniatűr Fotópályázat kiállítását Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 24.
November 25-én, szombaton 15 órától adják át a VIII. Országos Miniatűr Fotópályázat díjait, valamint nyitják meg a beküldött fotókból összeállított tárlatot. A pályázatot a MÁV Fotókör és a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház hirdette meg amatőr és hivatásos fotósok számára.
Tovább...
 
Ezerszínű karácsony a Vörösmarty Mihály Könyvtárral Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 24.
Karácsonyi színezésre hívja a kicsiket a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az intézmény felhívása szerint a gyerekek novemberben adventi színezőt kérhetnek a Budai úti Tagkönyvtárban, melyekből decemberben kiállítást is rendeznek.
Tovább...
 
Ligeti 100 Fehérváron – Kuriózumok a Kérdezd a zeneszerzőt! pénteki koncertjén Nyomtatás E-mail
Írta: ARSO   
2023. november 24.
Különleges filmvetítéssel, ritkán hallott Ligeti-művel és egy igazi Ligeti-reflexióval várja székházába az ARSO a nyitott szívű-fülű közönséget. November 24-én, pénteken 19 órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának második interaktív koncertjén Dargay Marcell és Ligeti György műveit hallhatja a közönség. Az ARSO kamaraegyüttest Tihanyi László kortárs zeneszerző, karmester dirigálja.
Tovább...
 
Kik voltak a marslakók? (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2023. november 23.
Megjelent Szekér Nóra történész új könyve, a Fedőneve Marslakó - Világhírű magyar tudósok állambiztonsági megfigyelése. Az újdonság november 29-én, szerdán este fél 6-kor mutatkozik be a Rákóczi úti Libri Könyvpalotában, ahol a szerzővel Müller Rolf történész beszélget majd. Gyertek, hallgassátok meg a két szakértőt, és utána dedikáltassátok a könyvet a szerzővel!
Tovább...
 
A Téli Tárlat pénteken nyílik a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 23.
A Székesfehérvári Művészek Tárasága csoportos kiállítása, a Téli Tárlat november 24-én, pénteken nyílik a Pelikán Galériában. A december 22-ig látható kiállításban tárlatvezetéssel, kötetlen beszélgetéssel, előadással várják a látogatókat az adventi hétvégéken.
Tovább...
 
Ribi András új könyvét mutatják be a Városi Levéltárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 22.
Szerdán Az országos hatáskörű hiteleshelyi tevékenység a középkorban címmel mutatják be Ribi András legújabb kötetét a Városi Levéltár és Kutatóintézetben. A rendezvény ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Félúton Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. november 22.
Félúton címmel nyílik november 22-én, szerdán Schrenk Rita Anna művésztanár, festő kiállítása a Pelikán fészek Padlás galériájában. A tárlatot, amelyen mintegy húsz, változatos technikával készült alkotás látható, Nemes-Mihályi Erika grafikusművész nyitja meg.
Tovább...
 
Meghosszabbítva: jövő tavaszig várja látogatóit a Beszélő dobozok kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 22.
A nagy érdeklődésre való tekintettel jövő tavaszig elérhető a Beszélő dobozok című kiállítás a Fejér Vármegyei Levéltárban. A hazai, valamint azon belül is a székesfehérvári rádiózás történelmét feldolgozó tárlat az intézmény nyitvatartási idejében látogatható.
Tovább...
 
Magyar vagyok – Megnyílt a vándorkiállítás az Új Magyar Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. november 22.
A Petőfi 200 emlékév végéhez közeledve nyílt Magyar vagyok címmel kiállítás az Új Magyar Képtárban. A Szent István Király Múzeum és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet közös tárlatán mintegy hetven, a Kárpát-medencében élő kortárs alkotó munkái láthatók, köztük négy fehérvári művészé. A kiállítás 2024. január 26-ig látogatható.
Tovább...
 
Kálnay Adél író, költő szerzői estjére várják az irodalombarátokat kedden az Aranybullában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 21.
Kálnay Adél író, költő szerzői estjére várják az irodalombarátokat az Aranybulla Könyvtárban november 21-én, kedden 17.00 órától. A szerzővel Bakonyi István beszélget, a belépés díjtalan.
Tovább...
 
Az Íróasztal mellett: Silye Sándor Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 21.
Új szerepben lép a közönség elé Székesfehérvár egy ismert újságírója. A Vörösmarty Társaság Íróasztala mellett november 22-én Bobory Zoltán és Silye Sándor foglal helyet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 309 - 319 / 6257