Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Izgalmas, magas színvonalú zenei csemegék júliusban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. június 22.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül Székesfehérváron a nyári templomi koncertek sorozata, a Harmonia Albensis, melynek előadásait a júliusi csütörtökökön a belvárosi templomokban hallhatja a nagyérdemű. A részletekről sajtótájékoztatót tartottak.
Tovább...
 
Táncosok tíz országból Nyomtatás E-mail
Írta: Kenyér Ágnes   
2017. június 21.
ImageAugusztus 13-án kezdődik Székesfehérvár Belvárosában a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. 2017-ben tíz külföldi együttes mutatkozik be, a hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett színes családi rendezvények is várják a közönséget. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be.
Tovább...
 
Ezüst minősítést kapott a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. június 21.
ImageA harmadik alkalommal megrendezett KASZT-on a fehérvári Szabad Színház John Mighton: Fél élet című darabját adta elő. A független színházi társulat olyan jól szerepelt, hogy a darab ezüst minősítést kapott, míg a szakmai zsűri Törsök Márta alakítását a legjobb mellékszereplő díjjal jutalmazta.
Tovább...
 
Megnyitották Őri Tóth István Impression című emlékkiállítását Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. június 21.
A Szabadművelődés Házában Brájer Éva alpolgármester és dr. Fülöp Gyula, a Szent István Király Múzeum címzetes igazgatója nyitotta meg a „RönkFeszt” keretében látható Őri Tóth István egykori fotográfusról szóló tárlatot, majd Vakler Lajos vezetésével a művészre való visszaemlékezés jegyében baráti beszélgetésre került sor. A Székesfehérváron ikonként emlegetett fotósról készített képeket július 16-ig tekintheti meg a nagyközönség.
Tovább...
 
Kiállítások júliusban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. június 20.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek júliusi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Új helyszínen a Nyári Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 19.
ImageA Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar lesz a helyszíne idén a Nyári Színháznak. Feydeau A hülyéje című, nyelvi humorban és félreértésekben bővelkedő vígjátékát Widder Kristóf rendezésében láthatja a közönség. A színházjegy mellé vacsorázási lehetőséget is kínálnak a Gasztroudvarban, a közlekedést pedig a 37-es autóbusz ingyenes használata könnyíti majd a látogatók számára.
Tovább...
 
Lappföldi vonósnégyes ad koncertet a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 15.
ImageA Szent István Király Múzeum Díszudvarán ad koncertet hétfőn este a finn Meri-Lappi vonósnégyes. A zenészek Székesfehérvár és Kemi testvérvárosi kapcsolatának 60. évfordulója és az önálló Finnország megalakulásának 100. évfordulója alkalmából érkeznek városunkba.
Tovább...
 
Technikai okok miatt később nyílik az Aba Novák-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. június 14.
Nagyértékű, részben magángyűjteményekből származó alkotások egész sorát vonultatja fel a Színek és színek megint kiállítás, amely Aba-Novák Vilmos munkáiból ad válogatást a látogatóknak. A Szent István Király Múzeum igazgatója, Kulcsár Mihály tájékoztatása szerint technikai okok miatt a tárlat megnyitására a tervezettnél később kerül sor, de mindenképpen megvalósul a sokak által várt kiállítás.
Tovább...
 
Lányok, asszonyok, kalandok Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. június 13.
ImageA Bookline sikerlistájának első helyén a kamaszok kedvencének, Leiner Laurának legújabb története, a második Paula Hawkins két éve várt második regénye lett és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Leslie L. Lawrence hátborzongató thrillere léphetett fel. Májusban a legkedveltebb olvasmányok listájának majd a fele új megjelenésű könyv lett.
Tovább...
 
Könyvet a kezünkbe venni a 21. századról is szól Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. június 10.
Image„Könyvet a kezünkbe venni nemcsak a 20. századról, hanem a 21. századról is szól.” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg dr. Cser-Palkovics András polgármester a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári rendezvénysorozatát. Az ünnepség díszvendégeiként Tari István külhoni költő és L. Simon László író-költő köszöntötték a közönséget. A Városház téren Pálfalvi Andrásnak átadták a Vajda János-díjat, amelyet az In memoriam Takács Imre című versével nyert el.
Tovább...
 
Több mint 100 fellépő, két nagyszínpad Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. június 10.
ImageJubileumhoz érkezett a FEZEN, az 1997-ben még I. Fehérvári Rockfesztivál néven indul rendezvény, idén már huszadik születésnapját ünnepli, olyan világsztárokkal, mint Alice Cooper, a Scooter, a The Offspring, Shaggy és Halott Pénztől a Tankcsapdáig szinte a teljes hazai élvonallal.
Tovább...
 
<< Első < Előző 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3103 - 3113 / 6303