Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ismét meghirdetik az Óperenciás Meseünnepet és Mesemondó Versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 23.

Image Idén is meghirdeti az Óperenciás Városi Meseünnepet és Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A márciusban zajló megmérettetésre Fejér megyei általános iskolások jelentkezhetnek február végéig. A legjobbak fellépési lehetőséget és értékes tárgyjutalmakat kapnak.

Tovább...
 
ISMÉT SZÍNHÁZI ELŐADÁST RENDEZNEK AZ ÚJ MAGYAR KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 22.
Bajnokok Reggelije címmel láthatják az érdeklődők Kása Ferenc önálló estjét Kurt Vonnegut könyve alapján január 23-án csütörtökön 18 órakor az Új Magyar Képtárban. A Megyeház utca 17. szám alatti képtárban Kása Ferenc először játssza új előadását, az esemény az "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat része.
Tovább...
 
Királyok kútja, a Királykút Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 22.

Image Bemutatták a Felsőváros egyik legjellegzetesebb nevezetességéről, a Királykútról szóló új könyvet Székesfehérváron. Siklósi Gyula, Farkas Zoltán és Varga Imre közös munkája nyomán megismerhetjük a Királykút történetét és szerepét a kezdetektől egészen napjainkig. A hiánypótlónak is tekinthető kiadvány bemutatóján részt vett és köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

Tovább...
 
A magyar kultúra napja - Vendégünk Nagyvárad Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 22.

Image Nagyvárad a XX. század elején a magyar kulturális élet kiemelkedő központja volt. Ady Endre „Pece-parti Párizsnak” nevezte a partiumi várost. A Vörösmarty Színház idén Nagyváraddal közösen ünnepeli a magyar kultúra napját. Január 22-én, szerdán 17.30.kor „Nagyvárad, a kétlelkű város, avagy Ady Endre elveszett illúziói” címmel tartanak beszélgetést a színház Cyrano Kávézójában.

Tovább...
 
Hagyományőrző Hét a Felsővárosi Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 17.

Image Szent Sebestyén tiszteletére hagyományőrző programokat szerveznek január 20-tól a Felsővárosi Általános Iskolában. A háziversenyek mellett sport- és egészségnapot, szavalóversenyt rendeznek a gyermekeknek. A pedagógusokat és a szülőket többek között az osztrák Buchklub módszertani bemutatójára is várják.

Tovább...
 
Képzőművészeti pályázat a magyar-lengyel barátságról Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 17.
A magyar és a lengyel nép között évszázadok óta fennálló, ma is élő jó viszony erősítése céljából képzőművészeti pályázatot hirdetett középiskolásoknak Székesfehérvár, és lengyel testvérvárosa, Opole önkormányzata, valamint Fejér megye és Opole vajdaság Közgyűlése. A magyar pályamunkákat február 15-ig lehet benyújtani Székesfehérváron, a Városházán vagy a Megyeházán.
Tovább...
 
MEGNYÍLIK PIROSKA MESEHÁZA A HETEDHÉT JÁTÉKMÚZEUMBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 17.
A Hetedhét Játékmúzeum az adventi készülődés után újra várja a szülőket és gyerekeket, nagyszülőket és unokákat, baráti társaságokat egy kis játékra. Január 18-án, szombaton, Piroska nevenapján Piroska Meseháza nyitja ki kapuját. A legkisebbeknek és szüleiknek Kecskés Márta tart játszós-beszélgetős programot, ahol többek között szó esik arról, hogy mikor mit érdemes játszani a babákkal.
Tovább...
 
FOLYTATÓDIK A KRITIKUS KEDD A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 14.

Image Január 14-én, kedden tartják a színház legújabb bemutatójának, a Horváth Csaba rendezte Pillangó Kritikus Keddjét. Előadás után, 22 óra körül a színház kávézójában ismét alkotók, színikritikusok és nézők beszélgetnek a produkcióról, ezúttal Proics Lilla vezetésével.

Tovább...
 
NEMES ISTVÁN KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK MEG A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 14.
Image A Vörösmarty Színház Forrás Galériájában nyílik meg január 16-án Nemes István festőművész kiállítása csütörtökön 18.30 órakor. A tárlatot melyet a festőművész múzsája, Borszéki Boglárka író nyitja meg Závodszky Noémi közreműködésével. A kurátor Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója.
Tovább...
 
A TŰZ ÉS A FÖLD MŰVÉSZETE CÍMMEL NYÍLIK IPARMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 14.
Ifj. Fazekas István nádudvari keramikus, népi iparművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Művészetek Háza kiállító­termében január 16-án, csütörtökön 17 órakor. Az alkotót és a február 9-ig látogatható tárlatot Molnárné Tamás Anetta, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke ajánlja a közönség figyelmébe.
Tovább...
 
FOLYTATÓDIK AZ ÚTKERESŐ FILMKLUB Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 13.

Image Január 13-án 17.30 órakor az Útkereső Filmklub keretében vetítik az Éjszakai nap című filmet a Szent István Művelődési Házban. Lev Tolsztoj híres regényéből készült ez a gyönyörű és megrázó film, a keresztény alkotások gyöngyszeme.

Tovább...
 
<< Első < Előző 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4533 - 4543 / 6304