Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehérváron az Artventura kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. január 12.

ImageA fenntartható fejlődés és a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet az „Artventura” kiállítás, amely csütörtökön este nyílik meg A Szabadművelődés Házában. az interaktív, tapintható tárlat része egy országos vándorkiállításnak, amely az ország tíz nagyvárosát érinti. – erről tartott sajtótájéoztatót a tárlatot szervező Paradicsom Klub elnöke, Árpási Miklós, illetve Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

Tovább...
 
Áll Mátyás király szobra Kolozsvár főterén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 11.

ImageSzámos országból kérdezték az aggódó magyarok: Vajon visszakerül-e helyére a hosszú ideig elbontott szoborcsoport? Valamennyiük megnyugtatására tudatjuk, hogy Fadrusz János grandiózus alkotása visszakerült helyére, áll Kolozsvár főterén Mátyás király szobra. A felújítás során eltűntek a szobor körüli sallangok, és új, négynyelvű márványtábla tájékoztatja a járókelőt művészről és alkotásáról. És még valami: a király fejét díszítő babérkoszorút bearanyozták.

Tovább...
 
MIKOR A HOLD MEGJELENT ALKONYATKOR A DÉLI ÉGBOLT MEZEJÉN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 10.

ImageA Sóstó kapujában található Zöld tanyán rendezték meg az Attila-napi hagyományőrző találkozót. Idén is változatos programokkal várták a résztvevőket: többek között télűző dobot készíthettek, íjazhattak a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesülettel, családi kiránduláson vehettek részt kora délután a tanösvényen és alkonyatkor, mikor a hold megjelent az égen szertűz körül emlékeztek a közös gyökerekre, a megtartó erőre és a közös hitre.

Tovább...
 
Díjazták a legszebb koszorúkat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 07.

ImageTegnap délután kiosztották a díjakat a tavalyi Fehérvári Advent keretében meghirdetett, „Kiskarácsony, Nagykarácsony” című pályázattal kapcsolatban. - A megyeszékhely önkormányzata által kiírt pályázatra a városban működő virágkötők és virágárusok jelentkezhettek saját készítésű ünnepi koszorúikkal. A tizenkét beérkezett pályaműből kiállítást rendeztek, s a szavazatok alapján valamennyi alkotó elismerésben részesült. Díjaikat dr. Cser-Palkovics András polgármester nyújtotta át a Hiemer-házban.

Tovább...
 
Több, mint fél ezren látták a rendőrségi kiállítást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 07.

ImageBezárt a rendőrség-történeti kiállítás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. Az október 18-án nyílt kiállítás része volt a 2010-2011-es tanév „Iskola-rendőr” programnak. A tárlat elsősorban a dunaújvárosi általános és középiskolás diákok számára szerette volna bemutatni a rendőrség által egykor és napjainkban használt egyenruháit, felszereléseit, járműveit, valamint régi okmányokat, mely teljesült.

Tovább...
 
Szent Cirill és Metód ünnepére készülve... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 07.

ImageFebruárban tartják a hívek Szent Cirill és Metód ünnepét. Ebből az alkalomból hívjuk fel olvasóink figyelmét arra, hogy a székesfehérvári Simon M. Veronika is megfestette az említett szenteket. A Munkácsy- és Szent István érmes festőművésznő alkotását 2006-ban helyezték el a galántai Szent István templomban, amely a mai napig is megtekinthető ehelyütt.

Tovább...
 
A Prospero Színkör januári repertorárja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 06.

ImageIngmar Villqist: Helver éjszakája című darabjávala kezdődik meg a székesfehérvári Prospero Színkör januári előadás-sorozata. A művet január 17-én (hétfőn), 17 órakor tekinthetik meg az érdeklődők A Szabadművelődés Házában. A következő előadásra január 22-én (szombaton), 19 órakor kerül sor. Ekkor Szophoklész: Oidipusz király kerül terítékre, s ugyanezt a darabot játszák majd január 29-én is.

 
Jótékonysági koncerten lép fel a Vox Mirabilis Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 05.

ImageJótékonysági koncertet rendeznek január 8-án (szombaton), a Ciszterci templomban. A program 19.00 órakor kezdődik, s fellép rajta a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az együttes a koncert teljes bevételét a Magyarok Nagyasszonya Plébániánál épülő közösségi terem javára ajánlotta fel.

Tovább...
 
A Barátság Klubmozi januári filmkínálata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 04.

ImageAz „Ízek imák szerelmek” (Eat Pray Love) című filmmel kezdődik meg a Barátság Klubmozi januári filmvetítés-sorozata. Az amerikai filmdrámát ma, 18 és 20 órakor játsszák a moziban Julia Roberts, Javier Bardem és James Franco főszereplésével.

Tovább...
 
Szilveszter Székesfehérvár főterén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 29.

ImageA hagyományokhoz hűen idén is rendeznek szilveszteri programokat az év utolsó napján a Városház téren. Az óévbúcsúztató mulatság este hét órától térzenével kezdődik, majd fél kilenctől LL Juniort, tizenegy órától pedig a United zenekart hallhatja a közönség. A tűzijáték után a Rádió 1 Disco műsorára táncolhatnak a zenebarátok. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak rá a szervezők.

Tovább...
 
Családi Nap a megújult Rendházban és az Országzászló téri kiállítóhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 27.

ImageCsaládi Napot tartanak december 29-én a székesfehérvári Rendházban, valamint az Országzászló téri kiállítóhelyen. Szabó Eszter Judit ügyfélkapcsolati menedzsertől megtudtuk, hogy e helyszíneken a közönség kipróbálhatja és felfedezheti - a Rendház esetében 40 millió forint értékben, míg az Országzászló téri kiállítóhely esetében 33 millió forintból - megújult oktató- foglalkoztató és kiállítótereket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5292 - 5302 / 6284