Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
"Add kölcsön a szemed" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageReményik Sándor verseivel színesített, „Karácsony-ízű”, irodalmi, zenés estre várja az érdeklődőket ma este, 17:30-tól a székesfehérvári Közéleti Kör. A program házigazdája Barlay Ödön Szabolcs lesz. A rendezvény helyszínéül a Hermann László Zeneiskola szolgál, ahol agapé és ünnepi könyvvásár is várja a látogatókat.

Tovább...
 
TEADÉLUTÁN A VÁROSVÉDŐKKEL Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 16.

ImageA Székesfehérvári Városszépítő-, és Védő Egyesület - folytatva 13 éve elkezdett népszerű sorozatát - Városvédő Teadélutánra várja az érdeklődőket. A rendezvényt ma, 17:00-kor tartják a Vörösmarty Színház Premier Kávézójában. Az illatos tea és aprósütemény mellett folytatott beszélgetés témája a napokban megjelent „Székesfehérvár” műemléki topográfia lesz. Az est vendége: az úttörő jelentőségű, hasznos mű ötletgazdája, szerkesztője: Dr. Entz Géza Antal művészettörténész.

Tovább...
 
Mesevilágom - kiállítás a Möbiusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 16.

ImagePintér Dóra terméktervező alkotásaiból nyílik kiállítás december 19-én (szombaton), 19 órakor a székesfehérvári Café Möbiusban. A "Mesevilágom" című tárlatot Dr. Gelencsér József, a Fejér Megyei Múzeumegyesület elnöke nyitja meg.

 
Adventi műsorral készültek a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda gyermekei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 15.

ImageAdventi hangversenyre invitálták a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda gyermekei a székesfehérváriakat tegnap este. A program során a diákok egy igen kedves műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek: előadták a betlehemi királyok látogatását, gyönyörű énekek is felhangzottak, valamint orgonaszóból, és szavalatból sem volt hiány…

Tovább...
 
Jankovics Marcell: Karácsony csillagai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 15.

ImageA karácsonyi ünnepkör misztériumáról, jelképeiről tart előadást ma, 18 órakor Jankovics Marcell a székesfehérvári Városi Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. A „Karácsony csillagai” című, vetített képes programot minden kedves érdeklődő díjmentesen tekintheti meg!

 
Adventi hangverseny a templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 14.

ImageA Szent Imre Általános Iskola és Óvoda adventi hangversenyre vár minden kedves érdeklődőt december 14-én (hétfőn), 17 órakor, a Szent Imre templomba.

 
"Három Kívánság" - kiállítás beteg gyermekek rajzaiból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 14.

ImageTartós betegséggel küzdő, valamint fogyatékkal élő gyermekek számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Malom Kulturális és Közéleti Egyesület. A felhívásra mintegy hatvanegy alkotás érkezett autista, értelmileg akadályozott, aszmás, allergiás, sajátos nevelési igényű, tejérzékeny, exotozis multiplex, rosszul látó, szivbeteg, cukorbeteg, tanulásban akadályozott gyermekektől. A műveket Bujdosó Dénes és Szakál Antal bírálta el.

Tovább...
 
Festménykiállítás a Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 13.

ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagjainak alkotásaiból nyílik tárlat december 14-én (hétfőn), 17 órakor az Öreghegyi Borházban. A kiállításson bemutatkoznak az Országos Táncsics Művészkör tagjai is. A festmények egy hónapon át tekinthetők meg.

 
"Móri kistérség, az ezerarcú vidék" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageEgy különleges, a Móri Kistérség természeti örökségét bemutató vándorkiállításnak adott helyet a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély november 30. és december 6. között. A kistérségi vándorkiállítás megszervezésére az Oktatási és Kulturális Minisztérium “Új tudás, műveltséget mindenkinek” című programja keretében nyert el pályázati forrást a Móri Többcélú Kistérségi Társulás.

Tovább...
 
MENEKÜLÉS A POKOLBÓL Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageAz Alexandra Kiadó gondozásában októberben jelent meg a népszerű Pulitzer-Emlékdíjas televíziós-riporter, Vujity Tvrtko legújabb kötete „Menekülés a pokolból” címmel, amelyet Székesfehérváron, a belvárosi Alexandra Könyvesházban dedikál a szerző. A programra december 18-án (pénteken), 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
Évadzáró "művész-körben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 09.

ImageÉvértékelő, évzáró ünnepséget tartott a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör a Bányató Vendéglő emeleti galériájában. A programon a szokásos havi megbeszélés után először a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör két alkotójának, Simon M. Veronikának és V. Hedrik Juditnak rendhagyó tárlatára került sor. E kiállításon mutatta be a két festőművész azokat az alkotásokat, amelyeket 2009 novemberében, a Salzburgi Leonardo Művészakadémián, mint Mester-vizsgamunkákat készített.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5523 - 5533 / 6257