Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Bibliatörténeti kiállítás - a Szentírás egy személyes kapcsolathoz segít hozzá... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageBibliai tájakkal, szír, arab, kopt, örmény és etióp bibliafordításokkal, latin nyelvű kézirat-másolatokkal ékesített bibliatörténeti kiállítás járta tavasz óta a Dunántúli Egyházkerületet. A tárlattal a Magyarországi Református Egyháznak az volt a célja, hogy Jézus felé fordítsa ez emberek figyelmét. - A kiállítás néhány hónappal ezelőtt már látható volt Székesfehérváron, s most ismét várja az érdeklődőket!

Tovább...
 
Kiállítás az Alumíniumipari Múzeumban - nem csak alumíniumból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 03.

ImageMerített papírra készített alkotások, olajfestmények, precízen megmunkált érmék és különleges drótképek láthatók a székesfehérvári OMM Alumíniumipari Múzeumban. A tárlatot tegnap este nyitották meg a műkedvelő nagyközönség előtt, akiket a Batsányi-díjas író, Dedik János, az Aranyhang-díjas előadó, Jánoki Mário, az Aranydiplomás költő, Körmendi Gitta és az ART-díjas Enyedi Béla szórakoztatott.

Tovább...
 
Kodolányi, a Hangfoglaló Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. október 03.

ImageA Kodolányi János Főiskola fogadóórát tartott a nemrég megrendezett Hangfoglalás Zenei Kiállításon és Szemlén. A Syma Csarnok C31-es standján az érdeklődők három napon át részletesen megismerkedhettek a Művészeti Tanszéken folyó szakmai munkával, a képzés jellegzetességeivel és a felvételi követelményekkel is.

Tovább...
 
Lovrekné Auth Ágnes kapta a Fricsay-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

Lovrekné Auth Ágnesnek ítélték oda idén a Fricsay Richárd Zenei Díjat. A kitüntetést 2002-ben alapította meg Székesfehérvár Közgyűlése, s azóta minden évben a Zene Világnapján adományozzák oda annak a művésznek, aki városunk zenei életét kiemelkedő módon gazdagítja. Eddig Somorjai Ferenc, Horányi Ottília, Mihályi Gyuláné, Tatár Dezsőné és Márkus József munkásságát ismerték el ily’ módon, most pedig Lovrekré Auth Ágnes, a Teleki Blanka Gimnázium Leány- és Vegyeskarának vezetője vehette át a díjat az ARÉV Sportcsarnokban tartott ünnepségen.

 
Kiss Dorottya pályázata profi volt, s új elemeket is tartalmazott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageBrájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke ma mutatta be „hivatalosan” Kiss Dorottyát, A Szabadművelődés Háza új igazgatóját, akit a Kulturális Bizottság egyhangú javaslata alapján Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése legutóbbi ülésén 19 szavazattal megválasztott e posztra. Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető néhány nappal ezelőtt már kifejtette: az, hogy a kormányzó oldalról is rá voksoltak, egyértelműen jelzi, hogy ő a legalkalmasabb a Ház irányítására.

Tovább...
 
Programok a kultúra, a játék, a zene és a Könyvek Könyvének ihletésében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség a Biblia Évéhez kapcsolódva péntektől vasárnapig „Székesfehérvári Református Napok”-at rendez városunkban a „kultúra, a játék, a zene és a Könyvek Könyvének ihletésében”. Az ingyenes programok több helyszínen várják az érdeklődőket – reformátusokat, más felekezetből valókat, s még keresőket egyaránt.

Tovább...
 
NEMZETI SZALON - Képek a hazáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageKalmár Pál festő- és üvegművész alkotásai láthatók október 22-től a Malom Házban (Székesfehérvár, Malom u. 7.). A tárlatot Bencsik András nyitja meg 18 órakor, majd Politikai-Művészeti Fórum kezdődik. Ennek előadói lesznek: Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a FIDESZ városi elnöke, Csath Magdolna közgazdász és Bencsik András. A program során fellép Beregszászi Olga színművésznő és Ferenczy Csongor színművész. Műsorvezető: Kalmár Pál.

Tovább...
 
Kiállítások az Alumíniumipari Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageBeöthy Hajnalka és Simon M. Veronika festőművésznők, valamint Jákfalvi József éremkészítő közös kiállítása látható néhány nap múlva a székesfehérvári OMM Alumíniumipari Múzeumban. A tárlatot 2-án, 17 órakor nyitja meg Kovács Istvánné, az intézmény igazgatója, a zenés műsorban pedig közreműködik Dedik János (Batsányi-díjas író), Jánoki Márió (Aranyharang díjas előadó), Körmendi Gitta (Aranydiplomás költő) és Enyedi Béla (ART díjas daltulajdonos), akik már eddig is szinte minden héten felléptek hasonló alkalmakkor.

 
Példaértékű összefogás a kultúra érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár kezdeményezésére konzorciumi megállapodást írtak alá a megye, az egyházmegye, a város és a vidék könyvtárai tegnap. – erről tartott ma sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökségen Spányi Antal megyés püspök, Komlósi József könyvtárigazgató, valamint Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum gyűjteményigazgatója.

Tovább...
 
Előadás Munkácsy Mihály késői korszakáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageBellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa tart előadást csütörtök este, 18 órakor a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben. A program során az érdeklődők megismerhetik Munkácsy Mihály késői, 1878 utáni korszakát, amikor a művész olyan kultúrtörténeti képeket alkotott, mint például Mozart halála, Milton… Bellák Gábor az esten elemezni fogja Munkácsy Mihály Krisztus-trilógia képeit, valamint szól a szalonzsáner képek sajátosságairól, Munkácsy műhelyéről és tanítványairól.

 
Fújják már! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

ImageNemzetközi Ifjúsági Fúvószenekari Fesztiválon hódolhatunk a „valódi muzsikának” szombat estig. A program során négy együttes mutatkozik be: a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar Vácról, Erdélyből, Csehországból és Olaszországból is hívott művészeket, akik városunk több pontján szórakoztatják majd az érdeklődőket két napon át, reggeltől estig.

Tovább...
 
<< Első < Előző 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5974 - 5984 / 6257