Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Kodolányis jazz-zenészek muzsikáltak a Bűvészetek Völgyében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 13.

ImageA kapolcsi Bűvészetek Völgye programsorozat keretében három koncertet adtak 2008. július 25. és augusztus 3. között a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének hallgatói. A három együttes térítésmentesen lépett fel a művészeti programon, hogy támogassa a színvonalas rendezést.

Tovább...
 
Nyáresti gondolatok és dallamok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

A Fehérvári Hírek rendszeres olvasói előtt bizonyára nem ismeretlen Körmendi Gitta neve. A költőnő szinte minden héten részt vesz egy-két festmény-kiállítás megnyitóján, hogy felolvasson versei közül, és szétsugározza a belőlük áradó fényt és örömet. A művész most saját irodalmi estre készül: augusztus 16-án, 17:30-kor Káptalanfüreden, az Angyalos Boldogasszony Kápolna kertjében lép fel.

Tovább...
 
Vendégírók Polgárdin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageA „Polgárdi Napok” keretén belül mutatják be holnap, 18 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban, legutóbb pedig pénteken, Zámolyon léptek fel e műsorral. Az irodalmi délután helyszíne: Polgárdi, Városháza - alagsor. 

Tovább...
 
Folkestek a Táncházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageFolkesteken mutatják be nemzeti zenei hagyományaikat és szülőföldük különleges gasztronómiai ízvilágát a XIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői. A programoknak a székesfehérvári Táncház szolgál otthonául, amelyre a helyszínen, valamint augusztus 15-től a Városház téren felállított információs faházban lehet jegyet vásárolni. A belépő felnőtteknek 1000 Ft, gyermekeknek 600 Ft, a kedvezményes hetijegy pedig 4000 Ft-ba kerül.

Tovább...
 
A Polgári Frakció ingyenessé tenné a diákoknak a kiállítások megtekintését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageLegyen ingyenes a diákoknak a Bibliai Találkozások és a Munkácsy kiállítás megtekintése! – kéri a Polgári Frakció. Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, Brájer Éva, a 19. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Vargha Tamás, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője levélben kérte Warvasovszky Tihamér polgármestert az akció megvalósítására.

Tovább...
 
Könyvajándékozás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mór Város   
2008. augusztus 10.

A Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ bányásztelepi fiókkönyvtára megszűnt a közelmúltban. A felnőtt-könyvek a Perczel Mór Szakközépiskola könyvtárába kerültek át. A volt fiókkönyvtár gyerekkönyvtári anyagát leválogatták a móri általános iskolák könyvtárosai, és a móri óvodák is hasznosultak belőle. Több, mint két hétig a Lamberg-kastély kiállítótermében a móriak és a Mórra látogatók is vásárolhattak a könyvekből. A megmaradt ifjúsági és gyermekkönyvek is jó helyre kerültek, ugyanis a Csókakői Autifarm kulturális és szociális intézmény kapta ajándékba a közel 500 kötet könyvet.

 
"Hass, alkoss, gyarapíts" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageAz emberi lélekben megbújó, s nemzetünk egyik legkiválóbb „elmeharcosa” által megfogalmazott „Hass, alkoss, gyarapíts” - hármasa minden korban örökérvényűnek látszik, s még akkor is önigazolás nyer, amikor nem pont arra a síkra vetítjük, mint ahová e gondolat megfogalmazója eredetileg szánta. – S itt most konkrétan az emberi faj „alkotási” vágyára gondolok, amely mindenkiben ott lapul, ha nem is mindig venni észre.

Tovább...
 
Borzongás a Jubilance koncertjén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA „borzongás” szó többféle érzést is magába foglal: „lúdbőrözhetünk” az időjárás változékonysága miatt (ld.: hírtelen hideg lesz), a Kedvestől jövő gyengéd érintéstől, s ott vannak még a hangok. Ami szintén lehet jó vagy rossz – a „felszíni” hatás néha nem különböztethető meg, de a lélek mélységeibe tekintve már igencsak jelentős különbségeket fedezhetünk fel. S, hogy miért jutott ez most eszembe? Mert a Jubilance Singers and Orchestra legutóbbi koncertjének minden pillanatában „borzongtam”.

Tovább...
 
Fotók és festmények a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageEgy művészpár mutatkozik be ebben a hónapban a Platán Galériában. A Magyar Alkotók Internetes Társulásának vezetője: Domahidi Klára festőművésznő és Szabó Sándor fotóművész Miskolcról érkezett. S bár most először látható önálló kiállításuk Székesfehérváron, valószínűleg nem ismeretlenek a helyi közönség előtt, hiszen számtalan tárlatmegnyitón szerepeltek már.

Tovább...
 
Vendégírók Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageA „Zámoly Napok” keretén belül mutatják be holnap, 19 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Kiállítással zárul a magyaralmási alkotótábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageAz „SMV 2000 Festőtanoda” záró kiállítására várják a műkedvelőket ma, 15 órakor a magyaralmási Faluházba. A tárlatot megnyitó műsorban azok a növendékek szerepelnek, akik az idei alkotótáboron fejlesztették tovább tehetségüket a festőállványok mögött. A kiállítás Vas Istvánné, a helyi polgármester köszöntőjével kezdődik, majd Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő értékeli a héten készült alkotásokat.

 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6073 - 6083 / 6257