Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Hittel szőtt kárpitok – csütörtökön nyílik Láng-Miticzky Katalin textilművész kiállítása
Hittel szőtt kárpitok – csütörtökön nyílik Láng-Miticzky Katalin textilművész kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 23.
Székesfehérvárra érkezik a Hittel szőtt kárpitok című kiállítás, melyet május 23-án, csütörtökön 16.00 órakor nyitnak meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Láng-Miticzky Katalin munkáit egy hónapig látogatja a közönség.

 


Láng-Miticzky Katalin Budapesten született, azóta is ott él és dolgozik. Díszítőfestőnek tartja magát, aki a freskók, sgraffitok, seccok, mozaikok világából vándorolt át a textilművészet világába. Számára lényegtelen az alkotó tevékenység elnevezése, fontosabbnak tartja, hogy a művész kiteljesedjen és szabadon kifejezze önmagát. Szerinte a fonal, amely majdnem egyidős az emberiséggel, hihetetlen lehetőségeket rejt. Általa a textilművészet éppen ugyanúgy alkalmassá válik az emberi gondolatok közlésére, mint bármely más művészi eszköz. „Számomra nem a tárgyalkotás a domináns tevékenység, hanem a gondolat megvalósítása a textil lehetőségeivel.” – vallja az alkotó.

A Hittel szőtt kárpitok kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában nyílik meg május 23-án, csütörtökön 16 órakor. A tárlatot Dávid Zsuzsa színházrendező ajánlja, közreműködik Stirbu Viktória énekművész, a Gorsium Alapfokú Művészeti Iskola tanára, zongorán kíséri  Kovács Éva Mária zongoraművész, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

A tárlat június 21-ig látogatható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >