Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Millenárison látható a Hommage á Csók István című plakátkiállítás
A Millenárison látható a Hommage á Csók István című plakátkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. augusztus 30.

ImageCsók István székesfehérvári életműkiállításához kapcsolódó szabadtéri plakátkiállítást rendezett a Magyar Plakát Társaság Budapesten. A tárlatot október 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Millenáris Parkban, eddig látható Fehérváron a Bálványok és Démonok című Csók István életmű-kiállítás is.

 

Több, mint egy hónapon keresztül láthatták a fehérváriak a Városház téren a Csók István életműkiállításhoz kapcsolódó plakátokat. A "Hommage à Csók István" című szabadtéri tárlat most Budapestre költözött, a Millenárison láthatják az érdeklődők.

 

Image
.

A plakátkiállítás a Szent István Király Múzeum és a Városi Képtár Deák Gyűjtemény Bálványok és Démonok című Csók István életmű-kiállítását népszerűsíti. Ilyen nagyságrendű tárlatra utoljára 1965-ben, tehát lassan fél évszázada került sor.

A Csók István Képtárban a művész akt- és nőábrázolásait, míg a Városi Képtárban tájképei és portréi legjavát mutatják be. A város idei legnagyobb szabású kulturális rendezvényét számos kísérőprogram teszi még színesebbé.

 

Image
Fotó: B. G.

Az életmű-kiállítás második állomása Székesfehérvár testvérvárosa, a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >